Monday, May 29, 2006

Hidasta


Haluaisin niin kovasti tämän huivin valmiiksi. Se on niin kaunis. Värisävy on niin ihana. Mutta se etenee niin hitaasti. Laskin, että yhden mallikerran tekemiseen menee noin 10min. Siinä oli pari keskeytystäkin kyllä. Ohjeessa oli kaksi eri versiota, toisessa 27 ja toisessa 36 mallikertaa, riippuu langan paksuudesta. Mutta noin viisi tuntia menisi tämän tekoon - yhteensä. Ja tietysti jos yhtä soittoa ehtis tekemään niin vauhti nopeutuisi. Mutta jotenkin mä en jaksa, ja tuntuu etten edes ehdi. Joten teen aina mallikerta kerrallaan. Mut jos tänään sais vaikka useamman tehtyä...


Haaveilin että olisin eilisillan ja tän päivän aikana saanut suhautettua takakappaleen Jocsun paitaan, mutta pah. Neulominen ei koskaan ole niin nopeaa kuin sitä ajattelis. Mä en ole juurikaan tehnyt palmikoita, ja tällaisia ristiin meneviä en koskaan. Vaikka siis eiväthän nämä sen hankalampia ole. Aika hassua jotenkin, että opettelin tekemään palmikkoja kun istuin sairaalassa sokerirasituskokeessa. Sitten suunnittelin Jocsulle palmikkopaidan, suurimmaksi osaksi täysin ilman mitään muistiinpanoja, tiheyksiä tms. Kunhan tein. Muistaakseni se oli myös ensimmäinen paita minkä tein, ja ensimmäinen oma ohje. Ja silti ei ole tullut tehtyä palmikkojuttuja enempää. Kummallista. No enpä ole muutenkaan mitään isompaa tehnyt..


Totesin myös, että itselle pitää saada jonkinlainen kesäpipo. Ja lapsille vaikka mitä. Ompelupäivälle olis taas tarvetta, mutta, mutta.

6 comments:

Kati E said...

Kun Jiillä on seuraavan kerran vapaata, laitat sen lasten kanssa puistoon/Korkeasaareen/uimaan ja itse ompelet sillä aikaa.

AnneM said...

mä häiriköin taas, sorry. En löytänyt tuolta merkinnöistä kuinka paljon sulla kului seiskaveikkaa siihen clapotikseeen...? Mulla pituus on nyt n. 150cm, ja musta se ei riitä vielä... Lankaa on nyt kulunut noin 250g, teen öh kai 4,5 puikoilla.

Susanna said...

Kati, niinhän me aina tehdäänkin, mutta kun sitä vapaata on niin vähän. Viime vkonloppukin meni jotenkin kaikkea muuta tehdessä. Ja nyt ei taas tietoa milloin sitä ehtis, kuitenki pitää kaikki kauppahässäkät sun muut hoitaa myös. Ärsyttävää. Mutta, pikku hiljaa :D

Susanna said...

Anne, mulla meni pikkasen vajaa kaksi kerää. Tein muistaakseni yhden levennyksen vähemmän kuin ohjeessa. Itse asiassa olisi ollut hyvä että clapo olisi ollut vähän pidempi, mutta kyllä sen nytkin saa kivasti kaulalle ja harteille.

Anonymous said...

Nyt kun harmittelet sitä, että on paljon neuleita kesken, niin ainakin voidaan todeta, että tulihan se neulomisintokin sieltä..(sitä kaipailtiin muistaakseni muutama päivä sitten) Vai ymmärsinkö väärin? Äläkä sure sitä että on paljon kesken, siten vain valmistuu paljon kerralla kun on valmistuakseen.
Pia

Susanna said...

Pia, olet aivan oikeassa!!! Voi kun saisi jotenkin tasapainoon nämä neulomis- ja ompelus- ynnämuut intoilut :D