Wednesday, December 28, 2005

Helmiä ja koruja

Eilen illalla tein vähän helmiä:

Ihan kivoja tuli, katsotaan saanko näistä jotain koruja aikaiseksi.

Tässä poseeraa mun kaksi joululahjaa alpakka-nalle colorimallitilkun päällä. Ihania koruja! Rannekoru on Snö of Swedenin Snö White -sarjaa (kuinka omaperäinen nimi!) ja sormus tuttu Kalevala-korun Sydänsormus. Sormusta olen toivonut lahjaksi ekan kerran joskus 14-vuotiaana, mutten koskaan saanut. Nyt J osti sen mulle :D Miten olenkaan voinut elää ilman näitä koruja!!!

Sukkasillaan-kirja

Mikä pettymys! Kirja on kyllä kauniisti kuvattu ja mallit ovat kauniita. MUTTA. Neuletiheyksiä ei mainita ollenkaan, eli oletuksena on että kaikki saa samanlaiset sukat aikaiseksi samalla puikkokoolla ja silmukkamäärällä. Pyh! Eli ei ole edes mahdollista vaihtaa lankaa, ainakaan kovin helposti. Muutenkin kirjasta huokuu sellainen käskytysmeininki, että tulee mieleen kaikki kauhutarinat ikälopuista kansakoulun opettajista. Todella nykyaikaista ajattelua, että tarjolla on vain yksi tapa tehdä kantapää, ja jopa sukan raidoitukseen annetaan kaava "seuraava raita on aina kahden edellisen summa". Langatkin voi päätellä vain yhdellä tapaa, ja tätä tapaa en ollutkaan ennen nähnyt missään kirjoissa, vaikka on niitä nyt pari tullut luettua. Lisäksi kirjan lauseiden sanajärjestykset on ihan päin helvettiä, kai sillä pyritään johonkin mukavaan puhekieliseen sävyyn, mutta kirjoitettuna näyttää aika typerältä. Sukan kutomisen historia oli mielenkiintoista luettavaa, ja muutamia hyödyllisiäkin juttuja oli. Mutta en kyllä arvaa lähteä kokeilemaan, minkä kokoisia sukkia ohjeilla saa aikaiseksi, vituttaa tuollainen, ihan kuin olisi vain yksi oikean kokoinen jalkakin, ja muut pärjätkööt miten parhaaksi näkevät. Jos ei lue tekstiä, niin kirjassa on kyllä ihan hyvä fiilis, ja on mukavaa että se tuolla hyllyssä on. Suosittelen ostamaan ihan jo siksi, että jos kirja menestyy, niin ehkä me saadaan joskus jotain muitakin suomalaisia neulekirjoja kaupan hyllylle. Ugh.

14 comments:

Kati E said...

Ihanat nuo musta-valkoiset helmet. Ja ne punaset. :P

Ja mä myös toivon lisää kotimaista neulekirjallisuutta.

Susanna said...

Kati, kiitos :D Toivottavasti en pahoittanut sun mieltä sukkasillaan-jutulla?

Kati E said...

No et. En mä sitä kirjaa ole tehnyt, vaan Kyllikki. Ja se on hänen näkemyksensä. :DD Kyl mä osittain olen samaa mieltä ja olen siitä palautetta antanutkin. *köh*

Ai, muuten, mulla on yks juttu, mä laitan sulle @.

Kati E said...

Ja jotta nyt menis ihan yksinpuheluksi niin mistäpä noita Snö of Sweden -koruja saapi ostaa???

Susanna said...

mä luulen että äiti on ostanut tuon Ruotsista, kun se siellä ramppaa yhtenään. Yritin etsiä että kuka niitä myis Suomessa, ainakin joku Seinäjokilainen firma. Voisi kuvitella että Stokkalta saa kaikkea? Kuulemma tämä merkki on ruottissa sitä kuuminta hottia :D Kauniita ovat ainaski.

derea said...

Se oli musta aika tyhmästi kanssa sanottu kirjassa, että "raidoittaminen on mietittävä tarkasti, epämääräinen tihruraita ei sukkaa kaunista". En mä ainakaan niitä raitoja mitenkään mietiskele, tai ainakaan ole laskenut niitä edellisiä kerroslukuja yhteen.

Kirja on kyllä aika outo o_O

martsuli said...

Minullakin on tuo Sydänsormus. Se on aivan ihana ja kuuluu lemppareihini.

Lape said...

Juu mä onnituin kehittämään ihan oman sukkamallin tuon kirjan pohjalta, aloitin ohjeen mukaisella silmukkamäärällä ja neuloinkin vielä ohjeenmukasen määrän kerroksia mutta kun kavennusten aika tuli oli pakko kaventaa enemmän kuin ohjeessa tai sukat olisivat sopineet paremmin jättiläisen jalkaan kuin sirosääriselle saajalleen....

aika hanurista noi puutteet, ja ohjeiden lukeminen saa aikaan vain pakottavan tarpeen tehdä juuri niin kuin on kielletty ;) Kuvat ovatkin kirjan parasta antia... mutta kyllä vielä jotain kokeillaan, kun edellisen ärsytyksestä on päästy eroon :)

Mutta toivon myös lisää kotimaista neulekirjallisuutta :)

laurakoo said...

Kivoja helmiä, etenkin nuo pinkit pitkulaiset on ihquja.

Silittelen aina kaupassa tuota kanervankirjavaa ja pinkkiä Nallea, ja haaveilen tekeväni niistä joskus yhdessä jotain - ehkä raitaisen poolon.
Multa löytyy myös sydänsormus pronssisena, mut snö of sweden -korujen oloiset lasiset ihania-korut on tällä hetkellä ihan lemppareita!

Sukkasillaan-kirja kävi mullakin kirjastosta yöpymässä hetken, mut vein sen takaisin, kun tuli ihan tiukkanutturainen kansakoulun ope soo-soo-sormi pystyssä mieleen. Neulomisen - ja sukkienkin kutomisen - pitää olla kivvaa :)

Niina said...

Hmm...oliskohan noita Snöitä Stockalla, mä luulen.
Ja eikö siinä ole tiheyksiä ollenkaan siinä kirjassa? Sehän on ihan...hanurista ;-) Olen sitä kirjaa vain silmäillyt, mutta ilmeisesti se silmä on ollut tauolla kun en moista huomannut.

Susanna said...

Niina, niin mä luulen kans, että stokkalta löytyy. Ja tosiaan, ei ole minkäänlaisia tiheyksiä, ainoastaan kerrotaan lanka ja puikkokoko...

laurakoo said...

On niitä snö-koruja stockalla - ainakin täällä treella! :) Pakko oli hiplailla, kun kävin ja olivat livenä vielä ihqumpia ku sun kuvassa.

Susanna said...

voi ei, nyt mun on sit pakko mennä huomenna stokkalle :D tosin vihjasin jo mutsille että sama sarja voisi täydentyä...

Johanna K said...

Hih, ihan samaa mieltä Sukkasillaan-tekstistä - mutta hyvä perustelu sen ostamiselle!

Pakko varmaan käväistä pikapuoliin Stockalla katsomassa koruja, jos kerran täältä Tampereeltakin noita saa.