Wednesday, June 20, 2007

Omituista

Onpas kummallista kun blogilista ei ymmärrä että olen päivittänyt. Tällaisestahan tulee aivan yksinäinen olo!!

Swallowtail shawl on hyvässä vaiheessa, mutta epäilen että lanka ei riitä. Jossakin blogissa huivi oli tehty yhdellä vyyhdillä Silviaa (Sivillaa? miten se nyt menikään...), joten päätin minäkin. Mutta luulen että mulla menee hirmusti lankaa niihin nyppyihin, kun on pakko tehdä löyhästi. Saas nähdä kuin käy, ei huvittaisi ostaa lisääkään lankaa. Mut piikkireunuksen sijaan teen varmaankin ainaoikein reunan, jos sitten lanka riittäis.

Melindalle olen puuhaillut synttärilahjoja, kaikenlaista pientä nukkeleikkeihin, kattoo nyt mitä kaikkea keksin. Olen myös virkannut neidille lierihattua, se on kohta valmis mutta taidan senkin säästää prinsessan synttärisettiin.

Mä en jotenkin ollut sisäistänyt aiemmin, että Espoossa ei tosiaankaan ole mitään kattoa terveyskeskusmaksuilla. Vantaalla oli niin, että maksoit kolmesta käynnistä ja loppuvuoden sai käydä ilmaiseksi. Nyt meille tippuu melkein joka viikko uusi lasku jostain sairaalasta, eikä loppua näy. Olisiko ihmiset markka-aikana mukisematta maksaneet 130mk jokaisesta lääkärikäynnistä?? Ja jotenkin hullua on, että sairaalasta tulee epikriisi, minkä teksti on lähes suoraan kopioitu B-lausuntoon, ja sitten tästä B-lausunnosta maksat ylimääräiset 18 euroa. Ja sitten Kela ehkä korvaa lääkkeet, mutta ei suinkaan siitä asti kun olet sairastunut, vaan siitä kun lausunto on viety Kelaan. AAAARGH!!! Vitun byrokratia!!! ;)

13 comments:

Eltsu said...

Sairaalan poliklinikkamaksuissa ei ole tuota samaa kuin terveyskeskuksissa, että joku kerta maksaa ja sitten loput käynneistä maksutta. Terveyskeskusmaksut ovat siis asia erikseen. Poliklinikallahan on erikoislääkäreitä. Aikanaan poliklinikkamaksu oli 120mk ja minä ainakin maksoin ihan mukisematta, koska yksityisellä siitä lääkärikäynnistä olisin maksanut 500-1500mk. Yksityisellä kun pitää maksaa erikseen jokaisesta testistä, ultraäänestä jne. Sairaalassa kaikki kuuluu siihen samaan hintaan.

Ei sillä etteikö se kirpaisisi kuitenkin :/

Anonymous said...

Eikös sairaalamaksuissakin ole nykyään joku raja, oiskohan noin 600 euroa vuodessa. Muistaakseni sairaalamaksuissa alaikäisten lasten maksut voi oman valinnan mukaan laskea yhteen jommankumman vanhemman kanssa.

T:Minna

Anonymous said...

Kela korvaa kyllä ne lääkemaksut takautuvasti lausunnosta alkaen.

Kokeiltu on.

Tosin se vähän kestää ..

Susanna said...

Juu tiedän et polimaksut on erikseen, mutta on noita terveyskeskusmaksujakin kertynyt kymmenisen kipaletta tänä vuonna...

Minna, on niissä joku raja. Mut kyllähän sitä melkomoisen monta yötä saa sairaalassa viettää ennenkuin se täyttyy.

Nimetön, maksavat takautuvasti lausunnon toimittamisesta alkaen, mutta lausunnon tulo meille kesti melkein kuukauden ja lääkkeethän piti hakea jo suoraan sairaalasta lähtiessä. Onneksi nyt ei mitään hyperkalliita olleet! mut kirpasee toki kuitenkin. Mehän saadaan kyl sitten joskus vakuutuksestakin takaisin, mutta eipä lohduta tällä hetkellä :D

Teija said...

Onnea opiskelupaikasta! Toivottavasti viihdyt :) Juuh, ei saa tienata. Sama juttu osa-aikatöissä, liitto vähentää päivärahoista yli puolet saadusta palkasta, eli kun menee töihin niin voi laskee että joka toisesta tunnista saa rahat itelle.Eli päätin että kokoaikatöitä tai ei ollenkaan. Tai pimeesti ;)Kyllä sitä aina jotenkin pärjää kuitenkin, mutta vituttaahan se.

Villapallo said...

Oletko huomannut että Blogilistalla kun siinä vasemmalla on sun omat blogit-kohta , jos painat siitä sinisestä i:stä eteenpäin, pääset itse tarkistuttamaan blogin päivitykset (tekniset tiedot-laatikosta). Mulla ainakin blogilista silloin huomaa päivityksen noin minuutissa! Teen aina tuon kun olen blogannut!

Susanna said...

Villapallo, joo, sitä mä aina painankin että hoksaa nopeammin. Mut eilen se vaan tarkisti mut ei koko päivän aikana huomannut! Tänään sit toimi heti. Mut eilen oli kai joillain muillakin ollut sama juttu.

