Friday, September 08, 2006

Vähäks oon onnellinen

Jarilla oli tänään yks ja ainoo vapaapäivä ja mä käytin sen itsekkäästi. Singahtelin kaupungilla paikasta toiseen huolellisen ennakkosuunnitelman mukaisesti. Parempaakin tekemistä olisin keksinyt, mutta koska Sokoksen täti antoi liian vähän alennusta housuista ja Jocsun kengät piti vaihtaa suuremmaksi, oli tavallaan pakko mennä Helsinkiin. Päätinkin sitten palauttaa housut kokonaan, ja näin sain vähän liikkumisvaraa budjettiin (ne oli Reimatecit hahhahhaa :D)


Akateemisessa ei onneksi ollut enempää tahtoo-listan lehtiä. Näitä lähdin hakemaan ja onneksi myös löysin, turhat juoksemiset ärsyttää. Kävin myös Singer-kaupassa tutkimassa kirjontakonetta, mutta hah, ei niitä noin vaan tutkita; pitää varata aika, jolloin esittelijä sitten erikseen tulee paikalle. Älytöntä. Siellä oli muuten ihan pohjattoman huono myyjä. Mua ennen oli mummo ja lapsenlaps ostamassa tytölle sen ensimmäistä ompelukonetta, eikä se myyjä kerta kaikkiaan osannut sanoa muuta, kuin että on tässä erilaisia, pitää vaan tietää mitä haluaa... Mummo vähän kärkkäästi sitten sanoi että mistäs sen voi tietää kun ei ole ennen ollut konetta, että me taidamme vielä miettiä asiaa :D


Kaupungilta menin mummin luo pasilaan. Oli melko turvallinen olo kun Asem-kokouksen takia oli pari poliisia aina metrin välein.... Kirjat on kirjastosta, mihin menin lähinnä siksi, ettei meidän koneelta enää pääse kirjaston sivuille (vaihdettiin saunalahteen ja sinne katos kirjasto, netanttila ja opetushallitus...eikä mikään auta.), ja ajattelin että tilaan läjän kivoja kirjoja kirjastoautolle. Kävi ilmi, että Kehrääjän kirja olisi ollut kirjastoautossa hyllyssä. Ei vaan kyllä torstaina ollut, ei varmasti ollut!!! No nyt se on mulle varattuna. Kuin myös Puikoissa, Socks socks socks ja jotain muita. Mä aina unohdan mitä olen varannut ja sitten Teppo-setä kirjastossa latoo niitä mulle kilokaupalla, mikäs sen mukavampaa.


Mut kattokaa mitä mä sain!!! Mummin kanssa juteltiin kolmiohuiveista ja se näytti mitä hän on aikanaan saanut/tehnyt. Mä rakastuin tähän niin kovin ja mummi sanoi että voin sen saada, että ei hällä ole käyttöä (koska mä tein sille fifin mistä tykkää eniten *sädekehä kiiltää*) . Vaikka olin vakaasti päättänyt etten ajaudu hänen kanssaan sanaharkkaan (yleensä tapellaan tes-asioista tai Sdp-asioista ja ollaan kaikesta eri mieltä) onnistuin kuitenkin aiheuttamaan konfliktin mainitsemalla sanat "kirjova ompelukone".. Hohhoijaa. Onneksi mä oon jo niin iso tyttö että tiedän itse mitkä asiat ovat tarpeellisia :D . Kinasteltiin lämpimässä hengessä myös aiheesta säästäminen; mummin mielestä se ei ole säästämistä, että ei vuoteen osta lehtiä ja sitten ostaa jokaisen syksyisen lehden. Ja mun mielestä ei ole kovin köyhä jos voi laittaa 6 euroa päivässä tupakkaan ja veikkaukseen. Jokainen tekee valintansa eiks niin? Ja mun valinta on kaurapuuro kunnes se pirun kone on tossa työpöydällä :D

7 comments:

Stricker said...

Kauniiin huivin sait! Filatissa oli paljon kauniita neuleita. Ja tsemppiä kirjova koneen hankkimisprojektiin! Minkämerkkistä ajattelit? Brotherista kuulin paljon hyvää ja senhän lopulta ostinkin, vaikka alunperin ihan muut kiinnostivat. Tutkin kyllä lähes kaikki merkit aika tarkkaan ennen ostoa ja vertailin niitä, vaikka vertailu on kyllä tosi vaikeaa. Brotheriin tulee paljon juttuja jo valmiiksi mukaan, joita monissa muissa merkeissä täytyy ostaa erikseen. Ja Disney-kuvat ovat kyllä syötävän ihania :-).

Susanna said...

Stricker, tällä hetkellä Singerin Futura on ainoa mitä voin edes harkita hinnan puolesta. Kattoo nyt. Paljonko se brother maksoi Saksassa? Niin ihania ne kuvat mitä olit tehnyt! :D

ihanasonja said...

MAHTAVA huivi, ihanan vanhanaikaisen oloinen. Me like it! :)

seijap said...

Tosi kauniin huivin olet saanut. Mulla on Brotherin super ace 3, ei kirjo mutta muuten tykkään ihan hurjasti. Koneen pitää olla sellainen että sillä ompelemisesta nauttii.

Stricker said...

Laitoin sähköpostia!

mursuliina said...

ikävää, ettet nähny konetta. siellä liikkeessä näemmä sama onkelma ku meillä: ei ole tietokonetta, jonka kanssa esitellä kirjontajuttuja. esittelijä tulee sitte kannettavan kanssa ja pitää oiken kattavan esityksen :D

niin se vaan menee, että jokaisella tuppaa riittämään rahaa sellasiin asioihin, joita pitää tärkeinä. eikä sitä ees lopulta huomaa, jos on tottunu joka päivä laittamaan tietyn summan tiettyihi asioihin. onneks en tupakoi. voi ostaa vaikka... lankaa :)

Kati E said...

Sulla sentäs on ihana mummi. :))) Mä saisin omani kanssa aikaan kiistan siitä, että kannattaako tähän pahaan maailmaan enää tehdä lapsia. (Jåå, kiitti vaan, mut hiukan myöhäistä on... Argh.) Ja selvennettäköön vielä, et mun mummoni muuten ei tekis.