Friday, April 20, 2007

Halutaan palkata otsikonkeksijä ;)

Koska kulutin päivän järjestelmällisyysannoksen keittiön siivoukseen, tarjolla on tänään sekalaisia ajatuksia ja kuulumisia. Käsityöt ovat olleet vähän jäähyllä, ompelutyöt koska en ole jaksanut siivota työhuonetta, ja neulomiset koska kesken on vain haastavia töitä. Suurin syy taitaa olla addiktio Gilmoren tyttöihin, yksinkertaistenkin töiden teko samanaikaisesti tuntuu työläältä ;).
Mun suloinen prinsessa kakaransa kanssa. Bibo sopii melindalle paljon paremmin kuin mulle..
Viime kesänä vetkutin rehujen uloslaittoa niin kauan, että Jari sit lopulta istutti ne. Mukaan meni vahingossa myös yksi chili, joka periaatteessa ei pärjää ulkona koko kesää. Kasvimaa oli muutenkin taas hieman heitteillä, mutta niin vaan tomaattien varjosta löytyi syksyllä pieni chilitaimi. Ei se ollut juurikaan kasvanut siellä varjossa ja kylmässä, mutta oli erittäin elossa kuitenkin. Toin sen sisälle, ja nyt olen koko talven antanut sille valoa ja rakkautta, ja kohta se on metrin korkuinen. Tänä aamuna huomasin kymmeniä kukkanuppuja. Täytyy lähettää kuvaa chiligurulle, että mikäköhän chili tämä mahtaa olla, kun lappu katosi siinä kevään aikana ja vaihtoehtoja on jotain parikymmentä (loput siis kuoli :D)...Vieressä ihana koristekasvini sokeriherne. Jossain lehdessä oli istutettu herneitä suureen lasimaljakkoon, minä heti perässä kun oli niin mageen näköinen.

Sain vihdoin ostettua kehyksen Jocsun vapaalankataideteokselle. Ja sain sen maalattua, ja laitettua seinällekin, kaikki tämä yhden viikon aikana! Uskomatonta! Seinä on betonia ja siinä sattui jo olemaan yksi reikä (kitattuna), fiksuna tyttönä naputtelin naulan siihen vaikkei olekaan ihan keskellä lipastoa. Helpompi ehkä siirtää lipastoa kuin kaivella pora kaapista...

SK:ssa oli taas tuo kiva kaarrokeneule, mutta eikö luulis että niitäkin löytyisi erilaisia, ettei joka vuos tarttis tota samaa laittaa?? Ja mitä Anu Harkin päässä liikkuu kun suunnittelee tuollaisia puhvihihayökötyksiä??? Lisää risuja siitä, että lehdessä oli norjalaisvillapaidan ohje, missä siis neulotaan putkilo ja jälkikäteen leikataan aukot hihoille. Ohje on melkoisen suurpiirteinen: mittaa sivuihin kädenteiden korkeudet hihan yläreunan avulla. Ompele kädenteiden ympäri tiukat koneompeleet ja leikkaa kädentiet auki.. Pikaisella laskutoimituksella paidan langat maksaisi noin 70-100e, lähtisitkö sinä leikkelemään tuolla ohjeella, ilman aiempaa kokemusta?

Onneksi pari päivää sitten tuli uusi Ottobre, mikä oli niin täynnä ideoita, että tekisi mieli rynnätä kangaskauppaan. Onneksi se ei ole mahdollista, visa kiittää. Tää jatkaa nyt siivoamista. Ai niin. Sain lapsille paikan lähitarhaan. Yksi huoli vähemmän, jei!

12 comments:

Sanni said...

Tuo puffihihahötäkkä sai aikaan sensortin naurunpurskahduksen kaupan hyllyllä että siitä nolona nakkasin lehden äkkiä takas ja hilpasin äkkiä kassalle edelleen hihitellen. Pitää käydä kattomassa uusiksi tänään ja ohittaa se sivu äkkiä :)

Stricker said...

