Sunday, October 01, 2006

Syys/kevättakki

Taas on takki valmiina! Tän oon halunnut tehdä siitä asti ku lehti ilmesty 1/05. Siis aivan ihana! Edessä pitäs olla kaksirivinapitus, mut en vielä päättänyt laitanko kaikkia nappeja. Mitä mieltä?

Kangas on tummanlilaa jotain takiksi passaavaa puuvillakangasta, vuori lähetystorilta ostettua vuorisilkin tapaista. Takista tuli hirmu kiva, ja tarpeeksi reilu että käy keväälläkin. En meinannut ensin tehdä huppua, mutta kauluksen miettiminen tuntui niin hankalalta että tein sitten kuitenkin. Ja hyvä niin kun siitä tuli noin söde! Ja muistin jopa laittaa niskaan kiinnityslenkin, hurraa.Hintaa takille tuli alle kuus euroa, ihan tarkkaa kankaankulutusta en jaksanut laskea. Mistä tulikin mieleen, että pitäs ehkä tehdä osavuosikatsaus. maaliskuussa aloitin pitämään kirjaa materiaalikuluista, ja siitähän on nyt siis puolisen vuotta. Täytyy vaan ensin ommella ihan sikana että näyttää tilasto paremmalta. Varsinkin kun tuli ostettua noin paljon taas kaikenlaista... No, aamulla leikkasin Jocsulle kaks paitaa ja Melindalle yhden, aloitan niistä. Kankaiden leikkuu muuten on ehdottomasti tyhmin, tylsin ja aikaavievin homma.

Syyskuukin loppui, mitä tulikaan tehtyä.
Lankajutut:
2 sukat
3 pipoa
4 kaulahuivia
1 kolmiohuivi
1 kämmekkäät
1 säärystimet

kangasjutut:
kosteussuojahousut
collegepipo
4 fleecehattua
sammarit (oliko nää jo viime kuussa?)

Mitä! Enkö todellakaan ole kuukauteen ommellut juurikaan mitään???? No joskus täytyy kuluttaa voimia pelkästään kankaiden osteluun. Tällä päätöksellä, ei uusia kankaita ennenkuin on kymmenen paitaa/mekkoa/housua tehty. Ja pari pipoa. Ugh :D

6 comments:

joko said...

taas hieno takki! sä oot kyllä tosi ahkera! onhan noissa neulotuissakin jo vaikka kuinka monta! nimim. jo viikon neulonut yksiä kämmekkäitä

Petra said...

Hieno takki! Ei mun mielestä kaipaa toista nappiriviä, on hyvä noin.

Anu said...

Tosi onnistunut takki! Vaalea vuori korostaa kivasti tuota päällikangasta. Ja tamppi on namu:) Ihanaa, että itse ompelemalla voi säästää noin paljon!

vikke* said...

Takki mun mielestä kans kiva ihan nuin kun se nyt on :)

Katiija said...

Onpas kaunis takki! Pitäisi viedä tuo oma ompelukone huoltoon, kun lainassa ollessaaan oli mennyt rikki *kiroaa* ja muistella näin aikuisiällä tuota ompelun jaloa taitoa.

Mirri said...

Ei missään nimessä toista nappiriviä! Noin se on kivan rennon näköinen. Oletko muuten joskus esitelly ompelukonettasi? Vai oliko sinulla saumurikin? Kiinnostaisi tietää, minkälaisilla välineillä ihmiset tekevät luomuksiaan. Muidenkin neulovien ompelijoiden varusteista lukisin mielelläni, kun minulla on haaveena parempi kone. Mitään noin vaikeaa en saisi millään koneella ikinä aikaiseksi.