Monday, July 21, 2008

Nuttunen

Tämä takki oli vähän aikaa jäissä, kun alkoi ärsyttämään se, että kangas kuvittelee olevansa kylpytakki. Opettaja hiplasi sitä ja sanoi että onpa kivantuntuinen flanelli. Flanelli! Hilcon talvifrotee!! Ja kun koulun tasosaumauskonekaan ei suostunut toimimaan niin jäähy napsahti. Nyt tein sen kuitenkin loppuun sinnillä. Kun luulin että se oli valmis, Melinda tilasi vielä taskun, ja isot isot napit mutta vain kaksi (tarkkaa on).
Helman ompelu oli melkein mahdotonta, kangas polveili niin eikä pysynyt paikoillaan. Seivasin hyppytikit ompelemalla rickrack-nauhaa päälle, hyvä idea!
Taskun piirsin neidin käden kokoiseksi ja tein yläreunaan rypytyksen kuminauhalla. No eihän se käsi sitten mahtunutkaan sisään... huokaus. No Nyt tasku vähän tuollai törröttää auki, mutta itseasiassa se on ihan kivan näköinen, lapsen vaatteessa.
Neidin tilaamat isot napit syntyi niin, että laitoin nepparit ja ompelin käsin päälle pyörylät, frotee+vliesofix+puuvilla. Hyvin toimii, nätti on, saa nähä kestääks pesuu...

Takin kaava muokattu Melindan paidan kaavasta, kaulus piirretty omilla ohjeilla ja kukkanen jostain ikälopusta Ottobresta (kun nyt kerran kysyit niin 01/02 :D). Niin, Melindan mielestä takissa pitäisi olla yhteensä kolme kukkaa, toinenkin tasku (ihan varmasti tilasi vain yhden), rusetti toisessa hihassa, ja vielä yksi nappi, jotta napa ei näy jos takkia pitää ilman paitaa. Mutta voi tätä kuulemma näinkin käyttää, seuraavaan takkiin luvattiin kaksi taskua ja rusetti...

4 comments:

AnneM said...

wautsi. Sinä se sitten osaat... mulla on mielessä yksi projekti, johon saatan kysellä neuvoja ;) Kunhan pääsen edes alkuun jossain vaiheessa... olenkohan mä edes kertonut sulle mitä puuhailen nykyään, noin niinkuin sivutyönä... taidanpa laittaa reissun jälkeen mailia sulle.

Susanna said...

Anne juu ihmeessä kysele, I´m all yours! Ja et ole kertonut mitään mur!!

Marjut said...

Ihana takki! Jussi sanoi, että chilin taimet kiinnostavat kyllä. Haluatko jotan vaihtariksi?

Susanna said...

Marjut, ihan ilmatteeks saatte taimia! Tossa ne kasvaa, tuon joko tapaamiseen tai sit samalla ku tuotte mekon tms. Kyllä me varmasti tässä nähdään!