Saturday, July 19, 2008

Muumit nähty

Käytiin täällä. Aivan ihana paikka! En muista että koskaan olisin jostain saanut näin ristiriitaista tietoa etukäteen: jotkut olivat sitä mieltä että aivan rahan haaskuuta, tylsä paikka, kiskurihinnat jne, toiset taas puhuivat puolesta vuolain sanankääntein, jotkut eivät voineet käsittää miksi kukaan haluaisi viettää aikaa Muumilaaksossa, vain kävellen ympäriinsä, kun "ei siellä ole mitään varsinaisia aktiviteetteja". Meidän mielestä saari oli aivan upea, ja tekemistä olisi riittänyt vaikka kuinka, aikaa ja voimia sen sijaan ei. Hinnoista, sisäänpääsy (19e per nenä) tuntui ensin kalliilta, mutta rahalle kyllä saa vastinetta. Saarella saa viettää koko päivän, siellä voi uida, grillata, seikkailla metsässä, erilaisia satupolkuja löytyy ja tietysti kaikki muumimaailman talot, laiva ym. Muumien kanssa pääsee leikkimään hippaa ja peilistä ja ties mitä muuta, lisäksi pääsee teatteri Emmaan katsomaan näytöksiä, joita oli useita erilaisia päivän aikana. Varsin kohtuullinen hinta siis. Ja saarella ei ole sen kalliimpaa kuin muuallakaan: iso kahvi 1,90 (kertokaapa yksikin muu paikka mistä saa noin halvalla 2,5dl kahvia!!), softis 2,50, tuutit 2e ja puikot 1,6e. Lintsin hinnat oli melkein kaksinkertaiset kun niitä eilen katselin..
Metsästä löytyi Nuuskamuikkusen teltta ja Nuusku itse kertoilemasta tarinoita. Jocsulta tuli ankara tuomio: ei se oikeasti ole Nuuskamuikkunen, hän on vain pukeutunut. (Kaikki muut Muumihahmot pääsivät sitten kaiketi seulan läpi)
Naantali on ihana pieni kaupunki, minkä pienikin lapsi jaksaa kävellä päästä päähän (jos nyt on joskus saanut kävellä parkkista pidemmälle, hämmästytti että ihmiset todella menivät autolla hotellilta laaksoon, kun kävelymatkaa oli se vartti). Joka puolella oli penkkejä missä väsynyt matkaaja sai lepuuttaa jalkojaan. Asuttiin Naantalin kylpylän perhehotellissa, kiitos suosittelusta Tanja! Lapset uivat meressä mikä oli käsittämättömän kylmä, syötiin litratolkulla jäätelöä ja takas tultiin junan yläkerrassa, lapset tykkäs ja aikuiset olis tarvinneet ehkä korvatulpat :D. Ens kerralla tiedämme, että olisi ihan mahdollista lähteä aamulla junalla, päivä Muumilaaksossa ja illaksi kotiin, hotelliyö ei ole ollenkaan välttämätön.
Prinsessan kanssa lepäiltiin metsässä ja halailtiin. Sillä on joku ongelma tossa kielessä kun ei se pysy suussa..
Turussa käytiin (Jarin ehdotuksesta!!!) Lankabaarissa, mikä oli erityisen miellyttävä paikka. Ihania lankoja, Rowanin lehtiä (ja paljon muitakin), melkoisen iso valikoima lisätarvikkeita ym. Tykästyin nappilokerikkoon, mistä haluamasi napit kerättiin pieneen tinapurkkiin ja vietiin kassalle. Mä inhoan niitä muoviputkiloita! Kuvan sohvanurkkaus oli ihana, jotenkin tosi viihtyisä ja ikkunalaudallakin pääsi istumaan, ja makoilemaan (Melinda melkein sammui..). Kiva paikka, ollapa Helsingissäkin tällainen... Soukan Menitaan muuten ihan hyvin mahtuisi pieni tai isompikin sohvaryhmä, kun heivaisivat osan siitä halpahallitrikookrääsästä pois ;)

Nyt päivälenkille, aurinko paistaa!!!

3 comments:

Anonymous said...

Tuo "kieliongelma" taitaa kuulua neljävuotiaiden ikään ;) Meilläkin kärsittiin samaisesta jokin aika sitten.

Maria

Tuazophia said...

Muumilaakso on paras! :) Itsekin mietittiin sitä vähän tälle kesälle, mutta päädyttiin sitten ehkä ensi kesään - kaikkialle kun ei parin viikon Suomi-loman aikana ehdi. Oli myös kiva kuulla, että omista jaaritteluista on hyötyä jollekin!

Ixu said...

Sinulle on jotain blogissani :)