Monday, February 05, 2007

Project spectrum

En muista olenko maininnut, mutta osallistuin minäkin Project spectrumiin. Viime vuonna en osallistunut, ja välillä se harmitti. Tämä on hyvä syy miettiä erilaisia värejä ja kokeilla jotain mitä ehkä muuten ei tekisi. 100% Pura Lanan Marilla oli mielestäni ihana suunnitelma, minäkin tahdon erivärisiä sukkia! Koska sukille on myös oikeasti tarvetta, niin ainakin osan väreistä toteutan sukkina. Mutta ne värit. Helmi-maaliskuun värit ovat valkoinen, harmaa ja sininen. Kurkkaus lankavarastoon ja tekee heti mieli olla ensimmäinen drop-out Lankahamstereista ja sännätä lankakauppaan. Surullista:
Kuvasta puuttuu muutama valkoinen Samos-kerä, mutta muuten tässä on kaikki. Ja oikeesti noista mikään ei oikein sano mulle mitään. Otetaan kuvasta pois ne mille on jo suunnitelmia, ja mistä ei ainakaan tehdä mitään, ja jäljelle jää:
Alustava suunnitelma vasemmalta oikealle: kämmekkäät Jocsulle, kesähattu Melindalle, keväthattu Jocsulle (kaksi kerää), calorimetry. Ja alla olevasta kankaasta pitäisi tehdä kasseja. Siinä mielessä hyvä suunnitelma, että nämä on mahdollista ehtiä tekemäänkin, ja nuo kaikki olisi tarpeellisia myös.

Ongelma on vain huvitus. Jotenkin on niin töks töks kaikki. Roguen hihoja tein eilen kymmenisen kerrosta, hain ylhäältä kymmeniä keriä kun idea iski "teenpä sitä ja tätä ja tota", mutta idea meni pois jo ennenkuin löysin sopivia puikkoja. Purin Jocsun kirjoneuletumput, koska peukalokiilan sovittaminen kuvioon tuntuu nyt ylivoimaiselta tehtävältä. Siis en vain halua ajatella sitä. Joten pitää etsiä joku valmis ohje niitä varten. Illalla aloitin Jatan palmikkopipaa, ajatuksena että olisi jotain valmista tänään mistä postailla. Juu, jotain tylsää katsoessa olisi ehkä valmistunutkin, mutta 24 ja palmikot ei sovi yhteen. Plääh.

Eilen ompelin vielä yhden paidan Joachimille, siitä puuttuu vain helmataite ja painatus. Vielä yksi paita on leikattuna, ja sitten täytyy leikellä lisää. Ostin kolme metriä vaaleanpunaista collegea, jonka nurja puoli on nukattua. Vain 7 euroa! Halpaa kuin saippua! Jari vihjaili eilen että pikkuhiljaa voisi alkaa ompelemaan kesävaatteita....Niiiiinkö. Se on kyllä ihan oikeassa, ja suunnitelmia onkin jo tehty. Punaista, valkoista ja sinistä molemmille, oranssia, beigeä ja vaaleansinistä Jocsulle, pinkkiä, valkoista ja kukkakuvioita Melindalle.

Kysymys: jos tahtoisi tehdä pikkuhousuja tytölle, niin millaista kuminauhaa pitää ostaa? Olisiko tämänkaltainen hyvä? Mitä tarkoittaa FOE? Fold Over Everything? :D Vai onko framilon parempi? Kyselisin Ihan itsessä mutten uskalla kun tää on kuitenkin ostoyllytystä tai väärällä osastolla tai tai tai...

***
Takuuvarmaa hermoromahdustoimintaa on pelata Kimbleä lasten kanssa. Miten se voikin olla niin raivostuttavaa! Miksi Fortunan pelaaminen sujuu molemmilta nätisti, laittavat toisilleen kuulat valmiiksi ja ojentavat kepin sanoen ole hyvä ja kiitos ym, mutta kun pitäs painaa yhtä noppahässäkkää niin ovat kuin kissatappelussa koko ajan, ja käsitys omasta vuorosta/nappulasta on aivan tuntematon. Kimble jäähylle.
***
Edellinen postaus näkyy jostain syystä aivan outona IE:llä, toivotaan että tämä näkyisi paremmin. Ihan on kätevät kyllä nämä muokkaustoiminnot, ja tuntuu toimivan muutenkin ihan ok.

6 comments:

Kati E said...

No tee se Jocsun keväthattu PS-työnä?

-miu- said...

Jossakin olen nähnyt ihan pikkuhousukuminauhaa, siis sellaista pitsireunaista niinkuin kaupankin pikkareissa...oiskohan ollut ihan eurokankaassa tai jossain muussa kangaskaupassa...

Susanna said...

Kati, joo niin varmaan teenkin! Tai ehkä teen noi kaikki jos saan metsästettyä kadonneen inspiksen...

carita said...

Pikkuhousuihin tarkoitettua kuminauhaa myydään ihan alusasukuminauhan nimellä. Kangastukussa näkyi olevan vain mustaa, mutta kangaskaupoista varmasti löytyy muunkin väristä.

Aino said...

Hei!
FOE on lyhennys sanoista fold over elastic. Vilkaisepa muuten
www.stacysews.com blogista tammikuun 30. päivän viesti, teki alushousut FOE:lla.

Susanna said...

Kiitos Aino! Pikkusenko on hienoja juttuja ommellut tuo stacy...