Hempukka said...

Eipä tosiaan ole kivaa maksella lasten sairastamisesta tulevia kuluja. Ihan niin kuin niistä kipeistä muksuista ei olisi tarpeeksi huolta.

Meillä meinasi tilanne räjähtää käsiin kun ostin tammikuussa Ilonalle apteekin erikoiskorviketta ja niihin meni yli 600 euroa. Sitten vasta saimme korvattavuuden.

Muutenkin juoksin lasten kanssa lääkärissä ja ostelin jokaiselle antibiootteja. Ilonan kohdalla apteekin maksukatto niille kelakorvattaville meni rikki huhtikuussa, eli siihen mennessä olin ostanut pelkästään Ilonalle 620 eurolla. Ja tuo ei sisällä niitä maitoja!

Eikä näytä tautitilanne helpottavan vieläkään, Ilonalla menossa tämän vuoden 7. ab-kuuri.

Toivottavasti saat pian omiasi takaisin vakuutusyhtiöstä. Kesällä kun olisi rahoille muutakin käyttöä.

Vilma said...

Vaikka terveydelle (sairastumiselle?) ei pitäiskään kai laskea hintaa, niin kyllä mä ainakin mietin nykyään lääkärille menemistä laskun pelossa. Siis että oonko mä nyt oikeasti niin kipeä, että mun on pakko mennä lääkärille, vai tervehdynkö mä ihan omin keinoin.

Vaikka siis on sinänsä ihan hullua ja nurinkurista ajatella, että jos ne löytääkin jotain, niin sit ne testit maksaa tosi paljon, joten on muka parempi olla menemättä lainkaan. :P

Mutta kun noi lääkärimaksut on niin pirun korkeita, niin vähemmästäkin sitä alkaa pihtaileen ja leikkimään terveydellään. Höh. Sitten kun kyseessä ei ole oma terveys vaan vaikka lasten tai muiden rakkaiden, niin tilanne on tietysti ihan toinen.

Blogilista on temppuillut vähän aikaa just tuolla lailla; ainakin mun ja Jatan päivittymisten huomaamisessa on ollut häikkää, vaikka kuinka käskee listaa tarkistamaan uudelleen ja uudelleen. Ei siis auta kuin odottaa, kyl se sit jossain vaiheessa tajuaa päivityksen.

Hempukka said...

Vielä selvennys:

Kyllähän siihen maksukattoon kuuluivat ne maidot, jotka ostin korvauspäätöksen saamisen jälkeen. Mutteivat siis nuo tammikuussa ostetut.

Ja blogihan löytyy täältä:

http://hempukka.vuodatus.net

Anu said...

Enpä osaa muuta sanoa kuin lähettää roppakaupalla myötätuntoa - ja taistelutahtoa:) Kiva silti saada päivän Susanna!

Anonymous said...

On Espoossa ainakin ennen ollut maksukatto, sama kuin Vantaalla. Tämä kopioitu Espoon kaupungin sivuilta:

"Terveyskeskuksen asiakasmaksut
käyntimaksu on 11 euroa (terveysaseman lääkäripalveluista) kolmelta ensimmäiseltä käynniltä kalenterivuoden aikana. Tämän jälkeen käynnit ovat maksuttomia loppuvuoden ajan, ellei lainsäädäntöä muuteta.
hoito on maksutonta alle 18-vuotiaille
muut maksuttoman hoidon ryhmät (pakolaiset, päätoimiset opiskelijat, kansaneläkkeen täyttä lisäosaa saavat, työttömyyskorvauksen peruspäivärahaa ja työmarkkinatukea saavat, sotaveteraanit varusmiehet)
päivystysmaksu on 15 euroa. Maksu on käytössä Puolarmetsän päivystyksessä viikonloppuisin ja pyhäpäivinä. Päivystysmaksua ei peritä alle 18-vuotiailta, veteraaneilta eikä varusmiehiltä.
päivystysmaksu on 22 euroa. Maksu on käytössä Jorvin yhteispäivystyksessä klo 20-08 sekä viikonloppuisin ja pyhäpäivinä. Päivystysmaksua ei peritä alle 18-vuotiailta, veteraaneilta eikä varusmiehiltä.
lääkärintodistus 27 euroa, paitsi niistä lääkärintodistuksista, jotka ovat määrätty maksuttomiksi. Veteraaneilta ei peritä todistusmaksuja.
käyttämättömän vastaanoton maksu 27 euroa voidaan periä 15 vuotta täyttäneiltä asiakkailta, jotka eivät ole peruneet käyttämättä jättämäänsä vastaanottoaikaa. Sakkomaksua ei peritä jos peruuttamatta jättämiseen on hyväksyttävä syy.
asiakasmaksujen maksukatto on 590 euroa. Seuranta-aika on kalenterivuosi. Kun asiakkaalle on kertynyt hoitokustannuksia tämän verran, hoidosta ei enää peritä maksuja kalenterivuoden aikana, paitsi laitoshoidosta."

Susanna said...

Nimetön, hmm, täytyypä asiaa tarkistaa. Mulle on kyllä tullut koko ajan kalliimpia laskuja ihan normaali terveyskeskuskäynneistä, ja lääkärintodistuksesta maksu oli 18e. Ota noista sit selvää... :D