Tuesday, April 03, 2007

Hei se neuloo sittenkin!

Otsikko on kyl oikeastaan harhaanjohtava. Nämä tumput ovat olleet valmiina jo pitkälti toista kuukautta, mutta ton kukan tekeminen vähän kesti.
Keväiset hienostelutumput
ohje: patentoitu omasta hatusta puikoille -menetelmä
Lanka:Hifa 100% villalanka (ihanaa!!!)
puikot: 3mm bambut
speksejä, näitä noudattamalla voisi tehdä tumput esim Tovesta myös:
32s
15krs sileää, kiilalisäykset 2krs välein kunnes kiilassa silmukoita 11.
16krs sileää, kavennukset 1.ja 3. puikon alussa ja 2. ja 4. puikon lopussa, 2välikrs, kavennukset, 1välikrs, kavennukset kunnes 3s/puikko, ompele yhteen kitchener stitchillä. Poimi peukkua varten muutama lisäsilmukka (näissä 4), tee 9krs ja kavenna mielesi mukaan. Huovuta keveästi koneessa. Mä pesin vain kerran lyhytohjelmalla, niin että pinta on vain utuinen, ei oikeastaan kovin huopainen.

Mut oon mä kyllä neulonutkin. Roguen hihat ovat edenneet hitaasti mutta varmasti ja aiempi purkuoperaatio harmittaa enää vain vähän. Oikeastaan ei yhtään koska palmikoista tuli nyt paljon kivemman näköiset.

Olen saanut myös suunniteltua suuntaviivat tulevaisuudelle jos en pääsekään kouluun, ja nyt on oikeastaan ihan se ja sama pääsenkö vai en. Taloudellisesti olis parempi jos en pääse, mutta toisaalta harmittaisi, koska tiettyjä asioita on, jos nyt ei mahdotonta, niin ainakin todella vaikeaa opetella itse, kantapään kautta. Mutta ehtiihän sinne kouluun sitten myöhemminkin. Kunhan saan setvittyä muutamat jutut niin kerron sitten teillekin suunnitelmistani!

Joachim on edelleen kipeä, tosin näyttäs vaihtelevan toi sairauden aste aina sen mukaan miten paljon haluaa pyöräilemään... Mun pitäs tehdä kesämekkoja ja toppeja. Kaikki olis valmiina, muttei huvita vinonauhan teko sitten yhtään! Pitäs hankkia sellainen rullaleikkuri-mikälie että saisi siististi leikattua trikoota. Se ei vaan koskaan mene ihan suoraan vaikka miten mittaa ja säätää. Perfektionisti minussa saa hermoromahduksen, vaikka eihän ne pienet mutkat vaatteessa näy...

Nyt jatkan siivousurakkaa ja toivon että tulis muutamaksi päiväksi oikein kipakka pakkanen, jotta kaikki ampiaisen alut kuolisivat pesiinsä ennen kuin ehtivät tulla mua järkyttämään.

7 comments:

Koukuttaja said...

Samaa toivotan amppareille, saisivat puolestani ihan vapaasti kuolla sukupuuttoon, en tarvitse niitä mihinkään. Varsinkaan lentelemään minun kotiini tai pistämään minua ilkeämielisesti. Ja olen varma, että niiden touhut on tarkkaan harkittuja ja että niiden päässä on älyllistä toimintaa. Ne haistavat pelon ja vaanivat eniten pelkääviä, suunnittelevat pienissä rumissa päissään julmia hyökkäyksiä ja mikä pahinta: toteuttavat niitä.

Ihanat lapaset muuten! Mä olen salaa miettinyt jo pitkään mielessäni, miten muut tekevät kiilan, kun minusta näyttää aina, että kaikki muut tekevät sen ihan eri tavalla kuin miten minulle koulussa opetettiin ja miten mummi teki. Pysyn kärryillä siihen asti, että silmukoita lisätään, tässä tapauksessa siis 11 lisäsilmukkaa. Mutta mitä niille sitten tapahtuu? Mitkä silmukat jäävät odottamaan peukalon neulomista ja millä jatketaan kämmenosaa? Minä kun olen oppinut tekemään niin, että kiilassa lisätään vain muutama silmukka (vaikka 4), sitten otetaan joku sopiva määrä peukalopuikolta peukun tekoa odottamaan (vaikka 8), luodaan kämmenen neulomista varten niiden tilalle uusia silmukoita niin, että silmukkamäärä on sama kuin ennen peukalokiilan aloittamista (tässä tapauksessa 4) ja jatketaan neulomista. Peukkua varten sitten poimitaan niiden luotujen 4 silmukan kohdalta loput peukalon silmukat ja neulotaan peukku. Sinä teet varmaan eri tavalla, eikö? Miten? Houkuttelisi kokeilla, mutta kun en ole kehdannut kysyä keltään tätä ennen, että miten ihmeessä niitä kiilasilmukoita on niin paljon ja miten ihmeessä tämä juttu menee ja kaikkea.

Susanna said...

Koukuttaja, ihan samalla tavoin ajattelen amppareista! Mä teen kiilan näin:
1. puikon alusta neulon 1s, sitten lisää 1,1o,lisää 1. 2 välikerrosta, ja sitten taas lisäykset niin, että lisäykset on aina samoissa kohdissa, eli niiden välissä olevien silmukoiden lukumäärä lisääntyy aina kahdella. Sitten kun on ne 11s (lasken tämän niin, että puolet tumpun kokonaissilmukkamäärästä -5), otan ne silmukat hakaneulalle.

Sitten luodaan tilalle 1s, jolloin silmukkalukumäärä on taas sama kuin alussa. Kun peukku neulotaan, poimin muutaman silmukan jotta ei tule reikiä, ohjeissa yleensä sanotaan että 1 tai 2s, mutta mä poimin 3 tai 4, mun mielestä tulee parempi.

Selvensikö? Mä jotenkin usvassa kirjoittelen, en tiedä tuliko päätä tai häntää :D.

Kati E said...

Toive toteutui? Tuli pakkasta. :)

Ihanat tumput!

Koukuttaja said...

Kiitos selvennyksestä, taisin ymmärtää! Täytyy kokeilla seuraavalla kerralla tuollaista leveämpää kiilaa, josko sillä tulisi parempia lapasia kuin nämä, joita olen tähän asti tehnyt.

Teija said...

Pääsiäiskynät on hyvä idea...ja tumput ihanat, varsinkin väri on mun mieleen :)

Riikka said...

En ole muistanut kertoa sinulle, että näin yksi yö unta, että oltiin teillä kyläilemässä Melindan syntymäpäivillä. Siis mulla on joku ihmetaipumus nähdä unta näistä mun virtuaalineuleystävistä...

Sä olit laittanut kutsun jostain syystä mulle ja kun tykkään kaikista juhlista niin pakkohan sitä oli ilmestyä paikalle. En muista sua unesta, mutta Melinda oli kuitenkin unessa... =)

Kaikkea sitä näkeekin

Susanna said...

Riikka, hihii, toivottavasti oli hyvää kakkua!!!