Friday, January 27, 2006

Pingotetaan pinnaa ja paitaa

Tässä tosi huono kuva, pakko oli jotenkin editoida ympäröivä kaaos kuvasta pois, eikä lapset anna rauhaa keskittyä... :D Mutta idea varmaan tulee selväksi, jotain on tapahtumassa.


Voi että mä vihaan pingottamista! En saa niitä kappaleita ikinä samankokoisiksi, ja aina joku reuna vetää jonnekin, silmukat on vinksallaan ym. Pitäs hankkia sellainen blocking board, josko touhusta sitten tulisi siedettävämpää. Kietsun viime metrin tuntuivat todella puuduttavilta, mutta hammasta purren väänsin loppuun asti. Olisi pitänyt tehdä se takakappale ensimmäisenä, eikä viimeisenä, koska se oli kyllä maailman tylsintä neulottavaa. Tässä paidassa on kyllä todella mielenkiintoiset olkapäämuotoilut, eikä mitään selityksiä miten ne olis tarkoitus yhdistää. No kai mä jotain keksin...Tämä onkin sitten jo mielenkiintoisempi juttu. Vasemmalla alpakkaa 5g ja oikealla 12g. Molemmat kerät aloitettu samalla sekunnilla, ja koko ajan neulottu yhtäaikaa. Myös edellisille kahdelle kerälle kävi samoin, mutta silloin ajattelin, että ehkä oon neulonut jonkun tilkun toisesta, vaikka olinkin kyllä varma että kerät oli korkkaamattomia. Omituista!

Eilen illalla jouduin toteamaan, että mulla ei ole kesken mitään kivaa telkkarineulomusta. Tai no se Jocsun Pop-paita, mutta se on vaiheessa x jossa pitäs tehdä mittauksia ja hakea lisää lankaa. Jouduin siis katsomaan 24 ilman neuletta! Pitäs varmaan aloittaa jotain uutta kivaa.

Eilen tuli päivän piristykseksi uusi Ottobre, ja tänään tuli lapsilisät; mukava yhtälö, helppo ratkaista. Pari päivää sitten tuli muuten lapsivakuutusmaksu. Vaikka sen pitäisi laskea joka vuosi kun muksu kasvaa, se olikin noussut, 70 euroa!!!! Yhtiön mukaan korotus on vain 15%, vaikka mun mielestä 15% 210 eurosta ei ole 70e, varsinkin kun summan piti laskea, en nyt muista kuin pal. Jocsu on nyt 3v, ja sen elon aikana summa on yli kaksinkertaistunut. Tosin samaan aikaan saamamme alennukset ovat myös nousseet, joten maksettava summa on noussut vain 100e, kuitenkin yli 50%!!! Ihan perseestä. Mutta kun vaihtoehtona on lääkäri joka ei osaa edes suomea, niin eipä ole hirveesti valinnanvaraa. Ja tuo ei ollut rasistinen kommentti, mulle on aivan sama vaikka mun lääkäri olis eskimo, mutta kieltä pitää ymmärtää, ja ilman tavaamista kiitos.

15 comments:

KirsiÄr said...

Ihanaa, että pävitit! Odottelen kommentteja yhteen paperiin ja ajattelin vähän neuleblogeja kurkata,niin mitä?! Hiljaista kuin helvetin talvessa.

Tunnustus: en pingota. Ja sen huomaa. Pitäisi kyllä.

Susanna said...

Hyvä, että jollekin tuli tästä riemua!

Minä en millään jaksaisi pingottaa, mutta tuo oli kyllä niin mutkalla, että mieluummin pingotan kuin tappelen saumojen kanssa kaks tuntia... Kahdesta pahasta pienempi :D

Katja said...

Mä oon varmaan vähän omituinen kun pidän oikeasti pingottamisesta, saumojen ompelu onkin sitten aivan toinen juttu...

AnneV said...

Kauheeta kun meinas jo tulla vierotusoireita kun ei tullutkaan päivityksiä.

