Tuesday, April 11, 2006

Unisukat

En edes viitsi katsoa kauanko näiden valmistumisessa meni. Ne vaan jotenkin jäi jäähylle, ja koska en ollut aloittanut toista sukkaa samaan aikaan, meinasi käydä köpelösti. Mutta olin fiksu ja aloitin toisen sukan kuitenkin ennen ekan valmistumista, ja yhden päivän aikana sain kirittyä ne samalle tasolle. Ja illalla väkersin loppuun. Hyvä oli nukkua ja aamukahvitella nämä jalassa!Malli: Nukkumaijan Unisukat Ulla 01/05
Lanka: Novita Tennessee 90g
Puikot: 2,5mm


Nämä sukat on aivan ihanat. Kertakaikkisesti ihqut. Aika napakalta tuntui aluksi, kun ekan kerran kokeilin, ja mietinkin jo että puran aloituksen. Mutta sitten pähkäilin, että puuvilla kyllä venähtää ja lössähtää, että ehkäpä on parempi että on hieman tiukka. Ja niinhän siinä kävi, muutaman kerran tuli neuloessa sovitettua, ja kun sukat olivat valmiit ne oli just hyvät jalkaan :D Tennessee ei ehkä ollut fiksuin valinta, 4 o yhteen ei ole kovin helppoa langalla mikä halkeilee.. Mutta ihan hyvin silti sujui. Mutta katsokaas tosta ylemmästä kuvasta noita kantapäitä. Mä en käsitä miksi aina toisen reunan reunasilmukat on mulla niin lötköjä ja löysiä? Muutenkin koko kantalappu, molemmissa sukissa, on kireä ja napakka toisesta reunasta, ja toisesta lötkö ja löysä. Vaikka miten kiristelen en saa kohdalleen, en vaan keksi mistä kiikastaa edes. Ja tämä onkelma on mulla kaikissa neuleissa, ei ymmärrä :/

Eilen meinasin tehdä postauksen eri sukkavaihtoehdoista, mistä valita. Kun on niin paljon kaikkea mitä haluis tehdä. Mutta päätinkin rutistaa Unisukat valmiiksi, ja vaan rohkeasti ihan itse päättää mitkä aloitan seuraavaksi. Kielivalinnan ja ja printterin paperipulan takia päädyin Saunasukkiin, langaksi hyppäsi viininpunainen Wool (merino), ja toivossa on hyvä elää että lanka riittää. Lupasin itselleni että lapset pääsee tänään perhekahvilaan ja pyöräilemään, joten täytynee tästä lähteä. Mukaan otan kerän floricaa joka ilmoitti yöllä haluavansa baskeriksi Ziinan mainiolla ohjeella. Edelleenkään en tajua virkkuuohjeesta mitään, mutta kyllä siitä vaan ympyrä silti tuli! Heip.

5 comments:

Ziina said...

en minäkään virkkaamisesta mitään ymmärrä ja pylväitten nimetkin ovat erilaisia eri paikoissa. toivottavasti baskeri kuitenkin onnistuu:)

Stricker said...

Mulla oli ennen tuo sama onkkelma kantapään kanssa, mutta sitten aloin kutomaan myös kerroksen ensimmäisen silmukan nostamisen sijaan ja mulla se auttoi paljon. Ihan pieni ero on vieläkin tiukkuudessa ja toinen reuna vähän löysempi, mutta tuskin huomattava asia.

Tikrun mami said...

Et ole yksin kantapääongelman kanssa, justiinsa eilisiltana manailin sukan kantapään kanssa aivan samaa kuin sinäkin, eli se toinen reuna on tosi löysää... Täytyypä kokeilla strickerin vinkkiä seuraavien sukkien kanssa.

Tuulia said...

tuli mieleen etta eiko toi loysa reuna jaa aina siihen nurjan krs:n loppuun, eli siina missa kaannyt oikeata krs:ta neulomaan? Entas jos nostat sen reuna-s:n nurin, auttaisiko se? Vaikuttais nimittain systemaattiselta jutulta, jos sama toistuu kaikissa neuleissa. Mie kokeilisin eri tapoja nostaa se reuna-s neulomatta siina oikean krs:n alussa. Yks on toi nurin nostaminen. Toinen, mita taalla joskus nakee kaytettavan, on se, etta siina nurjan puolen krs:n lopussa jatat viimeisen neulomatta, kaannat, ja neulot sen oikean puolen krs:n ensimmaisen (eli reuna-s:n) oikein, ja kiristat tiukalle.

Ja tuossa kyseisessa kantapaassa oisin neulonut oikean krs:n alkuun 2 oikeata silmukkaa. Sen poimimisreunan jalkeenkin jaa 1 o s nakyviin, ja reunoista tulee sittenkin identtisemman nakoiset. Lisaksi kun siina on nurja ja oikea s perakkain, ne vievat enemman lankaa kuin 2 o silmukkaa, ja sekin lisaa riskia etta ne venyvat ja se "lopsottaa".

Oisko naista apua?

derea said...

Mä en halua kuviellakaan kaventaa 4s Tennesseellä kun mulla oli vaikeuksia jo Nallella kun tein noita sukkia :D