Tuesday, January 24, 2006

Vihdoinkin Moda

Sain modan vihdoin viime viikolla. Koska mulla ei ole nyt muutakaan näytettävää, vilkaistaan pikaisesti mitä kivaa sieltä löytyi.


Mulla meni noin tunti ennen kuin tajusin miksi tämä kuva on niiiiin tuttu. No sehän on Voguen malli. Pyh. Ja ohje väännetty seiskaveikalle, ihan niinkuin sillä värikartalla ikinä saisi mitään tuollaista aikaiseksi. No kivat ne on kuitenkin. Muitakin Vougin ohjeita oli, ja mulla ei kyllä mene jakeluun, että miksi niiden ohjeiden alkuperäistä suunnittelijaa ei mainita missään? Ei missään.


Tästä mallista pidän paljon, mutten ole ihan varma sopisko se mulle. Kaikki näyttää hyvältä Nina Kurkisen päällä. Onko tuo edes se? No joo enivei, mun päällä nyt mikään näytä hyvältä niin että sama se. Ja raitalangasta en lähtisi paitaa tekemään.


Pakollinen verkkoponchokin on mukana....


Ihana. Ihana. Ihana. Tahtoo.


Tässä on kivaa kikkailua. Just tällaista pitäs olla enemmän suomalaisissa lehdissä. Ylläri ylläri tämä on Gedifran malli, eihän nyt suomalaiset suunnittelijat mitään noin monimutkaista tekis...


Regia silkille tehtyjä aivan ihanaisia lasten juttuja. Tykkään.


Kaunista ja selkeää.


Joachim ihan selvästi tarvitsee tällaisen paidan. Eikös mandarin fiesta ollut jotain samoksen paksusta? Ja siinä tais olla kans hyvä värikartta.


Löylymyssy? En ollut koskaan tällaisesta kuullutkaan! Mutta luulisi että tulee tukala olo saunassa tuollainen kotsa päässä?

Kaikenkaikkiaan olin tyytyväinen lehteen, se oli kiva kokonaisuus, vaikka siinä ei ollutkaan tällä kertaa varsinaisia pakko toteuttaa -juttuja.

Mulla on käynnissä ryhtiliike. Keittiön kaapissa on lankojen päättelyä odottavia kappaleita, ja joka kerta kun pyörähdän siitä ohi, päättelen langan tai kaksi. Nyt on jo yksi vauvaneule päätelty! Kuka höyryttäs? Eilisillan neulomissaldo oli yksi solmimisnauha (15cm) kietaisutakkiin. Tänä aamuna sain tehtyä unisukkaa muutaman kierroksen, kun odottelin että netti löytäis mieleisensä IP-osoitteen... Siinä vierähti kyllä tovi jos toinenkin, mutta lapset heräs kesken kaiken, ja multa jäi aamusurffaukset väliin.

Eilen innostuin tekemään LISTAA kaikesta mitä tahdon tehdä noin suunnilleen NYT. Tuli muuten aika pitkä (a4 noin suunnilleen). Ajattelin että jos paneutuisi yhteen isompaan kerrallaan, ja lisäksi päivällä voisi tehdä pienempiä juttuja, sukkaa ja tumppua ja päätellä langanpäitä. Helmikuussa sitten pitäisi tekaista Clapotis 16:ta päivän aikana. No, Minna teki sen yhden pitkän viikonlopun aikana, kyllä minä tähän pystyn.

14 comments:

Kati E said...

Sen verran mä korjaan, että melkein kaikki näyttää hyvältä Nina Kurkisen päällä. Se kietaisutakki (nro 4) ei näyttänyt, se roikkui ja näytti pahalta. :S

Ja ihan samaa mieltä olen noista Voguen malleista, siellä oli niitä sporttivermeitäkin.

Ja ja ja, oli mulla jtn muutakin mutten nyt just muista...

Susanna said...

Totta muuten. Ja siinä muuten loistava esimerkki miten noiden raitalankojen kanssa voi epäonnistua. Ainakin mun silmään otti kyllä se että kaikki raidat oli ihan omituisia.

