Sunday, August 27, 2006

Juhlat juhlittu


Äitin ja kummitustädin 100-vuotisjuhlat vietettiin kauniissa Villingissä, laiturilta näkymät oli tällaiset. Mukavaa oli, vaikkakin hermot paukkui toistakymmentä kertaa ;)


Jocsun vaatteet. Teema oli 60-luku, pojilla oli kukkakankaiset liehukkeet lahkeissa, ja batiikkivärjätyt paidat. Värjäsin paidat torstai-iltana Dylonin pesukonevärillä, edellisestä batiikkikokeilusta on kymmenisen vuotta... Hyvin onnistui kuitenkin, molemmat paidat. Meidän pesukone ei vaan millään meinannut kestää 90 asteen pesua, kävi aikas kuumana ja kolisi. Pitä varmaan värjätä useammin, jos se vaikka poksahtais niin olis pakko ostaa uus :D . Mun housuista ei näköjään ole ollenkaan kuvaa, mutta tein tavallisiin capreihin tällaiset frillat.


Melinda tanssimassa


Äitin poncho
malli: omasta päästä, mittoja vähän sieltä täältä eri ohjeista. 104s, neljän ketjusilmukan kaaria. 80cm pitkät kaitaleet. Alareunaan kerros pylväitä ja kaulukseen kerros puolipylväitä.
lanka: Novita Tennessee musta, 4 kerää
puikko: 3mm
Olipa muuten ihan horror-työ. Tuntui ettei se lopu koskaan. Mutta nyt se on ohi, ja siitä tuli niin ihana että voi vaan miettiä että miksei mulla ole tuollaista. Muistiin: ei enää tennesseetä. Ikinä. Halkeileva päänsärynaiheuttaja.


Mukana matkassa oli myös vyyhti punaista virolaista villaa. Tälle kaikki vähän naureskeli, mutta onneksi se oli mukana. Riitti tekemistä ja höpötystä että lanka saatiin kerälle, miehet pohdiskeli syitä siihen miksi se ei tule tehtaalta kerällä ym. Mummin kanssa voisin keriä useamminkin, vanha rouva on niin taitava että siinä ei kauaa mennyt. Sain kyllä vähän sydämentykytyksiä kun lanka meni vähän sotkuun ja mummi pudotti vyyhdin toiselta kädeltä ja ravisteli että lanka selkesi. Mä en ikimaailmassa uskaltaisi käsitellä vyyhtejä niin vauhdikkaasti :D


Paitojen kanssa värjäsin myös pari metriä sinililan väristä trikoota, mikä ei oikein tiennyt olisko se se lila vai sininen. Sen piti olla lila mut värierä oli vähän muuttunut. Liian lila Jocsulle ja liian sininen Melindalle. Pataan vaan. Nyt se on Jocsulle just hyvän värinen. Aamulla ompelin myös yhden paidan tytölle, tästäkin tuli oikein kiva.

Nyt pitää ahkeroitua, jos vaikka päiväkahvit keittäs. Huomisiin, I hope. Ai niin. Sain Annelta kivan ylläripaketin perjantain postissa, siitä lisää myöhemmin ;) .

12 comments:

Satu U said...

tosi hyvän näköisiä vaatteita!!! varsinkin tuo poncho....

Anonymous said...

Olikos teidän juhlissa ilotulituskin?

Susanna said...

nimetön, me poistuttiin lapsinemme yhdeksän aikaan, mutta useita kymmeniä jäi kyllä yöksi, mene ja tiedä vaikka olisi ollutkin ilotulituksia :D Tosin, toivottavasti ei, promilleja oli useimmilla melko monta jo alkuillasta....

Elina said...

Kivan näköisiä vaatteita ja Melindan kukkapuku on kerrassaan lumoava! Varmasti oli hienot juhlat. :)

Riikka said...

Mä tein ilmeisesti tuosta samaisesta langasta kans huivin, aloitin itselleni, mutta menikin avokin kummitädille synttärilahjaksi. Vähän nyt kaduttaa, tuo lanka oli meinaa ihanaa enkä sitä varmaan enää mistään saa, kun AnneM:ltä olen sen joskus palkinnoksi blogiarpajaisista saanut. Mutta siis lanka oli ihanaa ja sitä haluan vielä joskus lisää, ihana tuoksukin siinä. Kuvia huivista ilmestyy blogiin varmaan alkuviikosta.

Hauskoja muuten nuo vaatteet... =)

Kati E said...

Toivottavasti oli hauskat juhlat. :DDD Kivat on vaatteet ja sun mummi avulias.

Anonymous said...

KIIITOS ihanalle tyttärelleni maailman kauneimmasta ponchosta! :)
Juhlat oli mahtavat, aamuun saakka meni ja ilotulitukset taisi olla enempi korvien välissä...
terkuin mummi-äitee 50v

Anonymous said...

Kummitustädiltä kans suuri kiitos "mumukselle" ja koko perheelle, tästä juhlien käsityöraportista puuttui erittäin olennainen osa, tädin piti olla kunnon hippi, mutta tuiki tärkeä otsanauha unohtui kotiin..kuinkas ollakaan kätevä kummilapsi neuloi tuossa tuokiossa nauhan pisteeksi I:n päälle juhlatamineisiin! (vaaleanpunaisen *hih*)

toivoopi toipuva kummitustäti:)

Anonymous said...

Ai niin unohtui..tämä Suski-muru neuloo "ihan mitä tahansa":))

rakkauvella: kummi-täti

Susanna said...

*suku on pahin* :D:D:D Kiitos itsellenne murut

Anonymous said...

Kivoja ovat :) Mistä olet muutes ostanut tuota keiju-paitakangasta?

Susanna said...

Nimetön, keijukangasta ostin Kangastukusta, mutta tällä hetkellä sitä ei taida enää olla. Ihanaa eikö!