Mutta kun ne puhvit on niin kovin muodikkaita :-). Juu, ei kuulu välttämättä munkaan suosikkeihin muissa kuin tietyissä Trachten-jutuissa.
Juu, ja Gilmoret on täälläkin pop! ostin tuossa joku kuukausi sitten seasonit 1-6 DVD:llä ja nyt olen katsomassa numeroa 3. Ja tuskin maltan odottaa pääseväni eteenpäin! Mä kattelen yleensä vaan joskus arkiaamuisin yhden osan, ennenkuin herätän pojan. Joskus iltapäivällä pojan kanssa yhdessä katsotaan "Lolelaita".
Ja onnea tarhapaikoista! Ja vielä kollektiivista paranemista koko porukalle! Meilläkin poitsu on yskinyt jo aika kauan, mutta nyt musta vähän tuntuu, että oliskohan se lähdössä lämpimien kelien takia ja kunniaksi huspois.

mammaliini. said...

mää olen kattonut gilmoret sitä mukaa kun niitä on tullut. koukussa olen :D.
mää vähän kans arvostelin samoja juttuja käsityölehdestä käsityöblogissani joku aika sitten :D.

Kati E said...

Onnea päiväkotipaikoista!

KatiO said...

Minusta SK:ssa ei ole ollut aikoihin mitään uutta ja mielenkiintoista. Päätin lopettaa lehden tilauksen ainakin toistaiseksi.

Pilvi said...

Toi puhvihihaneule on ihanan värinen ja varmasti jonkun tosi siron mallitytön päällä kaunis -ehkä, mutta meinasin kyllä tukehtua nauruuni kuvitellessani itseni noin muhkeissa puhvihihoissa...

Mäkin erehdyin ostamaan SK:n irtonumeron, kun siinä sai aikaisemmin ilmestyneen kaupanpäälle. En kuitenkaan oikein mitään kivaa niistä löytänyt...harmi.

Susanna said...

Pilvi, mä sanoisin, et tuollainen puhvihihainen voisi olla tosi hienokin, mutta tossa nimenomaisessa paidassa on kyllä mittasuhteet vähän pielessä, ja lisäksi paita on vielä epäsopiva mallille. Enkä mä usko että on järkevää tehdä tuollaista fritidsgarnista...

päivi said...

Hyvän kokoinen tuo chilintaimi. Oletko sitä jollain lannoittanut? Itsellä on pieniä alkuja kasvamassa ja neuvot olisi tervetulleita :)

Susanna said...

Päivi, kyllä mä lannoitan, sellaisella kastelulannoitteella mitä laitetaan joka kastelun yhteydessä veteen. Esim Kekkilän punakantinen purkki on tosi hyvä ja chilit tykkää siitä. Mullaksi paras on kaktus/kylvö-ja taimimulta, musta multa kuulemma liian tujua. Chilille tekee hyvää että multa kuivuu kans välillä. Ja kirvoja kannattaa kytätä etenkin alimmilta lehdiltä, niiden kanssa taistelu on ihan sairasta jos valtaavat koko kasvin ;).

Chiliä kannattaa myös tuulettaa pöytätuulettimella, vaikka joka päivä. Se tukevoittaa runkoa ja myös edesauttaa että kirvat pysyy pois.

Markka said...

Se on jännä miten Gilmoren tytöt ja neulojat kulkee niin käsi kädessä :)

Mä tosin opettelin neulomaan vasta Gilmore innostuksen jälkeen... En oo ennen ollut innostunut käsitöistä, vuosi sitten vasta opettelin kaiken.

Lähettääköhän ne siinä ohjelmassa jotain alitajuntaisia viestejä? Hmm?

Markka said...

Ainiin, ja nuo Anu Harkin jutut on monet tosi väkisin väännettyjä ja tekotaiteellisia vääntöjä!
Kiukulla pitää olla erikoinen, ja lopputulos on lähinnä säälittävä.

Matroskin said...

Eksyin tänne jostain. Olin samaa mieltä puhvihihaneuleesta, ihan kumma. Se on kai tarkoitettu teineille, mutta eiköhän koko koulu räjähtäisi nauruun tuollaisen nähdessään? Ja miten tuon päälle saa takin, puhvihihat eivät mahdu hihoihin sisään. Anu Harkin kirjakin oli todellinen pettymys.