Sunday, July 06, 2008

Sisältöä

Joskus jos on joku pieni tyhjiö elämässä ja sitä yrittää täyttää niin voi käydä pikkuisen hassusti. Nyt kävi näin.
Olipa kerran herra ja rouva X (mr and mrs alien nation?). Tosi köyhiä olivat, ei edes vaatteita ollut kun kaikki oli ihan pilaantuneet vuosien varrella.
Yks päivä herra näki työmatkallaan talon joka oli myynnissä, ja niin uskomattoman edullisesti,
että pakkasi perheen ja vähän omaisuuden vuokrapakuun ja muuttivat samoin tein. Ajatteli kai, että pienellä remontilla saadaan tosikiva koti perheelle.
Voi olla että talossa riittää työtä vähän enemmänkin.
Talo on ehta vuosikerta Lundby. Edellinen omistaja oli hädin tuskin 80-luvun puolella syntynyt, joten talo ei voi olla niin älyttömän vanha, mutta sisustuksesta tulee kyllä 70-l mieleen (tai mistä minä tietäisin, elin 70-luvulla vain kaksi pahaista vuotta :D:D.)

Talon takana metsässä asustaa pieni punahilkka. Perheen lapset ovat riemuissaan kun pääsevät kylpyyn ihan itselämmitettyyn veteen.
Yläkerran kaide on vaarallisesti irti. Isäntä päätti aloittaa remontin tosi fiksusti ikkunan karmeista, nyt sitten tuulee sisään, ja julkisivu ehkä pitäs kuitenki hoitaa ekana.
Makuuhuoneen katosta on tullut vedet sisään ja tosi ihkut kokolattiamatot eivät varmasti kestä lähempää tarkastelua.
Äiti totesi että vanhat huonekalut eivät kyllä riitä kalustamaan uutta kotia ja pisti heti tilauksen mini-Ikeaan. Äitiä vähän masentaa kun nyt joutuu elämään remontin keskellä herra ties kuin kauan, mutta isäntä kyllä lupaili että pistää hihat heilumaan.

Naks ja poks. Ripustaudun siihen oljenkorteen, että tuollainen minikoossa näpertely ei todellakaan pidemmän päälle ole mun hommaa. Mutta täytyy kyllä myöntää, että tein nämä kuvausjärjestelyt ihan yksin ilman lapsia ja oli kyllä ihan mukavaa..... :D

8 comments:

-maria- said...

Tuollaisen talon remppaamisessa on se hyvä puoli, ettei siellä itse tarvitse asua remontin aikana! (Nimim. kuukausia kestävään julkisivu- ja ikkunaremonttiin jo hitusen kyllästynyt...)

mammaliini said...

meillon ihan samanlainen! tosin sitä on tapetoitu ja lattiat laatoitettu :D

Villasukka said...

Sain jouluna -80 lahjaksi just tasan noilla tapeteilla varustetun talon. Missähän lienee nykyisin? Isä lahjoitti sen pois joskus minun muutettua opiskelemaan.

TiinaV said...

Minun nukkekodissa oli ihan samanlaiset vaaleanpunaiset kylppärikalusteet ja ruskeat kaappi, lipasto ja tuolit kuin herra ja rouva x:llä!
Remontin aikana herrasväki vois varmaan shoppailla vaatteita?! Joku vois neuloo rouvalle vaikka jonkun Irene Usvasalo -tyyppisen neulepaidan -olkatoppauksilla tietenkin. :D

Maija said...

Ai kauhia kun tulee omat Lundby-ajat mieleen! Juuri tuolta se näytti. Varsinkin tuo ruudullinen psyke-tapetti oli musta aina ihku. Muistini mukaan nukkekodin kalusteet oli ihan järjettömän kalliita, ja sit kun oli säästänyt ja säästänyt viikkorahoista, ja vihdoinkin saanut jonkun vaivaisen kaapin ostettua, niin kun sen laittoi johonkin huoneeseen, se näyttikin tosi säälittävältä ja yksinäiseltä.

Anonymous said...

heheee, selvästi 70-luvun vaikutteita!
Silloin kun minä olin lapsi, rakennettiin kalusteet tikkuaskeista ja sellaisista.. esim kiva vedettävä sänky syntyi kädenkäänteessä :)
Muistan kyllä että minun äitini taas kertoi, että he leikkivät käpylehmillä. Että semmosta!!!
Yritä säilyttää 70-luku niin paljon kuin voit!!!

Hra x on kyllä melko pervon näköinen.

t mutsi

Susanna said...

mutsi, ehkä se isi on tulossa sellaisista bileistä ;). Ja en kyllä tahdo säilyttää 70-l yhtään!

Spatu said...

Olisi ihana ryhtyä väkertämään ja remontoimaan vesivahinkoista nukkekotia :D Sekin vielä niiden tuhannen muun keskeneräisen projektin sekaan. -maria-:n kommentti nauratti ja on kyllä pakko olla samaa mieltä hänen kanssaan, tuollaisen talon remppaamisessa on se vallattoman hyvä puoli, ettei siellä tarvitse asua remontin aikana.