Saturday, September 16, 2006

Pipo

Tein tällaisen pipon itselleni (kai). Ideoita vähän sieltä täältä, mutta oikeastaan tämä on ihan perus ribbipipo. Ja tämän neulominen ei tosiaan ollut ongelmatonta, kasin sukkapuikot on kuin halot ja silmukoita ihan liikaa että neulominen olis mukavaa. Varmaan kolme pipon alkua purin, tätä ennen olin myös sinnikkäästi yrittänyt tehdä langasta kämmekkäitä tyyliin Eowyn, mutta ei vaan onnistunut. Sitä suuremmalla syyllä pipo oli pakko tehdä, että kurittomasta langasta pääsee eroon.


Pipo
malli: aivotonta ribbiä
puikot: 8mm sukkapuikot
lanka: Novita Rustica musta-harmaa


Käväisin Hobby pointissa Kampissa, ja mukaan lähti pinkkiä merinovillaa. Rina kirjoitti että merinovillaa ei ole kovin helppo kehrätä, että tulee möykkyjä, mutta ehkä se ei mua haittaa, möykkyjä tulee varmasti muutenkin. Hobby pointissa ei kuitenkaan ollut paljoa vaihtoehtoja, vain huovutusvillaa tai tätä merinovillaa, ja tämä tuntui kivemmalta vaihtoehdolta, varsinkin kun se on tuollaisessa, öö, pötkylänmuodossa. Onko tämä nyt topsi? Joka tapauksessa, tuo möykky aukeaa metriseksi kaitaleeksi, mistä oli tosi helppoa ottaa kuituja irti. Tunnin verran illalla ehdin pyöritellä, tässä tulos:


Kivalta näyttää! Joistain kohdista tuli paksumpia, mutta ei se haittaa. Ajattelin kerrata tämän tummemman vaaleanpunaisen hahtuvan kanssa, jotta saan siitä vähän paksumpaa ja vivahteikkaampaa. Ja sitten teen siitä jonkun ihqusöpön pannulapun ja kehystän seinälle :D .

**
Kävin myös ompelukonetta katsomassa Erkin sauma ja tikki -liikkeessä. Kävi ilmi, että messujen Huskumyyjä yritti huijuuttaa multa aika kovan summan siitä Platinumista. Erkillä oli lappu että poistuva malli, ja oli melkein 300e halvempi kuin tämän messutyypin "tarjoushinta".. Onneks en ostanu. Katselin nyt pariakin mallia, ja vakuutuin ettei se platinum muutenkaan olisi mun kone. Sen sijaan Berninan Aurora vaikutti oikein hyvältä, ja päästiin sopivaan hintaankin. Mä tykkään tuolla liikkeessä käydä, ostin sieltä myös mun ekan ompelukoneen. Omistajan rouva ymmärtää kerrasta, kun sanoo että minkä hintainen kone on hakusessa, ja hän osaa hyvin etsiä just sellaisen koneen mikä sopii tarpeisiin. Mut tää myyjä joka mulle ensin esitteli, hoh. Olin sanonut että samaa hintaluokkaa kuin se platinum, että ei missään nimessä kalliimpaa. Puolen tunnin esittelyn jälkeen hoksasin, että hän esitteli mulle konetta mikä maksoi melkein 4000e ilman kirjontaohjelmaa....Voi huokaus. Se oli kyllä hieno, mutta maksoi mun vuostulojen verran :D .

Mä oon tässä miettinyt, että ei sen koneen tarvitse osata keittää kahvia tai heittää kuperkeikkaa. Se kirjontapuoli on toki nyt se tärkein, sen pitää toimia hyvin, mutta mulle on oikeasti ihan sama osaako se kone itse mitata mun napin vai ei. Tai että tunnistaako se mitä kangasta olen ompelemassa. Mun nykykoneessa on 6 erilaista ommelta ja yksi kolmivaiheinen napinläpi. Kaikki siitä ylöspäin on parannusta :D . Siinä aurorassa on 150 erilaista ommelta jo pelkästään. Ihanaa. Tahtoo tahtoo. Käyn nyt kuitenkin tsekkaamassa sen Singerin vielä, ja onhan noita muitakin, kaikki vois tutkia, kun aikaakin on. Ja aina on mukava kuunnella kun myyjät mollaavat toisia merkkejä. Fiksuja he, jotka siihen eivät sorru (Saumassa ja tikissä ei sorruta). Nyt siivoon. Täällä on käynnissä pölyn vallankumous.

