Wednesday, August 30, 2006

Fiuh

Joo Fiuh sopii hyvin tälle postille otsakoksi. Koko päivä on ollut yks fiuh. Sokoksen alennuslaput oli enää kaks päivää voimassa, joten piti sitten äkkiä singahtaa aamulla kaupungille ennen Jiin töitä. Kävin työpaikallani ekan kerran kahteen vuoteen, kun piti hakea henksutarrat (lisää alennusta nääs...). Kahdeksan kuukautta me selvittiinkin ilman alennustarroja ;) ja nyt oon taas tässä "oliskohan sokoksella halvemmalla" -kierteessä. Paitti että lupasin itselleni etten enää palaa takas vanhaan. Enivei, satanen paukahti kun ostin lapsille kengät ja kumpparit ja vähän alusvaatteita. Hemmetti. Ja heti menee toinen satanen kunhan pääsee ostamaan vielä talvikengät. Sitten voikin taas miettiä että milläs rahalla ostais itselle kengät ja takin. Toivotaan että rogue valmistuu äkkiä ja talvi ei tulis ihan vielä :D .

Niin siitä kaupunkireissusta vielä. Olin aika nopea, yhdeksältä lähdin kotoa, puol kymmenen stadissa, äkkiä töihin aseman laidalle, juoruilua uuden pomon kanssa, Sokokselle, vaatteet, kengät, Eurokankaaseen, Waynesiltä mukaan juomista, junalla espooseen, Tarjoustalosta Nallea ja askelmittari, vartti bussin odottelua ja kahdeltatoista olin jo kotona. Ei ollut mikään rentoutusmatka ei.


Kohta olen valmis syyskeleihin. Tästä huivista on tulossa ISO ja IHANA. Nyt alkaa pikkuhiljaa tökkimään kun rivit on niin pitkiä, toisaalta taas olen innoissani kun olen nyt ekan kerran oikeasti hiffannut tän mallikerran, ja pystyn tekemään tätä samalla kun katson telkkaria tai nukutan lapsia.

Mistä päästäänkin sujuvasti seuraavaan aiheeseen. Tiedättehän ne jotkut vanhemmat jotka uhkailevat lapsiaan tähän tyyliin: "jos et nyt ole kunnolla jätän sut tähän bussipysäkille" tai "jos ne vaatteet ei mene päälle nyt HETI niin ei mennä enää IKINÄ ulos". Kuulostaa naurettavalle vai mitä. No mä oon ajat sitten vannonut että en tällaisia sammakoita suustani päästä -> ei pidä luvata/vaatia/uhata sellaista mitä lapsi tai itse ei voi toteuttaa. Tänään olen oivaltanut, mistä nuo lauseet kumpuaa. Se on vain tapa purkaa oma viha ja raivo johonkin sellaiseen lauseeseen mistä lapsikin tajuaisi että on tosi kyseessä, pitää kehittää lause mikä olisi lapsellekin pahin mahdollinen skenaario. "jos et nyt tule heitän ponin roskiin" ei ole tarpeeksi voimakas lausahdus kun on tositosi vihainen. "Nyt tänne tai et näe lelujasi enää ikinä ja huonekin annetaan pois!!!" kuulostaa jo paremmalta...

Joo, asiaan. Siis tajusin tuon raivon purkamisteorian samaan aikaan kun suustani pääsi lause: "hitto jos ette ala olla kunnolla mä myyn teidät venäläisille!!!" :D Ei tosiaankaan ihan mun tyylinen lause ja nauratti kyllä aivan perkeleesti jälkeenpäin. Lapset sai varmaan traumoja. Tänään ja eilen on ollut kyllä niin raskasta että silmät pyörii päässä. Huomenna taidan raahata lapset kerhoon niin ovat vähän aikaa nätimmin.

Jaahas, uhkaavasti näyttää nyt siltä että bloggersson on alkanut temppuilemaan tässäkin osoitteessa. Muilla on ollut paljonkin latausongelmia, ja mä menin jossain sanomaan et mulla toimii ku unelma. Niin se on, pitäs vaan olla hiljaa. Naapurin "tyttö" (oikeesti se on tosi vanha, näyttää vaan teiniltä... *vilkuttaa*) on jo kahtena kesänä mennyt sanomaan, että "onpa muuten ollut vähän ampiaisia tänä vuonna", ja kas niitä on tullut ku tilauksesta. Tähän kohtaan sopis yks lause nyt, mutta en varmaan sano ennen ku on 20c pakkasta ja kaikki surisevat talviunilla tai dead.

