Wednesday, May 24, 2006

Vihreetä

Jocsu tarvitsee kuulemma unisukat. Sillähän on ne Santorinista tehdyt, mutta eihän ne nyt ole koskaan paikalla kun niitä kaivataan. Ja kun "tavalliset" sukat vaan ei käy. (Mies totesi tähän, että jos et olis itse opettanu sille, se ei edes tietäs mitkä ne unisukat on :D )

Laatikkoa penkoessa osui silmiini kerä lehmuksevihreää Flavia Babya, minkä olen saanut Kristeliltä vuonna nolla. Olen kärsinyt langanostolakostani ja kärvistellyt kaikkien ihanien vihreiden (sukka)ohjeiden äärellä, ja koko ajan mulla on kaapissa ollut just tätä väriä! Ja miten on mahdollista, että olen unohtanut tuon kerän? Mitä muuta olenkaan unohtanut? Eihän siitä edes ole kovin kauaa kun viimeksi järjestelin laatikot uuteen uskoon.

No joka tapauksessa. Unisukat tulossa. Sopivan aivotonta. Nyt on taas jotenkin tehokas olo, päässä suhisee kun mietin mitä seuraavaksi, pitäskö alkaa tekemään joululahjoja jne. Mutta yritän nyt kovasti pysyä yhdessä työssä kerrallaan. On niin kadehdittavaa, kun monissa blogeissa valmistuu jatkuvasti isojakin töitä, ja onhan se ihan selvää, että mikään ei valmistu, jos tekee kymmentä työtä pari riviä kutakin per päivä.

Olen myös kovasti pohtinut Roguen lankavalintaa. Haluaisin kovasti tehdä sen samoksesta tai jostain vastaavasta. Mutta mulla ei todellakaan taida olla rahaa. Mietin että pitäskö sittenkin tehdä se viininpunaisesta seiskasta. Ne kerät vaan on eri värieristä :/ Eikö ole niin, että tähän ei edes värjääminen auta, vaan jos väriero on selkeä, se on sitä myös värjätyssä tuotteessa? Ja sitten taas toisaalta, haluaisin siitä sellaisen, mitä voin nyt kesälläkin pitää. Ja jotenkin ei vaan tuo seiska nappaa. No, ehkä odottelen vielä tovin jos saisi rahat samoksiin.

Nettikin taas toimii. Maanantaina meinasi hermo mennä, ja firmassa ei kukaan vastannut edes puhelimeen. Laskutuksessa oli sentään vastaaja päällä, ja sinne jätin viestin, että meillä on sellainen pankki, missä laskut voi maksaa vain netissä, ja että jos se netti ei pikkuhiljaa ala toimimaan, niin tarvittas vähän maksuaikaa :D Alkoi toimimaan, tosin vasta tiistaina kunnolla. No, juhannuksen jälkeen saadaan uusi 1m/1m liittymä, kelpaa taas surffailla...

Nyt lapset nukkumaan (huokaus....), aivot narikkaan ja telkkarin ääreen. Tosin ei sieltä taida mitään tulla, mutta onneksi on neule. Voi kamala. Aatelkaa, oon ollut yli neljä vuotta tupakoimatta, ja silti yhä tällaisina tylsyyden multihuipennus -hetkinä tekis mieli sytyttää. Onneksi olen niin v-a-h-v-a. Äh nyt alkaa mennä taas löpinän puolelle. Lyhyestä virsi kaunis. Moiks.

13 comments:

Sia said...

Heh, minä olen ollut v-a-h-v-a jo kai 7 vuotta!! Hauskaa neulontailtaa sulle!

Sahrami said...

Mun isäni näkee edlleen painajaisia siitä, että on aloittanut tupakanpolton uudestaan. Ja lopetti sentään 30v sitten (tulee kesällä täyteen).

Mitähän mun lankalaatikoista löytyisi...

iona said...