8 comments:

Sahrami said...

Millä hinnalla tuo Aurora lähtisi sieltä kaupasta? Olen kevyemmän luokan kirjovaa konetta etsimässä, sitä Singrerin uusinta halpismallia en ole missään vielä nähnyt...

miu said...

Jaa-a saas nähdä mikskä rautalanka vääntyy.Jos tekis itelleen kruunun ja ois niinkuin kuningatar, kun noi pikkutytöt leikkii päivät pitkät prinsessoja. Jos ne sitten vaikka tottelis paremmin?

Mullakin on toi ompelukone vähän niinkuin pakko-hankkia-mahd-pian-listalla...en oo uskaltanu mennä vielä koeajolle, kun saattaa karata taas käsistä se homma. Tota Berninaa oon minäkin miettiny...

iona said...

En tiedä millaisia kirjovia koneita Pfaffilla on tuossa etsimässäsi hintaluokassa, mutta tsekkaapa. Pfaffissa nimittäin on yläsyöttäjä sisäänrakennettuna, joka tekee siitä mainion esim. trikoopäärmeiden ja ohuiden kankaiden ompelussa. Suosittelen merkkiä muutenkin!

Bernina olisi minun ranking-listalla sekin yläpäässä.

Susanna said...

Sahrami, parilla tonnilla lupasi myydä. Ohjehinta oli jotain 2500.

Iona, ainakin messuilla kaikki Pfaffit oli lähempänä 3000e, mutta kuten tuli huomattua, ei se mitään tarkoita. Aion kyllä käydä senkin tsekkaamassa, mun mummi vannoo Pfaffin nimeen.

Sahrami said...

Mulla on tuo mun karvalakkikoneeni ihan Pfaffin perusmalli (1030). Se oli pakkohankinta, rahaa ei ollut mutta ompelukone oli pakko ostaa. Olen ollut tyytyväinen, vaikkei ompeleita olekaan kuin ehkä 15 ja säätöjäkin niukanpuoleisesti. Vahva työjuhta. Jotenkin olen ollut siinä käsityksessä, ettei Pfaffilla kuitenkaan olisi kohtuuhintaista kirjovaa konetta...?

vikke* said...

Ihanan hattaraista tuo merinovilla :) ja nättiä lankaa siitä tulee.

kiva pipo, mä kans olen nyt tehtaillu piposia ja myssynkäisiä :D

Hanna said...

Mäkin olin ensinnä kääntymässä Auroran puoleen, mut onneksi selvitin asioita tarpeeksi ja ostin tuon platinumin. Meinaan auroraan jos haluaa kirjontakuivia tietokoneelta/läppäriltä sen pitää olla kytkettynä kokeeseen koko ajan eli tämä pitää ottaa huomioon et onko mahdollista sijoittaa kumpikin kone samalle pöydälle, vievät aika paljon tilaa. Platinumissa on kortti ja kurtinlukija laite, jolla kuvia on kätevä siirrellä. Kannattaa verrata ohjelmia ja kuva keskenään niissä meinaan oli mielestäni paljonkin eroja. Mä en kyl maksanut tuosta omastani kuin jotain reilun 2000 euroa.

Pauliina said...

Mä en tunne Auroraa sen ihmeemmin, mutta Berninan kirjontakoneet (mulla Artista) ovat mielestäni ihan varteenotettava vaihtoehto. Olen itse käyttänyt useamman merkkisiä koneita ja niiden suunnitteluohjelmia ja kyllä Berninan ohjelma on ehdottomasti ollut käytettävyydeltään ja toimivuudeltaan paras kokeilemistani. Eli kannattaa ehkä tutustua myös näihin lisäohjelmiin vaikkei sellaista vielä olisikaan hankkimassa. Näissä hommissa tahtoo nimittäin ruokahalu kasvaa syödessä ;).