Sunday, September 03, 2006

PRKL

Alko justiinsa vituttamaan etten ostanut sitä pirun ompelukonetta. Mun pikku huskuni ei selvästikään halua suoriutua mistään haastavammista töistä, kuten suoran ompelemisesta.

Mitä hittoa mä tälle teen? Pakko saada vaatteita tehtyä, mutta en tosiaankaan kykene pukemaan muksuja mihinkään muodottomiin collegehässäkköihin missä hyppytikit piiloutuvat saumojen uumeniin. Mutta ei nyt ehkä tällaisiakaan voi päälle pistää. Ja kun kyse ei ole vaan siitä että on paksu farkkukangas, hyppäreitä tulee kaikilla muillakin kankailla. Ensin niitä tuli vain siksakkia tehdessä, nyt koko ajan. Hemmetti!!!!

Ja olen siis huoltanut koneen, kuukausi sitten ihan täysin, ja nyt tänään puhdistin kunnolla ja tarkistin että kaikki oli oikein kiinni ym. Ei auta.

Minen jaksa. Kaikki hajoaa ympäriltä, telkkari naksuu, kissa on kussu joka ikiselle matolle, eikä niitä saa puhtaaksi, kusi myös melindan sänkyyn missä oli upouusi patja, ja mitähän muutakin vielä. Vittu. Kohta pistän katin ulkoruokintaan.

Vaan on se sentään onni että on tämä blogi. Instant helpotuskanava. Sen sijaan että olisin heittänyt ompelukoneen ikkunasta (kävi mielessä), tulinkin heti kirjoittamaan. Ja nyt alkaa jo verenpainekin laskea turvallisiin lukemiin.

Menen pingoittamaan Fifin ja sitten yritän ommella jotain saumuriystävällistä.

13 comments:

Anonymous said...

Mulla kans kone teki hyppytikkiä kankaalle kuin kankaalle mutta neulanvaihdolla hypyt loppuivat. Kokeilehan vielä miten terävä neula sinulla on koneessa ennenkuin heitän sillä kuikkaa. -Tuula

Susanna said...

Tuula, oli ihan uusi neula. Mä ompelen niin paljon että melkein kerran päivässä tulee neulaa vaihdettua... Ja ongelmaa on ollut niin trikooneulojen kanssa kuin tämän farkkuneulankin. Aina valitsen neulan kankaan mukaan. Että ei pitäs olla siitäkään kyse. Tylsää :D

Sia said...

Eikös sulla ollut se ompelukoneen puhelinnumero ;-)

thiire said...

Jos mä olisin sä, niin mä ostaisin sen ompelukoneen. Ihan mielenterveyden puolesta ja kotiäidin kannustuspalkinnoksi! Ihan tosi, sen 80 e sais kuukaudessa kulumaan yhteen kapakkailtaan ( eikä edes riitä) tai muuhun mitä-äidit-ei-tee.

Marja said...

Minun vanha, tosi vanha, koneeni teki myös tuota. Ensin hyppi siksakilla, sitten suorallakin. Huoltomies sanoi, että siitä on joku osa niin kulunut, että olis pitänyt vaihtaa uusi ja se osa olis ollut niin kallis, että ei hyödyttänyt vanhaa konetta korjauttaa. Niinpä ostin uuden =)

tikru said...

Mullataas.. :) lisää kokemuksia kehiin. Kone siis teki tota samaa ja tekee taas aina välillä. Huollossa ne sano, et se johtuu ajotuksesta, joka saattaa aikaa myöten muuttua epätarkaks, asia korjaantu ilman osien vaihtoa yms. perushuollossa.

Vilma said...

Mulla kone tekee melkein koko ajan rumaa kiekuraa suoralla ompeleella. Normaalisti ratkaisu ois kai langankireyden säätö, mut tottakai mun Bernina on poikkeus, joka ei tavallisen järjen avulla taivu kuosiin. Ärhh.

Uus kone ois ehkä helpoin ratkaisu, mutta kun mun kuolauslistan kärjessä on saumurin ostaminen, joten ompelukoneen uusiminen saa odottaa. Eli hengessä mukana ollaan täälläkin! :D

Susanna said...

Onneks mä en oo yksin näiden ompeluongelmien kanssa. :D

Sia, ai sen myyjän? Joo, ajattelin jo että laittasinko tekstarin että ajelepa tätä kautta messujen jälkeen ;)

Thiire, täytyy pohtia. Löysin nyt vähän edullisemmankin mallin. 80e kuussa ei ole paljoa, mutta velkaa on muutenkin, ja mä vähän yritän että pitäs osata myös odottaa asioita ja tehdä jotain niiden eteen, eikä opetella siihen että kaikki-heti-luotolla-kiitos. Ajattelin kerjätä mutsilta joulu- ja synttärilahjaksi osan ja ennakkoperinnöksi osan ja säästää muutaman satkun itse :)

Mitäköhän ne muuten siellä perushuollossa tekee, mitä ei itse pysty tekemään? Siis tietysti ne osaa heti nähdä jos joku osa ei toimi niinkuin pitäs, mutta eikö perushuolto ole just se puhdistus ja voitelu? Mun ohjekirjassa on tosi hyvät ohjeet tähän, joten en usko että perushuolto auttais. Ja ihan periaatteen vuoksi en ala maksamaan satasta koneen korjauksesta, kun se uutena maksoi 250. Kahtellaan.

Tein nyt niin, että teen tikkaukset samanvärisellä langalla kuin kangas, niin hyppelyt ei näy. Ei voi olla tekemättä mitään :D

AnneM said...

sä oot taas ahkeroinu aamusta alkaen :O Mä sen sijaan otin torkut muksujen kans äsken... no, oon mä muutaman rivin neulonut ja purkanut lankaakin että pääsen aloittamaan hihat :D

seijap said...

Oliko se ompelukone myyjä Salmisen Hannu Hyvinkäältä? Jos oli niin suosittelen. Mun kone on ostettu häneltä ja aina huollot yms pelaa tosi hyvin. Niin ja töihinkin olen hakenut kaksi konetta häneltä.

On tosi tylsää kun kone tekee tollasta juuri sillon kun tekee mieli ommella.

Susanna said...

Seija, ei ollut, tää oli Heiskasen Harri :D

Sain muuten nyt aika hyvin ommeltua, neulakin katkes, ja uudella neulalla sujui jotenkin paremmin. Että ehkä se oli jotenkin vino tms. Mutta ei se ongelma nyt kokonaan suinkaan poistunut.

iona said...

Periaatteessa se perushuolto pitäisi tehdä säännöllisesti, siellä puretaan konetta enemmän osiin kuin mitä itse helposti lähtee purkamaan, ja vaihdetaan kuluneita osia. Se voi auttaa hyppytikkeilyyn, tai sitten ei, jos kone alkaa todellakin olla täysin palvellut.

Uusikin neula voi olla viallinen, kannattaa aina kokeilla toisellakin. Neula pitää myös valita kankaan mukaan, olihan sinulla farkulle paksumpi neula? Tarkista myös alalangan kireys!

Toivottavasti työjuhta taipuu vielä kiltisti tahtosi alle :).

Kati E said...

Hmmm... Nyt sä alat päästä jyvälle miksi mä en pidä ompelukoneesta? ;DDD

Joo, bad one. :S Koita jaksaa muru. ;D