Mietin ihan samaa, että jos keskittyisi vain yhteen asiaan kerrallaan. Mulla on nyt aiiivan liian monta rautaa tulessa ja tuntuu että mikään ei etene.

KatjaL said...

Mulla on jotain 12 vuotta siitä kun lopetin ja hassua on se, että joskus tupakansavu "tuoksuu" hyvälle!

thiire said...

Mikä ihme on rogue?

Susanna said...

Jup, olen ennenkin kuullut että tupakan "himo" jää, eli lause kerran narkkari aina narkkari pitää ihan paikkansa. Ja minustakin tupakansavu tuoksuu usein hyvälle, kai se on jostain mielentilasta kiinni. Useimmiten se kuitenkin oksettaa, enkä voi sietää sitä kun pihan äidit käryttää vaikka muksut on vieressä/sylissä. Tupakoiva ei sitä haista, mutta sori vaan, haju tarttuu joka paikkaan. Yök.

Thiire, rogue on sellainen huppari, jossa on aivan ihanat palmikkokuviot. Ohjeen voi ostaa täältä ja kuvia ja tarinoita suomalaisten roguenvalmistuksesta löytyy blogista rogueknit-along.blogspot.com

Katja said...

Mullakin on käynyt joululahjaneulominen jo mielessä. Hetken mielenhäiriössä olin jo vähällä ryhtyä vääntämään joulukortteja. Onneksi on laukkuvaihtolaukku, jota pitää vääntää, ettei voi heittäytyä joulutunnelmiin.

Susanna said...

Kvilla, mä tiedän, että vaikka alkaisinkin tekemään joulujuttuja jo nyt, ne jäis silti viime tinkaan. Olen niin hyvä siinä. Viime vuonna tein lahjalistoja jo loppukesästä, mutta niin se vaan yhtäkkiä oli joulukuu. Ja korttejakin tehtiin vino pino, mutta kukaan ei muistanu lähettää niitä :D

Vilma said...

2 vuotta polttamatta, ja unet mäkin polttelen joskus unissani. Ja aina aamulla on yhtä helpottunut olo, kun tajuaa, että se oli onneks vain unta! :)

Tosi ihanan väriset unisukat tulossa, oiskohan mun lankakaapissa mitään yhtä kivaa marinoitumassa... :)

Susanna L-A said...

Mä en ole ikinä polttanut vakkaristi, mutta aika ajoin tupakka kyllä maistuisi. Etenkin iltapäivällä kahvin kanssa. Outoa.

Ja mä olen niitä joilla on tuhat ja yksi työtä kesken ja vain ne valmistuvat joita ei tähän vuodenaikaan tarvita...

marianne said...

Hei, jos päädyt neulomaan 7-veljestä langasta rogueta tai jotain muuta isoa työtä, niin vinkkinä: voit tehdä eri kappaleet aina eri värierästä, niin valmis neule on siistimpi kuin että jatkaa lankaa mistä tahansa värierästä. Itse tilasin seasonstoresta villapaitalangat, ja yllätys oli suuri kun mukana oli kolmea värierää. Neule on kesken, mutta laskin että etu-ja takakappaleet saan eri eristä ja sitten kolmannesta ne molemmat hihat.

Susanna said...

Marianne, hyvä vinkki! Olen myös miettinyt, että niillä eri erillä voisi tehdä myös vaikka raitoja (jos jaksais). Colinetten lankoja neuvotaan että pitäs vaihtaa kerää muutaman rivin välein, jotta värierot pysyy tasaisena. Kamalan työlästä ;)

Marja said...

Minä tein Starskyn Samoksesta ja jälkeen päin on harmittanut, etten tehnyt sitä jostakin villaisesta. Jotenkin se vaan tuntuu tukalalta, kun taas toinen, Ainosta tehty neuletakkini on paljon mukavempi käyttää.

Ai mitä yritän sanoa? :D Että kannatan lankavaihtoehdoksi sitä 7-veikkaa mieluummin kuin Samosta :)