Wednesday, May 31, 2006

Retkellä Soukassa

Soukka. Missä on Soukka? Mitä Soukassa on? Vastaus molempiin kysymyksiin: en minä vaan tiedä. Pikku ostari keskellä ei mitään (tai siltä se ainakin tuntui puolentunnin maakuntamatkailun jälkeen), ja siellä iso iso lankakauppa. Luulisi, että taivas. Mut ei. Joka puolella lankaa, matonkuteita, sukkia ja verkkareita (!!!), vetoketjuja, hintakylttejä. Kamala kaaos. Mä en pysty ostamaan yhtään mitään tuollaisessa paikassa. Kun tuntuu että kamat kaatuu niskaan, ja yhtäkään askelta ei voi ottaa kompastumatta vyyhteihin.

Ihana, iso tila, mutta hommat jääneet vissiin vähän kesken. Miinusta myös henkilökunnan vähäisyydestä ja aktiivisuudesta: yksi nainen joka lähinnä puhui, ensin kaverinsa kanssa ja sitten puhelimessa, ja sekin oli selvästi viihdepuhelu. Ei edes päivää sanonut, vaikkakin oli kyllä ystävällinen kun rohkenin lähestyä.. Mut jos liikkeessä on tuollainen sekamelska, ja yksi asiakas, silloin ei höpötellä ja pidetä tiskiä pystyssä. (Kyllä, mä olisin aivan natsi pomo)

Ostin sitten oikeastaan ihan vaan matkatekemiseksi (mitään ei tietenkään kannattanut olla mukana valmiiksi..) kaksi kerää Four Seasons Michaela -lankaa 2e/kerä. Pätkävärjättyä, 65% villaa ja 35% polyamidi. Ja addin puikot 5e.

Tätä oikeastaan tulin ostamaan, tosin tarkoitus oli ostaa jotain ei-novitalaista, mutta vaihtoehtoja ei oikeastaan ollut. Tässä on hyvä hintalaatusuhde.

Salomonin solmut alkaa näyttämään paremmilta, eikö! Tennesseestä tulee äitille poncho. Ja äiti jopa tykästyi solmuihin. I knew it.

Mutjoo. Miinusta Soukan Menitalle myös siitä, että siellä ei ollut ollenkaan Sirdar snuglya eikä kai mitään muitakaan sirdarin lankoja. Kun niitä kuulemma pidetään vain kaupungin liikkeessä. Pyh. Ja sukkalangat oli kaikki sikin sokin, yhtä laatua tässä ja toista tuolla, osta siinä sitten. Olihan siellä tietysti paljon kaikkea ihanaakin, mutta fiilikseksi jäi kuitenkin sellainen akryylilankojen hautausmaa. Eli suomeksi Novita oli hyvin edustettuna. Jos joku kaipaa teknovärisiä hippyja, sieltä löytää :D Vastaisuudessa menen kaupungin menitaan. Samalla voi käydä jossain muuallakin, eikä ole lähiöjuoppojen armoilla. Miten ne keksikin tollaseen paikkaan laittaa puotinsa?

Nyt täytyy alkaa miettimään huomista. Jii menee vasta iltavuoroon, joten mä ehdin pari paitaa aamulla tehdä. Ollaan kyllä menossa uimaankin, mutta enköhän mä silti ehdi.

8 comments:

Sia said...

Kivalta näyttää Tennesseesolmut =D

Vilma said...

Mä taas olin ihan haltioissani lankojen määrästä, kun kävin siellä Soukassa helmikuussa. Tampereella kun ei oo kovin monta muuta kuin Novitaa myyvää lankakauppaa, ja hintataso niissä on mun mielestä melko korkea.

Mut ihan tosi on, että älytön sekamelska siellä oli joka puolella, ja hintoja piti käydä jatkuvasti erikseen kysymässä siltä vähemmän asiakaspalveluhenkiseltä leidiltä tiskin takaa. Ärsyttävää, kun ei voi laittaa hintoja selvästi esille. Ja koko ajan takahuoneessa porattiin betoniseinää, eli oli ainakin silloin vähän vaiheessa se kaupan pystytys. :)

Susanna said...

Vilma, joo minäkin olisin kyllä varmaan ollut haltioissani, jos tilanne olisi ollut vähän toinen. Mä oletin automaattisesti että siellä olisi samat langat kuin kaupungissa, ja sit tietty puuttu just sitä mitä olisin tarvinnut. Ja ehkä jos olisi ollut enemmän aikaa ja rahaa olisin pystynyt unohtamaan sotkut. Mutta jotenkin mua ärsyttää suunnattomasti ettei edes yritetä pitää järjestyksessä. En mä haluaisi ostaa lattialla lojuneita keriä :D

Taiska said...

Mutta Soukan myymälähän on Outlet. Ainahan Outleteissa myydään vähän sitä sun tätä, ei niissä mitään täyttä valikoimaa ole. Nehän on poistomyymälöitä! Vertaa vaikka Stockmannin Outletia ja Stockmannia, niissä ei ole mitään samaa (Stockan Outlet avaa uudessa paikassa Tammistossa huomenna...). Outletissa on aina sellainen penkomistunnelma.

Susanna said...

Taiska, niin mä tiedän, mutta silti. Espoossa ei ole kuin yksi pikku lankapuoti tuon lisäksi, eikä lähimaillakaan ole mitään tuohon kokoon verrattavissa. Olisin olettanut että neliöt käytetään hyödyksi. Ja kuitenkin suuri osa langoista ei ollut mitään poistotavaraa. Ja vaikka miten ois outlet, niin voi siellä silti olla kunnon henkilökunta.

päivi said...

No helkkari. Otetaas uusiks. Koko sun blogi katosi kun olin lähettämässä kommenttia. Mä käyn Soukassa pari kertaa kuussa mut kertaakaan en oo tonne Outletiin vielä ehtinyt. (kartalla se on muuten kivenlahden vieressä)Sit piti kertomani, että lankakaupan täti laittoi mulle eilen illalla sähköpostia että kannattaa hamstrata Dropsin alpacaa ja muita Garnstudion lankoja kun niiden maahantuonti ilmeisesti loppuu TT:ltä. En sit tiedä mitään sen tarkempaa tästä asiasta mut ilmeisesti tän vuoden puolella vielä.

mippe said...

Ite kun vieressä asun (100m) niin käyn siellä Outletissä usein. Kauppiaan kanssa usein on juteltu ja kauppa on _siistiytynyt_ kamalasti sitten marraskuun! Kuulemma koko alakerta ja muutama viereinen baari kuuluu vielä hänelle, mutta ei voi vuokrasopimuksia vielä lopettaa + kuulemma on monen vuoden projekti saada kaupasta sellainen kun haluaa ja kaipaa. Totta, hinnat saisi silti olla esillä ja tavaraa tunkea johonkin muuhun jos ei ole hyllyssä tilaa mutta esim. se ovelta katsottuna vasen puoli on ollut vasta pari kuukautta auki kun ennen sinne ei edes päässy :p
Keskustan Menitassa en ole käynyt, voi olla että tuun perumaan sanani että ite tykkään tosta Outletistä kun oon siellä käyny joskus :D

Cairbre said...

Kääk! Hätäpaniikki jos Dropsin Alpacat lakkaa olemasta... *tärisee*

Joo Outlet on nyt jo siistimpi ja ovat siellä ystävällisiä. Ja toimittavat Outlettiinkiin niitä lankoja mitä saa varsinaisesta kaupasta pyydettäessä. Itse käyn mieluummin siellä kun autolla pääsee Soukkaan helpommin kuin keskustaan.