Ne sporttivermeet muuten. Laura sitä mietti että kuka ihme tahtois 7veikasta tehdyn topin päälleen lenkille. Myös alkuperäisen ohjeen lanka oli villaa, mä tarkistin. Mutta jospa se ainakin oli vähän pehmeempää tai jtn.

Kati E said...

Kyl, se näytti tosi kummalle. :S

Toisaalta syyskelillä villanen lenkkipaita olis hyvä, muttei ehkä 7 veikasta... Se kuitenkin imee paljon kosteutta eikä o märkä.

tuitu said...

Sä pidit samoista malleista kun mäkin!
Mua pisti samoin silmään se raitojen omituisuus ja epätasaisuus.
Se "Ihana.Ihana.Ihana.Tahtoo"-malli oli mun ehdoton lemppari!

Minna said...

Köhöm, köhöm. Korostaisin vielä, että kyseessä oli pienenpieni Clapotis ja viikonloppukin taisi olla normaalia pidempi... Suosittelen Clapotikseen tarpeeksi paksua lankaa, että järki säilyy!

sirpale said...

Juu, se samos-lanka on lähes samanpaksuista ja tuntuista se toinen lanka.

päivi said...

Mä oon kans aikonut tehdä Clapotiksen olympialaisten aikaan. Jos ei muuten onnistu niin katsotaan kumpi saa sen ekana valmiiksi.. :P

Susanna said...

Päivi, kyllä me molemmat saamme sen valmiiksi! Suomalaisella sisulla kohti mitalia! Mistä langasta meinaat tehdä?

Ziina said...

minä taas ajattelin tuosta raitapaidasta että miltähän se näyttäisi normaalivartaloisen ihmisen päällä, olis kiva saada joku käsitys siitä

päivi said...

Joo siellähän se lukee, kunnianhimoisena ihmisenä Woolista. Suunnittelin Alpacaakin, mutta tuskin saan sitä tähän hätään mistään käsiini. Mä luulin että vaalea lila ei oo mun väri, mut meiltähän löytyy sitä vähän joka paikasta.. joku on salakuljettanut sitä meille multa kysymättä. Norsukietsun ohjeen voisin kirjoittaakin Ullaan. Se on tuossa jo piirroksina paperilla kuten mun kaikki suunnitelmat. Vielä kun sen saisi ymmärrettävään muotoon muillekin...:)

vikke* said...

Onpas Modassa kivan näköistä :)
Söpöjä nuo vauvanneuleet.

Saunahattu??? No eipä ole koskaan tullut mullakaan vastaan, argh...tukalat paikat tottavie tollainen myssy päässä. Jos se onkin avantouimarille joka hyppää järveen suoraan saunasta, niillähän taitaa olla sukatkin jalassa :D

Kristel said...

Sullon sentään järjellinen suunnitelma, mä ajattelin tehdä olympialaisissa itselleni kirjoneuleen. Hullu, yllytys, jne...

Mä totesin, että olen ihan muodin aallonharjalla, kun mulla on tekeillä ties mitä konttineuleista Ullaa ajatellen... ;)

Sirpa said...

Näin kertoo Parttia Oy saunahatusta:
http://www.parttia.fi/index.php?id=2&products_action=view&products_id=33

Saunahattu suojaa hiuksia ja päätä löylyn kuumuudelta ja lisää saunomisen miellyttävyyttä. Voit ottaa kovemmat löylyt ilman että kasvoja tai korvia polttaa. Värikäsitellyt hiukset säilyttävät värinsä ja kiiltonsa pitempään, kun suojaat ne saunahatulla.

Ehkäisee tehokkaasti myös saunan jälkeistä huonoa oloa ja päänsärkyä.
Erinomainen suoja vanhuksille ja lapsille, lisää saunomisen miellyttävyyttä.

Avantouimarille ihan ehdoton, samoin kylpytynnyrissä talviaikaan kylpeville.

VINKKI: todella jännittävän vaikutelman saat, kun kastelet saunahattusi sisäpuolelta kylmällä vedellä ja laitat sen päähäsi kuumassa saunassa. Laittavatpa toiset talvella lumipallonkin päälaelle hatun alle sulamaan.

saunahattu said...

Olen joskus kokonaankin kylmässä vedessä kastellut. Lumipalloa täytyy kokeilla :P