Monday, November 06, 2006

Kamera ilman pattereita...

...on yhtä hyödytön kuin tietokone ilman sähköä. Tai jotain. Ei siis kuvia. Tämä tietty jättää lukijan siihen käsitykseen että kuvattavaa kyllä olisi. Mutkun ei oo. Lähetin ilmeisesti mun motivaatiot Lauralle tumppujen mukana. Eilinen ompelupäiväkään ei toteutunut ihan kuin olin haaveillut. Kaks tuntia tein yksinäni ja sitten loppupäivän aina silloin tällöin. Perseestä. Miksei mulla ole mitään paikkaa minne voisin kipata miehen ja lapset että oikeasti saisin tehdä jotain? Tosi turhauttavaa.

Ehdin leikata kankaita pinon, tekemään Jocsun takkia aika pitkälle, ja yhdet pitkät kalsarit (voi yök että inhoan tota sanaa) sain valmiiksi asti, loput kolme odottelee vielä kuminauhoja. Kalsareista pitkiksistä tuli täydelliset sekä kokonsa että näkönsä puolesta. Kaksoisneula ja suht pitkä tikki, kas siinä avainsana siistiin tulokseen. Kun tikki on oikeassa kohdassa, saumoista tulee ihan littanat!

Ikarosta tein yhden rivin, ja sekin otti voimille. Muuta en olekaan neulonut, enkä tehnyt muutenkaan. On täysin hyödytön olo. Kotikin on ihan sekaisin.

Tehdäänpä nyt samaan syssyyn sukkakuun tilinpäätös.
Neulotut:

- alpakkakämmekkäät
- Odessa
- Unisukat
- huovutetut tumput
- polvisukat
- pääkallopipo (jota todennäköisesti uhkaa purkutuomio)

Ommellut:

- A-linjainen takki Melindalle
- liivimekko
- 4 raglanpaitaa
- 8 erilaista hattua
- 1 pitkähihainen ja 1 lyhythihainen paita

12 comments:

Kpupu said...

Itse alan vakavasti harkita kameran vaihtoa toiseen. Juuri ladatuilla akuilla saa otettua 1-5 kuvaa, välillä vaikuttaa siltä ettei sitä yhtäkään. Tämä on kyllä siis akkujen vika, ei välttämättä kameran, mutta toisaalta, jos kamerassa on 3,2 Mpix niin se ei nykyään ole enää mitään - kun kännyköissäkin alkaa olla sama tarkkuus. Ja oikeasti tuo Olympus on alusta asti ollut surkea.
Yleensä kun on joku pikainen ja tärkeä kuvattava kohde, kuten vaikka kakkukahvipöytä, niin kamera vain sanoo piip-piip-piip-piip-piip ja sulkee itsensä.

Susanna said...

kpupu, meillä on kans vaan 3 mpix Canon :D . Naapuri oli sellaista yrittänyt viedä huoltoon, niin ne olivat nauraneet ja sanoneet ettei näin vanhoihin (3v) edes saa osia enää :D:D . Mua ärsyttää eniten kameran hitaus, mitään pikakuvia ei pysty ottamaan kun kamera miettii puol tuntia että mitä tekis...

thiire said...

No, omasta kamerasta en viitsi mitään sanoa, kun en siitä mitään tiedä. Ei sillä saa ainakaan hyviä kuvia otettua. Miettii myös kauan..
Hurjasti olet tehnyt lokakuussa!

Susanna said...

Thiire, mua taas jotenkin ärsyttää toi tehtyjen vähyys. Varsinkin ommeltujen, kun se on kuitenkin niin nopeaa. Yhden paidan tekoon menee puol tuntia, ton takinkin tein yhden aamun aikana. Se kertoo surullista tarinaa mun oman ajan olemattomuudesta...

Tänään on taas tälläinen päivä, että lapset on yksiä kiukkupeppuja, ja mä taas en nyt yhtään jaksais setviä niiden tappeluita. Miks sisarusten pitää aina olla toistensa kimpussa?

Kati E said...

Voi paden pade, sä vaan listaat... Mun pitäs listata tarvittavia muttei huvita. Ja mun motivaatio mihinkään on kateissa. Tai siis työmotivaatio katos jo ajat sitten kiitos pomon, mutta neulomismotivaatiokin on hukkunut.

thiire said...

En tiiä, mutta ilmeisesti just tällä vajaan kahden vuoden ikäerolla tulee ilmiriitoja. Meillä on likat nyt leikkineet keskenään KAIKKI 3 kotia kymmenen minsaa. Ennätys aikoihin!
Mä laitan suoraan jäähyrappuselle, kun käyvät toistensa kimppuun. Se on niin pelottava paikka ( not), että hetken osaavat olla nipistelemättä ja purematta. Mutta sitä verbaalista vinoilua en saa rappusellakaan pois ( lällällällälieru, sisko on tyhmä ja äiti paska)

Kpupu said...

Kamerat ovat yllättävän nopeasti vanhenevaa kamaa.

Vähän samoin kati e:n kanssa. Työmotivaatio on kateissa. Onneksi neulomismotivaatio alkaa taas löytyä. Joku viisas juuri sanoi blogissaan, että monta on ideaa, mutta vain kaksi kättä. Taas alan harmittelemaan samaa.

Anonymous said...

Kiitos Susanna silmukka tiedoista, jospa tänään saisi lapaset koneeseen huovuttumaan.
Maikki

Pauliina said...

Höpsis! Mun mielestä olet hurjan ahkera ja saat paljon aikaiseksi. Ymmärrän kyllä oman ajan puutteen ja sen, että jos ne lapset on siinä vieressä, ei auta vaikka mies on hoitamassa. Siinä on kuitenkin niin varpaillaan kokoajan, ettei se ole oikeasti vapaata aikaa.

Kehuin juuri sun ompelutaitoja. Piti tulla kertomaan, että olen maininnut nimesi blogissani, ettei mene selän takana puhumiseksi :)

JaaPa said...

Ihan tyhmä kysymys.

Mutta siis tehdäänkö molemmat lapaset samoin?

TUo peukalo jotenkin hämää mua, kun on että 17 silmukkaa kiilassa, onko ne siis koko peukalon silmukat vai paljon on peukalossa sitten kaikkiaan silmukoita kun sitä neulotaan? En ainakaan huomannu sitä tietoa, mutta voi olla, että luin huonosti.

Susanna said...

Jaapa, molemmat tehdään samoin, mutta toisen lapasen peukku tokan puikon lopussa. Peukaloon tulee ne kiilan 17s ja sitten poimitaan vielä muutama, ettei jää reikiä. Hitsi että oon huonosti tehny ton ohjeen, yritän ehtiä äkkiä korjaamaan sen!!!

Pauliina, kiitos :D

Räpeltäjä said...

Sun tehokkuutta minäkin ihmettelen. Itse en saa yhtään noin paljon aikaiseksi. Netin kun joku katkasis niin ehkä sitte ;) Aika samantyylisiä mun "pakko tehdä"-listat. Nopeaa perusvaatetta tarvitaan usein kasapäin. Tein muuten toisenki hatun ohjeellasi, kun ihastuin malliin :) Kiitos edelleen ohjeesta. Toiseen hattuun materiaalit maksoivat noin euron, että kyllä kannattaa!