Sunday, February 19, 2006

Uusia addiktioita

Tikru suositteli Nitorin tekstiilivärejä, ja kun niihin (ihan sattumalta..) törmäsin Tarjoustalossa, oli pakko ostaa pieni koe-erä. Mua on ärsyttänyt kaapissa olevat Ibiza-kerät, lohenpunaisenpersikkaista ja öklöminttua..... Jostain syystä noista neulotut tuotokset näyttävät hyvältä tekijöidensä päällä, mutta mulle noi värit on kyllä ehdoton nou-nou. Joten kattilaan.


Wanna?

Alkuperäinen väri. Ibizassa on puolet puuvillaa ja puolet akryylia. Vaikuttaisi, että langan toinen säie olisi akryylia eli ei värjäydy, ja toinen sitten puuvillaa, johon värin pitäisi tarttua. Valitsin väriksi grafiitin harmaan, koska ajattelin että se voisi näyttää hyvältä, sellaiselta harmaameleeratulta. Toinen suosikki olisi ollut lila, mutta ylläri tarjarissa oli vähän hyllyt tyhjillään ja sitä ei ollut..


Pitkältä tuntuneen keittelysession jälkeen kuivumassa on kaksi vyyhtiä aivan täydellisen sävyistä lankaa! Akryylinen kuitu ei ollut kai pelkästään sitä itteään, sillä siihenkin väri tarttui aika paljon. Lopputulos on oikeastaan aika pitkälti sen värinen kun mitä uumoilinkin, mutta en olisi kyllä uskonut että onnistuu näin hyvin.

Huomenna lisää värjäilyjä. Pitä jakaa väri kahteen osaan, kun ei ollut tarpeeksi suurta kattilaa.. Vyyhdit olisi pitänyt solmia useammasta kohtaa, ne meni niin solmuun että saas nähdä saanko niitä edes kerittyä. Toisistaan ne kuitenkin irtosivat ongelmitta, että eiköhän nuo mutkat suoristu pienellä vaivalla.


Loppukevennyksenä Clapotis. Vielä muutama mallikerta, sitten pääsee kaventamaan. Yhdessä mallikerrassa on 12 krs, puikolla 107s, joten...vähän kestää. Tänään olen neulonut vain Mysteryä, nyt pitäisi kyllä paneutua tuohon clapoon, sillä veikkaisin, että sen loppuviimeistelyynkin kuluu tovi jos toinenkin, seiskaveikka ei ole niitä lankoja missä silmukat vaan putoavat alas asti :D

12 comments:

derea said...

Mä teen vähän pienempää versiota Claposta... Mulla on jotain 60 silmukkaa ja teen jo suoraa osaa :D Terveisiä Itävallasta :)

Minna said...

Vautsi, miten hienonväristä lankaa sait aikaiseksi! Oikein harmittaa, ettei mulla ole tollaista äklölohenpunaista lankaa, mitä voisi tuunailla. :)

Terde said...

Wau! Mäkin onnistuin viime vuoden puolella Dyloneilla Popia ja muita sekakuitulankoja värjätessä hyvin. ;)

Susanna said...

tämä on kyllä loistava homma, alelaarien langat saavat ihan uuden merkityksen :D

Kati E said...

Oh, mä en kyllä jaksa värjäilysessioita. Mutta selitys vois olla se, että värjäämään pääsis klo 21 aikaan. :S

Hyvännäköstä uuttaa Ibizaa ja kivalta näyttää Clapotis.

Ninni said...

Ibizaa on kiva neuloa, mutta kieltämättä nuo värit alko muakin tympäsemään. Hianoo, että sait niistä mieleisiäsi.

vikke* said...

Kyl miellyttää minunkin silmääni tuo lankakeitoksen tulos. Paljon parempi kuin lohenpunainen :)

Kiva tuo vauvanpuku.

katinkontti said...

Onko tuo sitä pesukoneeseen tarkoitettua nestemäistä Nitoria vai sitä jotain yleisväriä? Täällä Tampereella on ainakin Stockalla ne konevärit tarjouksessa, mutta niitä yleisvärejä ei seillä ole koskaan ollut myynnissäkään.
Mukava se korjausjuttu neuletapaamisista Gloriassa, olit vissiin ottanut yhteyttä? Kopsasin jutun omaan blogiini jos joku haluaa käydä lukemassa.

Susanna said...

Katinkontti, tämä oli just sitä yleisväriä, jauhemaista. Sillä voi kyllä koneessakin värjätä, mutta on tarkoitettu tuotteille mitä ei jatkuvasti pestä, ainakaan koneessa. Täytyykin tulla lukemaan glorian korjaukset, minä ja ainakin Ziina myös ovat olleet yhteydessä Gloriaan. :D

Kati E said...

Mitäs teillä tapahtuu? Vai eikö tapahdu mitään....

nanna said...

Suski, sä olet nyt päässyt oikein gloria -lehteen. Onneksi olkoon! Kirjoittelin eilen siitä neulontalistalle, käyhän vilkaisemassa:)

Susanna said...

Kati, tapahtuu vähän liikaakin :D

Nanna, juu mä näin ja kuulin jo :D Täytyy varmaan jotenkin parantaa päivitysten tasoa... :D