Jos haluat tarkistaa, paljonko se vakuutusmaksu on tosiaan noussut, niin kaavahan meni että

(uuden ja vanhan laskun erotus) kerrottuna sadalla ja jaettuna vanhalla summalla

eli jos se ennen oli 210 euroa ja on nyt noussut 70 eurolla 280:een, niin 70*100/210 = 33,33 prossaa.

Karoliina said...

Pingottamalla tulee kyllä nätimpää. Itsekin vihaan sitä, mutta tunnollisena ihmisenä teen sen kuitenkin.

Ohhoh, onpa iso ero kerissä. Itsekin olen tehnyt Dropsin Alpacasta kaksinkertaista, mutta ero on ollut vain pari metriä.

Meeri said...

Pituusero voi johtua siitä, että kun kaksinkertaisena neuloo, langat väkisin kiertyvät toistensa ympärille hieman. Näin toista lankaa voi kulua enemmän kuin toista. Kerissä on myös yleensä "n. 100g/n. 200m" eli ei ihan täsmällisiä lukuja ole.

laurakoo said...

Moi. Vihdosta viimein susta kuuluu jotakin, olin jo huolissani kuin perheenjäsenestä, kun ei päivitystä kuulunut :)

Ja pingottaminen on välttämätön paha ja ei-suomea puhuvat lääkärit toosi kivoja työkavereita.. :)

Kati E said...

Toi vaaleanpunainen on pusukala, joka karkasi akvaariosta? :DDD

Pingottaminen ei ole hauskaa. :S

Susanna said...

Johanna, niin mäkin ajattelin että voihan sitä kulua erilailla, mutta että noin paljon? Sitä toista väriä on metrikaupalla enemmän. Ja molemmilla kerroilla just tuo vaaleanpunainen loppui ekaks. No, kyllä mä uskon että se on vaan sattumaa.

Ja niinhän se on, pingotus kannattaa. Ja kaikista tärkeintä on tehdä kavennukset ym parin silmukan päässä reunasta, niin ei tule harmaita hiuksia saumoja yhdistellessä. Pitäsköhän mun vielä höyryttää noi vai pysyisköhän ne jo kasassa. Vois ehkä yrittää saada sen tässä päivän aikana kasaan.....

AnneV said...

:D
tai sitten varsin reitevä juoksija kipaisee kameran ohi

KristiinaS said...

Sehän on kuin joutsen, tai se haikara joka tuo lapsia.

Susanna said...

se on sellainen Peukaloisen retket -hanhi vai mitä ne oli. Jotka hoilottaa mennessään "Niiiils hoolkersson, tiitiitititiitititii" :D

derea said...

Mäkin mietin vähän aikaa, että mitä ihmettä toi esittää :D Sit tajusin otsikon ja kuvan välisen yhteyden. Puolustukseksi kerron, että tulin just fysiikan tuplatunnilta, yäks.

tikru said...

Pingota kaavan avulla? Paperi alle ja kappale venytellään sitten muotoonsa. Mä jonku monmutkasemman pyörittelin tuota kautta ku meinas hermo mennä. Raidalliseen mattoon pingotus auttaa myös asiaa *hymy*

Helminalle said...

Hih, minä taas täällä...kun on itsellänikni pingotusta just nyt.
Mulla on sellainen makuualusta pingotusalustana. Siihen on helppo tökkiä neulat ja sen voi kääriä rullalle, kun ei tarvii. Tai vaikka siinä olis jotain pingoittumassa, niin silti joskus käärin sen rullalle. Toinen vastaava on ne äitiyspakkauksen vauva-alustat, mut makuualusta on parempi, kun siihen mahtuu enemmän. Ja sitten yks niksi, jota oon käyttänyt, jos on tärkeää saada samankokoisia kappaleita; oon pingottanut ne päällekkäin. Tai sitten ihan vierekkäin tai kuten joku muukin ehdotti, kaavapaprein tms. avulla. (ei oo mun lempihommaa toi pingotus, mut kun se on niin tarpeellista kuiteskin, siks oon kehitellyt näitä niksejä). Just ajattelin kirjoitella tuosta pingottamisesta itelleni muistiin muutamia asioita, siks kommentoin nyt tähänkin.