Thursday, September 21, 2006

Odessa

Eilen haaveilin, miten mahtavaa olisikin ilmoittaa, ettei ole yhtään keskeneräistä työtä. Jotta siihen päästäis pitäs tehdä Mystery Shawl ja Rogue loppuun, purkaa tai neuloa loppuun Midwest moonlight ja viimeistellä muutama korjattavana/muuteltavana ollut. Mutta sitten aloin ajattelemaan asiaa; sehän tarkoittaisi, etten voisi aloittaa myöskään uusia samaan aikaan. Voi miten tylsää! Joten en halua enää siihen tilaan. Sen sijaan haluaisin, että neuleet, ainakin pienet työt, valmistuisi noin kuukaudessa aloittamisesta eivätkä jäisi pyörimään. Tästä suunnitelmasta innostuneena päätin heti aloittaa uuden työn minkä tekisin nopeasti loppuun. Ja ihan yllätin itsenikin, kun pipo valmistui vielä saman illan aikana.


Odessa
lanka: opal+nalle colori
puikot: 3,5mm pyöröt


Hattu kapenee tosi nopeasti. Ohjeen mukaan kavennukset aloitetaan kun on 14cm pipoa, mä tein melkein 14cm (yli 13 kuitenkin), ja voisi olla kyllä sentin pari korkeampi. Höyryttelemällä sain kuitenkin venäytettyä niin että on ihan hyvän kokoinen.


Malli oli ihanaa neulottavaa! Mä luulin että tässä pitäs siirrellä tai ristiinneuloa tai muuta työlästä, mutta mallineulehan on varsin nerokas ja simppeli. Loistavaa telkkarineulontaa.

Mä oon yhä kipee. Vihaan olla lasten kanssa kipeenä. Koko ajan tekis mieli kirkua kurkku punasena, että voisitteko *tun kakkapäät painua muualle mesomasta ja olla edes hetki nätisti tappelematta kun ÄITI ON KIPEÄ PERKELE!!! Mut ei tuu ääntä. Ei voi karjua. Eikä voi tehdä mitään muutakaan. Ja taas olis kerhoonvienti edessä, mä varmaan kuolen sinne. En pysty edes rappusia kiipeemään ilman valtaisaa yskänpuuskaa. Nousin aamulla neljältä kun ei nukkumisesta tullut mitään. Tää onkin muuten jännä juttu; silloin kun vielä tupakoin, kaikki tai siis varsinkin mutsi (paraskin puhumaan) aina paasas että jos polttaisin vähemmän/lopettaisin ei tulis niin paha yskä aina. Paskat se lopettaminen mitään autto. Nyt oon ollut kohta 5 vuotta polttamatta, ja aivan yhtä karseeta tää köhiminen on. Kestää ehkä päivän lyhyempään mutta siitäpä onkin valtaisa hyöty. Polttamisesta taas olisi se hyöty, että koko kurkku lamaantuu ja väliaikaisesti se auttaa kovaan yskänpuuskaan. Paraniskohan sitä pysyvästi jos vetäs pienet savut?

Joo leikki sikseen. Kuka tulis ja pukis lapset? Tai edes ettis niille vaatteet. Kaikki on ihan sekaisin, ku itte on ollut kipeä ja Jari on töissä. Pakolliset pyykit on pesty mutta ei sitten muuta. Äsken keräsin varmaan kuus pissavaippaa mitä oli kertyny vessaan, yöks. Voi että kun rasittaa. Huomenna mulla on vapaa aamu ja raahaudun Selloon vaikka henki menis, nih.

Ei saa surettaa
leikittäiskö prinsessaa
ja ikuisiksi ystäviksi tultais
niin kuin Anna ja Diana
ei saa surettaa
mennään puistoon keinumaan
maailma muuttuu kauniimmaksi niin
kun se on meidän
(Maija)

13 comments:

Krista said...

