Tuesday, December 06, 2005

Käväsin taas Fiinassa

Eilen läksin kaupungille salin jälkeen, ja ex tempore mentiin Jennin kanssa kahville. Niinhän siinä sitten kävi, että löysimme itsemme Fiina Neuleesta :D Ja tällä kertaa koettiin myös omistajan kyyläasenne. Voi vee mikä ämmä! Ei tarvi kyllä sinne enää mennä, paitsi ehkä ihan tosi nopeasti. Koko ajan niskaan huohottamassa. Ja ehkä maailman ärsyttävin piirre yrittäjässä; nähdään vain omien tuotteiden hyvät puolet, kehutaan ja ylistetään niitä, ja haukutaan siinä sivussa kaikki muut. NIIN ärsyttävää!

Suositteli huovutukseen jotain nimetöntä villavyyhtiä, mitä oli tarjolla luonnonvalkoista, ruskeaa ja mustaa. Kun sanoin, että mä siitä fritidsgarnista oon tykänny, kun siinä on niin kivat väritkin, niin heti alkoi mollaamaan, ja että kun tämä mun lanka on halvempi (jopa 40snt) ja parempi ja kovasti siitä on ihmiset pitäneet. Joo, ja fritidsgarnissa on mitä, 35 värivaihtoehtoa? No thanks.

Sitten haikailin raitasukkalankoja, siis sellaisia missä on tasaraita, eikä mitään kirjoneuleväkerrystä. Siihenkin löytyi miljoona ja yks syytä miksi juuri hänen pätkävärjätyt ovat parempia tms ja huoh.


Tällaista sitten tarttui mukaan, mutta ei tolla kyllä kovin leveää raitaa tule....

Ullasta tuli myös puhe, koska Jenni halus tehdä puudelin. Kauppias ei ollut koskaan kuullutkaan tällaisesta Ullasta. Mä sitten kovasti yritin markkinoida, mutta kovin oli rouva kauppias skeptinen. "No kuka siinä sitten on takana?" "onko teillä kellään sitten mitään käsityöalan koulutusta?" "minä olen kyllä kuullut että on tällaisia neulepiirejä" "ei Turussa sellaisia ollut" Kun sanoin, että itseasiassa kyllä ne turkkusessakin kokoontuvat, hän oli oikein närkästynyt, että "ei minulle ainakaan kukaan ole tällaisesta kertonut" "minulla oli siellä kuitenkin todella laaja asiakaspiiri". Tjaa. Miksköhän ei kertoneet????? Siis niin raivostuttava ämmä! Ai niin paras juttu, "onko siinä ullassa sitten vaan tällaisia eläinhahmoja ja muita pikku juttuja?" Joo, on.


Mä voisin taas paasata puol päivää siitä miten ajasta jäljessä _monet_ tän hetken yrittäjistä ovat. Mutta siirrytäänpä toisiin aiheisiin. Tässä on tulossa tossut siskolle. Näihin piti riittää kaksi kerää Cortinaa. Paskat. Puhuimme Neuletikin Katin kanssa vähän erilaisista tossuista kyllä, mutta mä en usko että kahdella kerällä saa yhtään mitään. Taitais olla pikemminkin kaksi kerää per tossu? Ostin Fiinasta sinistä yhden kerän, ja ajattelin että jatkan sillä, mutta ei silti riitä. Nyt molemmat tossut on tehty niin, että kärkikavennuksiin on vielä muutama sentti matkaa. Ja lankaa on mennyt vajaa kolme kerää. Voi perse, olis vaan pitänyt pysyä tutuissa ja turvallisissa langoissa. Tää on tällaista näennäisesti halpaa neulontaa. Nyt aion tehdä pienen koetilkun Cortinalla ja Fritidsgarnilla, jos ne huopuis suunnilleen samalla tavoin niin teen kärjen Fritidsillä.

Apua nyt mun on ryhdyttävä ompelemaan. Kallisarvoinen oma aika kuluu aina nopeammin kuin tavallinen aika.

12 comments:

Marjut said...

Hah, eihän tässä tiedä, pitäisikö nauraa vai itkeä... Pitäkööt lankansa. Kyllä Ullan lukijat muihin lankakauppoihin löytävät.

Vastakkainen esimerkki on Vihreä Vyyhti (ja Neuletikki ja varmasti moni muukin). Niinalle ja mulle sanottiinkin viimeksi, kun kävimme Hakaniemen hallissa, että he seuraavat nettiä ja blogeja oikein kiinnostuneina. Esim. ruusupuisten puikkojen myynti lisääntyi heti, kun joku mainitsi niistä blogissaan! Kannattaa siis olla väleissä eikä vähätellä.

Susanna said...

Ja Priima oli kanssa kiinnostunut, ja muutenkin innostui kovasti kaikista ehdotuksista, eikä ollut heti ei-niitä-kuitenkaan-kukaan osta -meiningillä.

Kyllä se fiinan eukko meni vähän mietteliääksi kun sanoin paljonko meillä on päivittäisiä kävijöitä uuden nron tullessa, ja lupasi käydä katsastamassa lehden.

Mulla ei vaan mene jakeluun se, että mikä yritys ei tarvitse mainostusta??? Varsinkin kun on tarjolla liki ilmaisia tapoja saada nimi nettiin... No, katsotaan kauanko Turun täti pystyy puotiaan pitämään, ei ole ihan ilmainen tuo liiketila.

Minna said...

Voi vee. En ole vielä Fiinassa käynyt enkä tule ihan pian käymäänkään tämän ja muiden kertomien kokemusten perusteella. Niskassa huohottava myyjä on yksi varmimmista tavoista saada mut pikavauhtia ulos liikkeestä. Tämä vaikuttaa vielä oikein extrapahalta tapaukselta. Gyäh.

tikru said...

