Saturday, September 23, 2006

Kämmekkäät

Huomenta! Yö meni kohtuullisesti, sain jopa muutaman tunnin nukuttua ihan putkeen. Harmittaa kun olin niin väsynyt. En eilen viitsinyt mainita (jos vaikka joku stalkkeri olis iskenyt) mutta olin siis yksin lasten kanssa, Jari oli vähän bilettämässä osittain työasioissa. Mulla on joku ihme tapa muodostunut, että jos oon yksin niin pitää ostaa sit kaikkia herkkuja. No tätä ei tapahdu kuin pari kertaa vuodessa. Mutta tällä kertaa jäi kyllä sipsit syömättä, mikään ei oikein maistu.


Tein siskolle kämmekkäät.
ohje: Last minute knitted gifts, muuten ohjeen mukaan mutta vain 28s.
puikot: 4,5mm
lanka: Austermann Kokon, 100% silkki

Näistä tuli tosi kivat! Ihanan tuntuiset kädessä. Haittasi neuloessa, kun lanka haisee jollekin. Sekin haittasi, että lanka oli aika roskaista ja siitä irtosi pientä hilemäistä hilsettä. Mutta täähän on raakasilkkiä, ja se käsittääkseni tehdään niistä silkkikokongin alku- ja loppupäistä mitkä ei "kelpaa" kunnon silkiksi. Just oli joku telkkariohjelma tästä.

Pistin illalla nauhalle Vaimot vaihtoon ja Mallikoulun. Onneksi laiton vaimot, se oli hauska. On jännä miten eriskummallisia ihmisiä ja perheitä sitä löytyykään! Mallikoulua en ehtinyt katsoa kun alkoi BB. Ja sit just ennenkuin Monkey ja Sorella pääs sänkyyn asti, heräsi Melinda ja ei jostain syystä sammunut uudelleen. Vein hänet sit mun sänkyyn ja sinne sit kohta nukahti, mutta en nähnyt kuitenkaan BB loppua. J toi töistä mulle (myöskin perinne) jonkun hömppädvd:n, Nicole Kidmanin Stepfordin naiset tai joku sellainen. Mutta en millään jaksanut valvoa, vaikka yskin tukehtumisrajoilla yritin kuitenkin päästä nukkumaan. Ja välillä sammuinkin, ja välillä notkuin tässä koneella.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä mallikuvio on nätti. Se on siis ihan perus 2o2n joustinta, mikä siirtyy aina yhdellä silmukalla neljän kerroksen välein.


Kamerastakin löytyi vielä muutama kuva Melindan housuista. Ihan pakko laittaa nekin tähän. Oon niin ylpeä :D . Vaikka nämä housut on kaikkea muuta kuin huolellisesti toteutetut, ja niiden kanssa oli paljon ongelmia, ne on silti ulospäin todella hyvännäköiset. Ne istuu loistavasti ja se on ihan mun omien säätöjen ansiota; lyhensin lahkeita muotolaskosten kohdalta, kavensin hieman reiden kohdalta mutta tein vyötäröstä vähän leveämmän mittojen mukaan, että mahtuu pömpsismasukin mukaan ;) .


Minäkin ilmoittauduin Socktoberfestiin. Tekisi mieli tehdä jonkinlainen kuvakooste kaikista niistä sukista mitkä haluaisin tehdä, mutta toisaalta taas eikö senkin ajan voisi käyttää neulomiseen? Aion kuitenkin ottaa pienen varaslähdön (ehkä), sillä Melinda tarvitsis sukat heti. Iltasatua lukiessa aloitin Kuyreonista palmikkopipoa, toivotaan että riittää lanka. Ja tosiaan, se aiempana esitelty huivi ei ollutkaan Kuyreonista vaan Silk Gardenista! Meni muistissa vyötteet sekaisin ;)

Nyt mun kuulemma täytyy rakentaa legotalo. huokaus. Olis ihan kamala siivousvimma, mä suorastaan kuulen ku pölypunkit kuiskailee keskenään että tonne kaappiin kannattaa mennä, ei se kuitenkaan ehdi sieltä siivota ikinä. Tulispa pakkaset, pääsee palelluttamaan ökkömönkiäisiä :D . Joo mä tiiän, oon outo. Mut mun mielestä ajatuskin jostain toukista mun lankojen saatikka vaatteiden kimpussa on puistattava, joten yritän kovasti tuuletella ja siivoilla jokaista pimeintäkin sopukkaa säännöllisesti.

moi.

