Saturday, January 20, 2007

Keskittymistä

Syystä jos toisestakin pitäisi saada ajatukset pysymään vain kivoissa asioissa. Sileän neulominen ei sitten ollenkaan ole hyvä ajatus!! Neulominen sinänsä toimii kyllä, ja olenkin miettinyt että nytkö on se hetki kun pitää alkaa opettelemaan kirjoneuleita... No, Rogue on kuitenkin melko lailla keskittymistä vaativa, vaikka takakappaleella onkin pitkä suora pätkä. Olettaisin kuitenkin että kun päästään huppuun saakka sekin vaatii enemmän huomiota, joten olen sitä edistänyt välillä. Nyt ollaan kainalossa. Rogueta varten askartelin tänään silmukkamerkkejä, kun alkoi ärsyttämään lankalenksut.
Näistä tuli kivoja, alkaa jo sujumaan paremmin tuo korupiikin taivuttelu. Taipuisa hopeinen taipuu jotenkin liian herkästi ja on vaikea saada siisti, kun taas jäykkä gun metal-piikki on liian jäykkä ja sai aikaan itkuraivareita kun ekan kerran yritin. No ehkä se tästä. Ainakin tää on melkoista näpräämistä.

Tammikuun aikana haluaisin valmiiksi Roguen ja Jocsun flavia-neuleen. Helmikuussa on lankahamsterikuukausi (mihin pitäs muistaa ilmoittautua...), ja silloin ajattelin tehdä sen Voguen mohairneuleen itselleni ja Melindalle Loop-d-loopista yhden paidan. Sain ajat sitten Annelta päivänpiristeeksi läjän Kool aideja, ja vaikka mulla oli ollut polttava hinku niitä päästä kokeilemaan, hinku katosi kun sain jauheet. Outoa! Mutta nyt olen vihdoin keksinyt mitä lankaa haluan värjätä ja siihen touhuun pitäs nyt perehtyä tarkemmin. Osallistuin myös Project Spectrumiin, helmi-maaliskuun värit ovat sininen, valkoinen ja harmaa. Ei aavistustakaan vielä mitä tekisin.

Mieli tekisi kovasti sukeltaa kangaslaatikkoon ja ommella ommella ommella. Mutta se kaavojen etsiminen ja piirtäminen ei nyt huvita yhtään...Löydän aina vaan sellaisia ohjeita mihin ei ole sopivaa kangasta kaapissa :)

Eilen tuli harjoiteltua Pilatesta taas, ja nyt kaikki paikat on suloisen kipeät. Harmittaa kun tämä flunssa ei vaan millään meinaa mennä pois, olisi niin kiva päästä uimaan ja lenkille.

Nyt saunaan ja sitten karkkipäivä :D. Lapset jotenkin tottui joulun aikaan siihen että karkkia oli niin usein tarjolla, aiemminhan lapset on saaneet ihan yksittäisiä namuja poikkeuksellisesti joskus. No nyt niitä sitten kärtettiin koko ajan, niin päätettiin aloittaa karkkipäiväkäytäntö, samalla aikuisille myös. Nyt on koko viikko sit kalenterista katsottu että koska se lauantai oikein tulee, ja jo aamulla Jocsu ilmoitti että saunan jälkeen saadaan KARKKIA!!! Voisin kyllä lyödä vaikka vetoa että minä ja Jari ollaan odotettu tätä päivää lähes yhtä kiihkeästi kuin lapset :D.

6 comments:

Anonymous said...

Mulla on ompelun suhteen samat fiilikset. Pää surisee ideoita, mutta ei jaksaisi piirtää kaavoja saati sitten lähteä kaupungista hakemaan jotain pikkunippeliä.

Meillä on tuo karkkipäivä myös käytössä, mutta pitää myöntää että iskä ja äiskä aina joskus lipsuu lasten nukkumaanmenon jälkeen...

Anonymous said...

nyt mää rohkaisen mieleni ja kysyn, kun ne taas puheeksi tuli, että mihin noita silmukkamerkkejä oikein käytetään? ihan tuntematon juttu mulle :O.

Susanna said...

Satu, kiva kun jätit viestiä, en ollutkaan sun blogissa ennen käynyt!

Mammaliini, rohkeasti vaan! Niitä käytetään merkkeinä sellaisissa kohdissa mihin tarvii jonku muistutuksen. Esim rivin alku- tai keskikohta, jos se on sellaisessa paikassa ettei muuten helposti näe. Pitsihuiveissa niitä voi käyttää mallikertojen välillä niin pysyy helposti kärryillä. Roguessa mulla on merkit palmikkokohtien reunoissa, vaikka huomaishan ne kai muutenkin mutta ettei ajatuksissaan neulo yli. Langanpätkä tai klemmarihan ajaa hyvin asian, mutta on noi helmistä tehdyt vaan niin nättejä!

Anonymous said...

ahhaa, jo valkeni :D. mää käytän hakaneulaa merkkaamassa keskikohtaa tai lisäysten alkamiskohtaa. kiitos selityksestä!

Anonymous said...

Tuosta karkkiasiasta tulee mieleen jouluasia: Poika pöhisi joulun alla niin paljon mitä hän toivoo lahjaksi, ettei se toivominen ole vieläkään loppunut. Vähän väliä saa kuulla listoja mitä leluja hän toivoo. Synttäreihin on vielä kolmisen kuukautta ja jo nyt toivomuslista on niin pitkä ettei määrää eikä rajaa...

Anonymous said...

Meillä aloitettiin viime vuonna karkkipäiväkäytäntö ihan just samasta syystä. Tänä vuonna siirtymä joulukarkeista ja pipareista karkkipäivään sujui jo yhdellä ilmoituksella. Että sinnikkäästi vaan, kyllä se siitä alkaa sujua! (ja karkkipäiväkarkeiksi kelpaa meillä piparitalon palanen- eipähän tarvi mennä karkkiostoksille moneen viikkoon!) Pia