Kuulostaa, että nyt ois videon paikka. Muutama tyyny tai mielummin muutama metri mukuloiden välille, itse sohvalle ja unta kaaliin.

thiire said...

Kristaa kompaten, leffat kehiin!
Meillä katsottiin eilen kolme leffaa ja riehuttiin. Olo on mulla jo onneks parempi, mutta ymmärrän sua niin hyvin.
ps. tupakointi auttaa oikeasti yskään, koska mulle ei ole sitä tullut :D

joko said...

tuo on noita kotiäitiyden ikäviä puolia. töitä vaan oli kunto mikä tahansa.. jaksamista!

Susanna said...

Oonko ihan paska äiti jos en vie jocsua sinne kerhoon? En käsitä mistä ne voimat repisin. ja sitten se pitää vielä hakea poiskin, tsiisus.

En viitti vielä käyttää leffakorttia kun melinda ei niistä niin perusta. Mut kohta. ;)

Thiire, mä pystyn muistamaan sen tunteen ku veti varovaisen henkäisyn ja kaikki ne myrkyt painu kurkkuun ja avot, oli jo parempi olo :D

iona said...

Hei, mä nykyään odotan joka kerta kun huomaan että olet päivittänyt, että joko se esittelee uuden kirjovan ompelukoneensa ;).

Susanna said...

Iona, siinä voi vielä tovi vierähtää vaikka hinku on kyllä kova :D

mennahuu said...

Hieno Odessa. Neuloit kaksinkertaisella langalla?

Tyttärelle pitäisi neuloa uusi pipo, ja tuossa voisikin olla ideaa! Hiukan kirjavuutta lankaan eikä helmiä tarvita lainkaan.

Minäkin muuten pidän myös tosi outona sellaista tilannetta, että yhtään työtä ei ole kesken. Mukavampaa on kun on aina joku mytty nurkassa kuiskuttelemassa...

Kati E said...

Sä lainaat taas Maijaa. ;D

hili said...

Heh...mulle sopis moinen juttu kans erittäin hyvin mut mä luulen että lenkkeily ei ees onnistuis enää päivällisellä nautitun 2:n vinkkupullon jälkeen=)
Ihanan pipon oot tehny ja väri mitä upein!
Paranemisia teille sinne...mä onneks alan jo pikkuhiljaa olee voitonpuolella tän räkätautini kanssa.

Susanna said...

Mennahuu, joo kaksinkertaisella. Kun en keksinyt mitä tekisin nallen lopuille, eikä huvittanut muutenkaan mikään ohut.

Kati, kävi sellainen ihana sattumut että mulla on nyt kaikki Maijat ja olen superonnellinen. Koko ajan soi :D

Hili, tarkemmin kun ajattelee niin en ehkä pystyis edes juomaan yksin kahta viinipulloa :D:D

Petra said...

Sympatiani flunssasi johdosta, itsekin saikulla nuhaflunssan vuoksi... plääh. Toivottavasti paranet pian, lasten kanssa on varmasti rankkaa kun itse on sairas, mutta lapsissa virtaa täydet sata...
Kaunis tuo neulomasi Odessa, taitaa olla seuraava pipomallini puikoilla, kunhan nykyinen on valmis. ;)

Jatta said...

Voi sua raasua, yritä nyt parannella! Leffaa lapsille mäkin olisin ehdotellu.. Ja et todella vie Jocsua sinne kerhoon jos oot noin poikki! Nih.

Susanna said...

Kiitos kaikille symppailuista! Ei menty kerhoon, päätin että parempi panostaa siihen että olis suht kivaa koko päivän, kuin että ihan puhki olo sitten kerhon jälkeen. Tiistaikin teki jo niin tiukkaa jaksaa. Ollaan sitten syöty ja rakenneltu palapelejä ja nyt pitäs pihautua takapihalle. Tiiä mitä keksis että eivät lähde haahuilemaan portin toiselle puolelle...