Uskomatonta suhtautumista yrittäjältä.. Onneks toisella puolella Suomea *hymy*
Voin siis ignorata tuon kaupan tyynesti.Täällä muuten paikallisen tekstiiliteollisuuden myymälän tätönen huohottaa niskaan ja totesi mullekin kun tarkastin kerien värjäyserää samaksi et ei niitä tarvitse tarkastaa. Vastasin nätisti, et tiän kyllä mitä teen ja teen sen joka tapauksessa. En vieraile mielelläni ko. paikassa.

KirsiÄr said...

Minäkin sain päällystakin Fiinan omistajarouvan tytöstä. Eipä taida Fiina muuttaa minun Hesa-reittejäni. Ei muuten ehkä kannata alkaa yrittäjäksi lanka/tekstiilialalle, jos hermo ei kestä myyntiartikkeleita hiplaavia asiakkaita.

Ja onnea Susanna vielä kerran, ja kiitokset Joulu-Ullasta! Minulta ei sitten irronnut mitään, mutta onneksi maa on täynnä idearikkaita neulojia.

Susanna said...

Kirsi, kiitos! Jokaiselta irtoaa jotakin aina joskus, ehkäpä sulta irtois jotain tammikuun numeroon? ;)

Mä tykkään Menitan palvelusta, siellä osaa tädit olla avustavia ja keskustella ilman että tuputtavat yhtään mitään. Ne osaa kuunnella mitä asiakas ehkä haluaisi. Siitä vaan en pidä, että esim kun pyytelin niitä 30cm addeja tilaamaan, niin asenne oli just se, että ei kai niillä kukaan mitään tee. Helou, jos haluan ittelleni tilata, niin ei kai se niiden ongelma ole, jos ne on huonot. Tähän pitäs saada se silmiä pyörittävä hymiö :D

TiinaV said...

Illan naurut vedet silmissä. Jopas oli rouwa!

martsuli said...

Lähden kanssa heti vetämään liikkeestä kuin liikkeestä jos myyjä tulee niskaan hengittämään ja kyttäämään. Eri asia on jos myyjä kysyy tarvitaanko apua ja vastaan, että ei katselen vain ja myyjä häipyy ja jättää rauhaan. Mutta jos myyjä seuraa ja "kyttää" niin nousee niskakarvat pystyyn mulla.

Susanna said...

Fiinassakin kysyttiin että onko apu tarpeen, mutta sitä apua sitten tarjoiltiin enevei. "siinä viereiselläkin hyllyllä on kivoja lankoja" . Oikeestaan siellä vois käydä vierailemassa välillä ihan jo siks et saa uutta blogattavaa :D

JennyF said...

Mulla on hänestä kokemuksia Turusta, enkä voi kuin olla samaa mieltä. Kyllä on huonoa asiakaspalvelua olla noin mustavalkoinen ja väheksyä omien tuotteiden suurkuluttajia, sehän on silkkaa typeryyttä. Ei ole tainnut rouva ajatella asiaa ihan loppuun saakka...

AnneV said...

Hihii. Toi kuulostaa jo niin haastavalta, että kattelin vähän kalenteria sillä mielellä, josko joululomalla ehtis piipahtaa Helsingissä lankakaupoilla.

Muuten, tuli tämmöinen juttu mieleen: jossain eläinohjelmassa on esitelty pallohassu koira, joka ei mitään muuta tekiskään kuin rohmuais ittelleen palloja leikkikaluksi, jopa siinä määrin, että murisee omistajalle jos se yrittää ottaa niitä koiralta pois. Haukulle kehotettiin antamaan kerralla niin paljon palloja, ettei se mitenkään pystyisi haltsaamaan niitä kaikkia kerralla. Hauska oli kattella, kun lattia oli täynnä tennispalloja ja koira yritti ensin kerätä niitä itelleen mutta luopui sitten ajatuksesta täysin toivottomana.

Niin että jos sanotaanko vaikka 20 neulojaa tekis invaasion Fiinaan ja kaikki huutelis sieltä hyllyjen välistä: "Rouva kiltti, voisitteko tulla kertomaan tästä langasta jotakin?", niin mitähän sitten tapahtuisi? Ja onko teillä violettejä nallestoppareita? Neuletiheysmittaria? Miten se toimii? Paljonko langassa pitää olla villaa, että se huopuu? Miten neulotaan kaksi silmukkaa nurin yhteen? Paljonko maksaa kilo ihan ohutta mohairia? Moneenko huiviin se riittää?

Juu ja Tampereen A.Jokisella kävi kans jokin aika sitten sillain, että sisälle pongahti asiakas, joka olis halunnut jotakin mitä ei ollut valikoimassa. Kysyi, voisiko sitä tilata, mutta sai tietysti vastauksen siihen tyyliin että "ei kannata, kun ei sellaisia kukaan halua". No hei haloo, juurihan joku halusi!

Anonymous said...

Susanna ynnä muut kirjoittelijat. Oletteko koskaan miettineet, että kun arvostelette blogeissanne HENKILÖITÄ,on rikosoikeudellisesti kysymyksessä kunnianloukkaus. Tuotteita ja myymälää voi arvostella ihan niin paljon kuin huvittaa, mutta ihmisiä ei. Muutenkin on säälittävää luettavaa, kun amatöörit arvostelevat oikeita ammattilaisia. Viemäritasoisten repostelujen sijaan olisi paljon mielenkiintoisempaa lukea asiallisia juttuja liittyen käsityöharrastukseen.