9 comments:

Sia said...

BB:stä pakko kuule kertoa, että kun Sorella ja Monkey pujahti sänkyyn, niin S sammui ja M jatkoi pelehtimistä. BB kuulutti M:n päiväkirjahuoneeseen ja torui. Ilmeisesti seuraavana päivänä (näkynee tänäiltana) Monkey joutui uudestaan samasta aiheesta päiväkirjahuoneeseen ja sai kuulla että rangaistus tulee myöhemmin. Että sellaista. Kiva varmaan noidenkin kattella sekoilujaan jälkikäteen kun kaikki muutkin ovat ne jo nähneet!

Kämmekkäät ovat varmasti ihanan tuntuiset!!

Susanna said...

Sia, joo mä luinkin tuolta uutisista tuosta. Kamalaa... Näyttikö se oikeesti siltä että se klähmi Sorellaa, vai olisko mahdollista että se ajatteli vain ottaa siltä housut veks? Ehkä mä vaan yritän liikaa ajatella ihmisistä hyvää :D No hyvä ettei se rangaistushässäkkä tullut eilen, tänään sit pitää ehtiä kattomaan.

Sia said...

No sellaista peruskähmimistä tanko ojossa. En tiiä oisko mennyt pidemmälle, ehkä se ei edes tajunnut että kaveri oli tiltannut...?

Susanna said...

"tanko ojossa" voi *reps*. Surettaa ettei ne ite muista mitään. Voi olla kuitenkin melkomoiset seuraukset.

koukuttaja said...

Tulin tunnustamaan, että kyylään täällä sun blogissa aina, kun lista ilmoittaa uudesta päivityksestä. Harvoin vaan tulee kommentoitua. Nyt piti ihan vain tulla sanomaan, että sä olet tosi kadehdituttavan taitava etenkin ompelukoneen kanssa. Mä en osaa ommella oikein mitään, tyynyliinan tai lakanan häthätää ja olen aina ihan hirveän kateellinen kaikille, jotka osaa tehdä vaatteita. Oletko sä ihan itseoppinut vai jossain instanssissa opetusta alalle saanut?

Susanna said...

Koukuttaja, kiitos! Minäkin siellä sun blogissa ramppaan, mutta se kommentointi kun on niin haastavaa välillä :D . Mä olen ihan itseoppinut ompelija, mitä nyt peruskoulusta on jotain hämäriä muistoja. Pari vuotta tässä olen nyt harjoitellut, ja viime jouluna kun ostin saumurin alkoi työt siistiytymäänkin. Ompelen Ottobren malleilla, ja ne on kyllä useimmiten niin kauniita jo ne mallit, että paria vinoon mennyttä saumaa kukaan huomaa :D

Tuulia said...

Se Stepfordin vaimot on muuten hyvä! (No, se on Kidmanin uudempaa eli ei se voi huonokaan olla.) Karvis toi sen mulle, ja mie enste aattelin et ei helkkari, taas jenkkien pepsodent-hymy-kotiäiti-minivanissa -onnelaa, mut siinä oli tosi mainio idea. Kannattaa katsoa, mutta ehkä yksin tai jonkun aikuisen kans :)

noi rannejutut on tosi ihanan näköiset, ja silkki varmana tosi lämmintä. Niin, ja minustaki sie olet tosi taitava ompelukoneen kans :)

Jenni said...

Tää katsoo kanssa BB:tä. Harvinaisen säälittävä veto yrittää jotain sammuneen naisen kanssa. Toivottavasti lentää ulos koko talosta. Housut on ihanat, ja kämmekkäät kanssa. Niitä näyttää nyt syksyllä olevan yhdessä jos toisessakin blogissa tekeillä.

Stricker said...

Minäkin voin kehua Stepfordia, oli etukäteisodotuksista huolimatta oikein viihdyttävä leffa!
Ja housut on todellakin aivan ihanat! Kämmekkäitä tai rannekkeita piäis alkaa täälläkin tekemään, mutta kun ei kerkiä, koska sain eilen sen tietokoneohjelman kirjontakoneeseen :-). Ja kiitos yllytyksesta, minäkin lähdin sukkailemaan :-).