Friday, July 21, 2006

Hurautinpas housut

Tänään oltiin lähdössä Sealifeen, mutta koska mua huimaa ja on niiin älytön väsymys, päätettiin pitää kotipäivä. Lapsetkin armollisesti heräsivät vasta lähempänä yhdeksää. Eilen illalla yritin leikata kankaita, mutta en saanut lankasuoraa sitten millään joten heitin hanskat tiskiin. Aamulla uusi yritys, ja paremmalla onnella. Housut syntyi suht nopeasti vaikka sähläsinkin.

Nämä on tehty samalla kaavalla kuin ne valehalkiohousut, mutten jaksanut tehdä halkioita. Yritin kuitenkin keksiä jotain jujua, ja tein taitteen minkä ompelin oranssilla langalla kiinni. No se meni ihan vinksalleen. Yritin korjata tekemällä siksakkia päälle, mutta suora ommel oli niin vinksallaan, että ei tullut hyvä. Joten taitoin lahkeen pariin otteeseen niin että oranssi söhellys jäi taitteen sisään, ja ompelin taitteen vain saumakohdista, ja päälle pistin sinistä vinonauhaa. Hyvännäköiset housut tuli. Ajattelin vielä tsekata jos löytyis joku kiva silityskuva tms, ettei ole ihan tylsät. Taskut olisin tehnyt, mutten löytänyt taskun kaavaa enkä jaksanut alkaa soveltamaan :D


Aamulla tein pikana Melindalle keijupipon, kun en kyennyt löytämään ainuttakaan hattua. Miten tuo neiti onnistuukin siinä, että aina on hatut hukassa, en tiedä. Nämä korvapipot on onneksi helppo ja nopea tehdä ilman mitään kaavoja. Olisin kyl halunnut isommat korvat, mutta nyt tuli tällainen. Ilme on sarjasta "en mä haluu et mua kuvataan!".


Opettelin myös huoltamaan ompelukonettani. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikös juu. Nyt se kyllä toimii kuin enkeli, ei runksuta, ei hyppytikkeile (jos joku viisastelija tarttuu tähän katsoessaan keijuhattua, niin se on sit tehty ennen huoltoa, toim huom.), rullaa ku unelma. Jopa Jarikin kiinnitti huomiota uuteen hiljaisempaan ääneen: "sun konehan on ku ferrari nykyään". Niii-in, kyllä se aina mäklaarenin voittaa :D . Tästä eteenpäin mä lupaan puhdistaa ja öljytä säännöllisesti.

Voi kun voisi vaan ommella. Ei huvita tämä perheenhuolto sitten yhtään. Onneksi J on kotona, tosin se ei ole kauheen innoissaan uudesta pestistään 24/7 sisäkkönä :D:D:D . Palmikkopaitaan pitäs lähteä ostamaan vetoketjua. Kaulus on nyt puolivälissä, mutta pitää saada se ketju eka että tiedän kuin pitkä siitä kauluksesta tarttee tehdä. Siitä tulee kyllä niin ihana...

10 comments:

tinna said...

Heh, kyllä se ompelukoneen huolto kannattaa! Mä huomasin just että meidän lähellä on ompelukonehuolto, ihan hyvä tietää jos tarvitsee.. Musta olis ihanaa jos pääsisin nyt syksyllä vielä peruutuspaikalla opiskelemaan pukuompelua. Olis aivan mahtavaa opetella ompelemaan iha oikeasti ja sais ammatikseen ommella!!

Sulla on aina niin hienoja tekeleitä, melkeen ihan kateeks käy :) Ja hauska ilme pikkuneidillä :P

laurakoo said...

Kivoi jutui taas. Kuvat teidän lapsista on aina niin kivoja; nytkin toinen taitaa leikkii et sohvan selkänoja olis steppilauta ja toisen ilmeestä voi vaan päätellä, miltä se kuulostaa :)

Vai et pesee mäklaarenin? -Mä en leiki sun kaa enää :) Ei vaan, ei sitä kyllä uskaltaltais mersua ostaa - ja noilla miseliineilläkin on vähän pelottava ajaa.

AnneM said...

kivat housut ;) Meillä on kanssa aina likkojen hatut ja pipot kateissa. Mä en tajuu... joo, siitä huivista. En oo tehny aikaisemmin kuin sen yhden oranssin kolmiohuivin ilman ohjetta, sekin tylsä sovellus langankierroista ja yhteenneulotuista silmukoista ;)

thiire said...

Mikäs sua huimaa? Ikävä vaiva joktap.
Sealife on kiva paikka, käytiin siellä talvella katsomassa haita.

Mun ompelukonetta ei ole varmaan ikinä huollettu. Eipä sitä kyllä juurikaan tule käytettyä :D

Susanna said...

Thiire, en mä vaan tiedä. Monta päivää jo tullut aina välillä sellaisia välähdyksiä, että ehtii ajatella että ihan ku huimais, ja sit se meneekin jo ohi. Eilen eurokankaassa meinas kyllä mennä jalat alta ku keikahti kunnolla, mutta meni sekin ohi, ja se ehkä menis sen piikkiin etten ollut pahemmin syönyt tuntikausiin.

thiire said...

Suski, kokeilehan sellaista lämmitettävää kauratyynyä hartioille. Varmana lähtee huimaus. Olen kokenut.

Susanna said...

Thiire, joo, kyllä se auttaakin.Mut tarttis ehkä käydä hierojalla ja venytellä kunnolla joka päivä. Kun on kolme vuotta nukkunut samassa huonossa asennossa, ei ole ihme jos paikat jymähtää :D

thiire said...

Ei ole ihme ei. Neulominen samassa asennossa tuntitolkulla on saanut mullakin huimausta ja selkäkipua aikaiseksi. Täytyy kai pumpata jumppapallo uudestaan. Siihen menee viikko...
Jos sä haluat semmoiset jumppaohjeet selälle ja hartioille, niin voin joku päivä skannata. Pallo kustansi jotain 15 rahaa.

Kristel said...

Mun täytyy jakaa sun kanssasi tää: luin ensin sisäkköjutun, ja sitten sen allaolevan palmikkopaidan sujuvasti pakkopaidaksi. Jaa että niin siellä teilläpäin miestä kohdellaan... ;)

Susanna said...

Kristel! *reps* joo meillä miesväki toimii sisäkköinä pakkopaidassa. ihmekös tuo kun poika uhmailee :D

Thiire, skannaa ihmeessä kun kerkiät. Mulla oli jumppapallo mutta J heitti kissan sen päälle ja jostain syystä pallo ei kestänyt kohtaamista... Uusi on ollut hankintalistalla ever since.

Tinna, toivottavasti saat paikan!

Laura, kyl sää leikit ;)