Tuesday, July 31, 2007

Succaa

Otsikon voi ottaa miten vaan, succaa pukkaa tai elämä succaa. No oma elämä ei, kaikki on paremmin kun hyvin, mutta ystävä on sairaalassa ja huoli on kova. Ilmeisesti kuitenkin parempaan päin menossa, toivon että pääsis jo teholta. Ei sitä vaan koskaan tiedä mitä tapahtuu.

Äsken juuri viimeistelin ensimmäisen Melindan sukan. Ohje on Knitting vintage socks -kirjan infants silky sock tai jotain sinne päin. Speksit sitten kun on valmista. Mut aivan ihana malli, ja istuu niin hyvin jalkaan! Toinen pitäs tehdä huomiseks ku tarha alkaa ja sataa vettä ja on kylmä. Tosin jotkut sanoo että tulis helle mutta en usko ennen kuin tunnen lämmön.

Sain tän regian (?) langan keväällä Katilta. Olisin kovasti halunnut tehdä siitä jotain itse, mutta kun mummi oli sairaalassa, tuntui että tahdoin viedä hänelle jotain kaunista, ihanaa lankaa (mummi ostaa vain nallea aina...), ja tämä kerä oli paras kaapista löytyvä. Ja näin mummi teki mun lapsille sukat. Ihmettelen vaan, että miten se mummi laskee noita sukan kokoja, Jocsun jalka on 5 numeroa isompi kuin Melindan, ja molemmat sukat on tehty samoilla silmukkamäärillä, pituutta Jocsun sukassa on kaks senttiä enemmän... Lanka on tosi nättiä, etenkin tuo pronssinhohtoinen ruskean sävy on ihana.

***
Tosiaan huomenna alkaa tarha. Jännittää. Käytiin eilen siellä leikkimässä vähän, vielä on vähän vaiheessa rakennus eikä lelutkaan olleet tulleet, mutta lupasivat että huomen on leluja ;). Oon vaan leikannut kaavoja ja kankaita ja vielä pitäs tehdä tuhat sata asiaa, mut onneks kaikkea ei huomiseksi tarvitse. Mä vaan niin odotan, että saan viettää täällä melkein kaksi viikkoa ihan rauhassa monta tuntia joka päivä, kyllä siinä ehtii ommella!!

5 comments:

anu said...

Tämä oli varmaan telepatiaa, kun osasin tulla just tänään kurkkimaan:) Pidä ihanat kaksi omaa viikkoa - sua ei taida häiritä, vaikka silloin sataisikin! Mukavaa tarhataivalta lapsille!

Hansu said...

Tuota mäkin olen joskus miettinyt, että miten mummot hahmottaa lasten (Ja aikuisenkin) jalan koon. Onko niillä jotkut salaiset taulukot mistä ne lunttaa silmukkamääriä?

Susanna said...

Hansu, kun annoin mummille langan, se kokeili sen paksuutta ja sanoi, jahas, 2,5mm puikot ja melindalle 14s/puikko, tosta vaan! Mutta kyllä sillä välillä metsäänkin menee, ja viime joulunakin sukissa oli noin 4cm varret vain, eihän niillä mitään talvella tee...

AnneM said...

oih, ompelu/neulontarauha!!! Varmaan ihanaa ;)

Hansu said...

Mummilla on sitten ilmeisesti tosi kehittynyt silä tunnistamaan langan perusteella silmukkamäärät. Mä joudun laskemaan ja aina ei mee siltikään oikein.

Ei ne 4 sentin varret kyllä paljon lämmitä...