Saturday, April 08, 2006

Hermot menee

Olen nyt neulonut, purkanut ja aloittanut Roosan alusta yhteensä 4 kertaa, minkä lisäksi olen purkanut yksittäistä ongelmariviä toistakymmentä kertaa jokaisessa versiossa. Siis voi perkele sanon vaan. En käsitä missä nyt vieläkin mättää, mettään menee, vaikka sain sen puuttuvan langankierronkin paikoilleen, ja silmukoita ainakin on just niinku kaaviossakin. Mutta ei vaan mene oikeen. En käsitä. Mieskin jo sanoi, että miksi vaivaudut hakkaamaan päätäs seinään, suunnittele oma malli. Mutta kun a) enhän mä osaa tuollaisia suunnitella ja b) mä haluan tuollaisen huivin. Jos huivin olisi suunnitellut joku tyhmä saattaisin ehkä luovuttaa, mutta koska Kristel on varsin mukava (ja fiksu), annan huiville vielä puolenkymmentä mahdollisuutta onnistua. :D

***
Täällä on tehty helmiötököitä. Ja paperinarukukkia. Ja koruja cernitmassasta. Hullaannuttu kaikenlaiseen kivaan, suljettu silmät monien houkutusten edessä, suunniteltu juttuja.. Oih ja voih. Pitäs olla jotenkin rajoitettua, että miten monesta hommasta saa olla kiinnostunut. Yksi ihminen ei vaan voi ehtiä kaikkea... Nyt tää menis nukuttamaan vauhtipäät, ja aloittaa sitten taas Roosan, once again. Pitäsköhän vaihtaa johonki toisiin puikkoihin, jos noi on vaikka kirottu tai jtn? Viikonloppuja!

4 comments:

thiire said...

Samanlaista oli mulla ja fifillä, jonka kuuluisi olla helppo! Mä' olen tähän neulomisjuttuun ihan hurahtanut, ja se on vähän niinku sun syytä :D

Kirsi said...

Kuulostaa tutulta! Sain ekan Branching Outin juuri valmiiksi, ja se oli helppo. Kokeilin kolmiohuivia, mutta heti kun kaavio loppui niin alkoi vaikeudet.. en vaan tajua mitä teen, enkä osaa visioida mitä seuraavaksi pitäisi tehdä. tuntuu tosi tyhmältä! Mää haluan kolmiohuivi-tukiopetukseen:)

Tsemppiä. toivottavasti sulle homma selkiää!

Susanna said...

Mä muistan kans et mun oli tosi vaikea oppia Fifiä, mutta kun se lähti sujumaan niin sitten meni hyvin. Jotenkin mä en hahmota että miten ne langankierrot käyttäytyy, että jos laitan tähän kierron niin millainen kuvio tulee. Niin yritäpä siinä sitten suoriutua... Mä myös ilmoittaudun kolmiohuivitukiopetukseen :D

Eniten ärsyttää, kun en koe sitä mitenkään hankalaksi, ja mallikuviohan on tosi yksinkertainen. Joku vaan mättää, enkä mä tajua että missä. Ehkä mun päässä.

Thiire, hyvä vaan että hurahdit. Pidetään äitiysvapaa, niin mä vien sut kunnon lankapuotiin!

Tiina said...

Kaaviota on vaikea postata, mutta jospa näin sanallisesti. Kaavion jälkeinen kerros: 2o, lk, oikein kunnes 2 s puikolla jolloin lk ja ne kaksi o. Nurjalla nurin. Seuraava kerros 2o, lk, o, 2o yht, lk, o, lk, ssk, 7o, 2o yht, lk, o, lk, ssk, 7o, 2 o yht, lk, o, lk, ssk, o lk, 2o.

Tämä seuraava kerros on siis ihan samanlainen kuin tuon ylemmän ruutupiirroksen 11. kerros, siihen on vaan lisätty yksi mallikerta keskelle.

Mä uskon että sä vielä "selätät" tän ohjeen kun vaan sitä hetken pohdit. Periaate on ihan sama kun fifissä, tossa on vaan extra langankiertoja. Neulo tuon ylemmän ruutukaavion ylälaitaan asti ja pujota lanka silmukoiden läpi, niin ei tartte sitten purkaa kuin se ylempi osuus jos vielä on purkamisen tarvetta.