Friday, April 07, 2006

Problems?

Eilen vietin päivää kaupungilla -yksinäni. Sain vihdoin käytyä Sypressissä teettämässä nappeja tähän takkiin:
Kivannäköiset! Tämä on suurin nappi mitä heillä on, ja maksaa 80 senttiä kipale. Ei paha mun mielestä. Ja arvatkaas mitä, en ostanut lankaa!!! Olin kyllä suunnitellut kaikenlaista, mutta ei sitten huvittanutkaan. Kiertelin myös Kiseleffin talossa, ihania käsityöläisjuttuja. Piirtelin itselleni muutaman idean ylöskin.

Sitten siihen ongelmaan. Roosa. En ole mikään pitsineuleguru, ja nyt tyssäs mun huivi heti kun taulukko loppui. Eka rivi taulukon jälkeen, neuloin, purin, noin 15 kertaa, heitin työn seinään, join yhden Strohkolan, yritin uudelleen, ei onnistu. Näin untakin siitä, aamulla luulin osaavani, mutta mettään tais mennä. Vai näyttääkö kuva siltä ettei ole virhettä? Eikö tuon uuden, alkavan kuvion pitäisi olla alimman, ensimmäisen kuvion yläpuolella, kun nyt se on sen vasemmalla puolella? Miten pitäisi neuloa taulukosta seuraava rivi? Mä päädyin siihen että se neulotaan kokonaan oikein. Mutta menee päin persettä anyway. Kun ei osaa niin ei osaa. Eilen jo mietin että mitä järkeä tässä on, väsyneenä tuhlaan aikaani johonkin mistä ei tule mitään. Prkl. Mutta kun mä tahdon Melindalle just tällaisen huivin. AUTTAKAA!!!!!


Tässä Melindan samettihame, josta vielä uupuu kuminauha -joka on loppu. Onneksi tilasin pikku paketin Kangastukusta tässä päivänä eräänä :D

11 comments:

Albin said...

Hei. Ei hätä ole tämän näköinen. Neuloin oman Roosani viime joulukuussa ja kyllä siihen kärryille pääsee.
Tuossa kuvassa näyttää siltä, että sen alimmaisen/ensimmäisen kolmion yläkärjen oikealta puolelta on unohtunut langankierto. Ja sitä myöten nuo seuraavat kierrokset on menneet mönkään. Oliko sulla neuloessa sellainen tunne, että kerroksen lopussa oli silmukoita liian vähän?

Neulon aika paljon pitsiä ja tuollaisia lapsuksia sattuu ainakin mulle silloin tällöin. Välillä pitää runnoa silmukat ja langankierrot oikeille paikoilleen. Ei sitä valmiissa työssä huomaa, jos ei tiedä virhettä etsiä.

Se mitä uumoilit tekstissä on ihan oikein. Alkavan kuvion keskikohta on sama kuin vanhan kuvion. Ja myös se on oikein päätelty, että mallikuviosta seuraava rivi neulotaan oikein.

Toivottavasti tästä oli apua, enkä sekoittanut sinua enempää.

Tiina said...

Roosassa pitää neulominen aloittaa, sen ylemmän kaavion loppumisen jälkeen, sen alemman kaavion keskivälistä. Eli reunalisäys, sitten koko kerros oikein, reunalisäys ja nurjalla nurin. Seuraavalla kerroksella neulot alemman piirroksen 7. kerroksen. Pitäisi onnistua. Tee vaikka excelissä itsellesi pidempi kaavio.

mirja said...

heips.
onnekseni albin sai asiani jo sanottua..
alimman ruudun yläkärkisilmukka näyttää siirtyneen puuttuvan langankierron tilalle oikealla olevan ruudun reunasilmukaksi, vaikka sen pitäisi olla uuden ruudun alakärjessä.
toivottavasti saat homman etenemään.

AnneM said...

juu kuten albin sanoi, ekan kolmion kärjestä näyttäis puuttuvan langankierto kolmion oikealta puolelta. Ainakin näin pikaisesti katsoen, mallikuviota en käynyt kylläkään katsomassa :o

Söpö takki. Ja oli mul jotain muutakin mut en enää muista.

Helminalle said...

Toiv. neuvot jo auttoivat eteenpäin!

Kokeile piirtää sitä kaaviota itsellesi vähän pitempään, jospa saisit sen täsmäämään.

Mikä lanka, mikä lanka Roosassa????

Kati E said...

Samaa kysyn kun muutkin, että mikä lanka Roosassa on?

Susanna said...

Kiitos avusta! Kyllä siinä on ne molemmat langankierrot, mutta ne on hypähtäneet niinku pari askelta väärään suuntaan. Täytyypä tutkia puuttuuko sieltä yksi kierto aiemmalta kerrokselta. Kyllä mä nyt saan tämän sujumaan, mallikuvio sinälläänhän on tosi yksinkertainen ja uskon että pystyn sitä seuraamaan kunhan vaan nyt pääsen kärryille, millä rivillä olen:D

ja lanka on mayflower, teen sitä kolmosen puikoilla, koska puuvilla ei tosiaan käyttäydy kuten villa, isommilla puikoilla tuli ihan hirveetä jälkeä. Tästä tulee sellainen pikkuhuivi mitä pidetään päässä :D

Helminalle said...

Kiva idea tuo pikkuhuivi, kun mua ei oikein hotsittais sellaista pelkkää reikääkään virkata tai neuloa ja pikkuhuivit olis ihan hyviä kesäksi.
Mulla on joku outo huivienaloitusmania, sen vois purkaa noihin pikkuhuiveihin. Kiitän ideasta!

AnneM said...

kun mä oikein tihrustin, niin kyllä siitä kolmion yläkärjen (missä neulotaan kolme yhdeksi) oikealta puolelta puuttuu langankierto, ja näin ollen koko kerroksesta se yksi. Siksi seuraava ei tule suoraan yläpuolelle- ei se mun mielestä ole hypähtänyt väärään paikkaan, se tosissaan puuttuu sieltä. Siihen kerrokseen asti kuvio näyttäisi olevan oikein.. mutta uskon että jos piirrät sitä paperille pidemmäksi, homma sujuu! Tsemppiä.

Susanna said...

Aa, se lk puuttuu sieltä alempaa jo. No ilmankos. Mä luulin koko ajan että teen sen virheen tolla rivillä missä nyt olen, enkä millään keksinyt miksi se on väärässä kohtaa se uusi kuvio :D Eli kyse ei olekaan siitä ettenkö osaisi tehdä pitsineuletta, olen vain tehnyt virheen, ja sehän on ihan normaalia eikä liity osaamiseen mitenkään :D

thiire said...

Koskas pidettäis yhteinen äitiysvapaa?