Sunday, July 23, 2006

Prinsessan uudet vaatteet

Melindalle valmistui eilen mekko ja tänään housut. Jos muuten joku on kiinnittänyt huomioita siihen että miksi koko ajan Melindalle valmistuu ja Jocsulle ei, niin se johtuu ihan vaan siitä et Jocsu ei ole venähtänyt yli kymmentä senttiä tänä vuonna :D . Syksyn tuulet muuttaa senkin asian ja alkaa valmistumaan poikienkin ihanuuksia enemmän.


Mekon tein samoilla kaavoilla ku synttärimekon mutta jätin pari alinta frillaa pois ja tein olkapäiden kiinnityssysteemin vinonauhalla. Housut on kesän Ottobren kaavoilla nekin. Kukkakangas on nimeltään Joyce Flowers eurokankaasta, harmikseni huomasin lauantaina että sitä olisi saanut myös mustana ja pinkkinä. Mut en kuitenkaan sortunut :D


Housujen vaaleanpunainen kangas on ollut varsin riittoisaa. Ostin sitä metrin, mistä on tehty liivimekko, kaksi hattua, kahteen mekkoon yläosan vuoritus ja nämä housut. Ja koska kankaassa oli pieni tahra, sain metrin eurolla. Eli siis melkein ilmaisia vaatteita! Kukkakangas maksoi muistaakseni 5.90 metri, se ei ollut täysleveä. Ja liki kaikki meni näihin, mutta siis noin kuudella eurolla housut ja mekko.


Frillojen alareunat on huoliteltu rullapäärmeellä, se on kyllä ehkä maailman kätevin tikki. Kaikki saumat on ommeltu ensin suoralla ompeleella, sitten huoliteltu kapealla saumuritikillä, ja sitten tikattu paikoilleen, todella, todella siistin näköistä. Suurin syy siihen etten innostunut ompelemisesta ennen kuin sain saumurin on just se, etten voi sietää epäsiistin näköisiä saumoja, ja vihaan ylikaiken sitä että kangas rispaa pesuissa. Ilman saumuria en vaan jaksanut enkä osannut tehdä tarpeeksi siistiä työtä, enkä kyllä ole yhtään vakuuttunut että olis edes mahdollista tehdä siistejä saumoja pelkällä ompelukoneella.


Alalahje, frillat on kiinnitetty tän brodyyrin ylä- ja alareunoihin, ja sitten brodyyri kiinni lahkeeseen. Cool! Eikä haittaa jos tanssiessa helmat hulmuaa kun on nättiä alla ;)


Tuunailin keijuhattuakin vähän. Se tuntui kaipaavan jotain, ja sai sitten vähän helmiä. Ajattelin että ne varmasti paukkuu mukavasti ohimolla juostessa :D . Täytyy kattoo miten ne käyttäytyy ja mitä tyttö tykkää. Mut eihän cernit paina mitään, niin luulis et on hyvä.

Nyt aa aaa nukkumaan. Huomenna Korkeasaareen. Tänään oltiin puistossa retkeilemässä lettueväiden kanssa, lapset leikki sellaisessa autossa mikä heiluu, että ovat jäätelöautokuskeja. Melinda ajoi kuin kaistapää ja kikatti koko ajan, Jari lykki niille vauhtia, Jocsu matkusti konepellillä ja pysähdyspaikoilla toimi jäätelömyyjänä. Mä olin jätskiauton äänitorvi ja asiakas. Hyvin on oppi mennyt perille, poika otti ensin rahat ja etukortin (!) ja meni näppäilemään jotain ja sitten haki jäätelöt :D . Jälkiruuaksi haettiin essolta oikeat jätskit, mutta Melindalle tuli vahingossa sellainen missä oli känkkäränkkä kaupan päälle, ja neiti sitten huusi kotimatkan. Ai niin, syötiin jätskit tien vieressä sellaisen sillan alla, missä menee vinossa se penkere tieltä ylöspäin. Levitettiin viltti sinne, lasten mielestä oli über-cool kun istuttiin ihan vinossa :D

9 comments:

tikru said...

Vinossa istuminen on hianoa :)
Ihania noi sun ompelukset ja saumurista molen kade sekä taidoista käyttää sitä.

iona said...

Mä tykkään kanssa että saumojen siisteyteen panostetaan. Kun kerran ompelee ja näkee sen vaivan niin tekee sen sitten kunnolla. Se on jännä miten pienet asiat tekee lopulta sen "viime silauksen" valmiiseen työhön.

AnneM said...

aivan ihanat! Mullakin olis toi lehti, täytyis yrittää tehdä.

Jonna said...

Ihanat prinsessa vaatteet! :))

Vilma said...

Voi vitsi kun nättejä vaatteita! Mä haluun kans saumurin... :)

derea said...

Ens kerralla kun mä ompelen niin mä tasan kyllä sitten tappelen sen saumurin langat kuntoon, kun saa noin nättiä (tai on siinä tietty taidotkin mukana :D, mutta ainakin helpottais mun laiskuutta huolittelussa) :)

Sinikka said...

Ihanat housut

tinna said...

Mä en ala mitään, aivan ihania vaatteita oot taas tehny!

Anu said...

Vastustan! :) Kyllähän Jocsukin on saanut vaikka mitä hienoa, kuten palmikkopaidan ja ne pro-tikatut housut ja paidan!

Oli ihanaa lukea teidän lomapäivän vietosta. Ü