Lätinäks meni, nyt lähden ajastelemaan videoita. Vähäks tulee taas hyviä sarjoja, tosissani mietin et pitäskö tehdä joku arpalippusysteemi millä arvotaan mitä seurataan ja mitkä unohdetaan heti alkuun.

13 comments:

Katja said...

Luin joskus kirjan "Mitäs me sovittiin?" johon oli kerätty näitä aikuisten suustaan päästämiä sammakoita. Uhkaus peruuttaa joulu oli uskottavimmasta päästä :D.

thiire said...

:D Eilen mä sanoin juoksukisareissulla : "mikäli et pysy siinä seisomalaudalla nyt, niin mä myyn sen mustalaisille".

Kandee sunkin muuten pyytää jo tammikuussa pomolta se tarra. Mä sain hienosti postitse ne! Eikä tarvinnut liikkua mihinkään otaniemeen.

Krista said...

Heh! Minä eilen tympäännyin temppuilevaan lapseeni ja uhkasin:
"jos NYT et usko mitä sanotaan, minä en osta sinulle lisää lääkettä!"
*Hirn* tosi varteenotettava uhkaus, tottakai nyt lapselle ostetaan lisää yskänlääkettä jos tarvitsee...joskus vain on ne hyvät uhkailut vähissä.

Tähän mennessä "paras"(=toimivin) tälläisistä huonoista on ollut: "jos et nyt lopeta, äiti alkaa uhkailemaan".

Jestas, että sitä osaakin välillä olla tosi hyvä äiti. No, onneksi olen jo pienenä oppinut pyytämään anteeksi!

Susanna said...

Thiire, ai jai kun ei niin saisi tehdä että lähettää tarrat postissa :D! Siitä on uudet tiukkissäännöt, ollut kyllä jo toista vuotta... En mä ole sillä tarralla sinänsä mitään tehnyt,kun ei ole ollut isompia ostoja, mutta nyt on s-kauppakin lähellä niin tuleehan siitä hyötyä.

Kati E said...

Kivalta näyttää huivi. Pitäsköhän matkia sua? :))

Susanna said...

Kati, ai myydä muksut venäläisille? vai tehdä huivi? :D:D että oon hauska

Kati E said...

No huivia tarkotan. Ihania ja suloisia lapsiani en myy. :DD (Juu, meillä on taas hyvä vaihe menossa...)

Ne meidän deitit... Mä laitan sulle @ jossain välissä.

Kristel said...

No vasta taisin tänään sanoa Nealle että jos et nyt tuu tänne että saa housut jalkaan niin ei mennä enää ikinä ulos... ;) Mustalaisille myymisellä on myös uhkailtu. ;)

Nanna said...

tuskin sä kovin tylsä olet! ja sitä paitsi, kutominenhan on tosi villiä, siinä riehutaan erilaisten puikkojen kanssa ja silloin sivullisen pitää pitää varansa ;)

Nanna said...

tuli vaan mieleen, että onko sulla joku käsityöammatti vai osaatko muuten vain niin paljon?

Susanna said...

Nanna, :D . Ei ole ammattia ei.. tässä parin vuoden aikana olen itsekseni opetellut kaikenlaista. Mä oon vaan niin lahjakas :D

Soile said...

Perättömistä uhkailuista tuli mieleen pari vuotta sitten rantsulla näytelty kohtaus jos kersa ei halunnut lähteä kotiin. Sen äiti roikkui ties minkä pensaan takana ja huuteli, että äiti lähtee nyt ja sä jäät tänne yksin. Lause toistettiin n. 10 kertaa. Kersa oli varmaan kuullut samat uhkaukset ehkä tsiljoona kertaa eikä lotkauttanut korvaansa. Miksi se on niin vaikeaa sanoa kersalle että nyt mennään ja jos mitään ei tapahdu se kaapataan syliin ja mennään?

Susanna said...

Soile, niinpä. Just tota yritän välttää, muksut oppii varsin vikkelään miten vanhemmat toimii. Yleensä vanhemmat tekevät itse poislähdöstä kauhean monimutkaista ja hankalaa, kun helpommallakin pääsis (joskus).