Saturday, July 12, 2008

Viha ja rakkaus

Joskus vannoin etten tule ikinä neulomaan a) pitsiä ja/tai b) ohuen ohuella langalla. No se oli aikaa kun luulin että pitsi on vain niitä mummojen juttui, ja että 7veljeksen paksuinen on parasta. Heh heh, how wrong can you be? Puikkojen suhteen kipuraja menee ehkä jossain 2mm tietämillä.
Villaiset pitsihuivit ovat jotenkin hyvin kauniita. Ja tykkään kaavioista, paljon enemmän kuin kirjoitetuista ohjeista. Ohut lanka ja paksut puikot on ihana yhdistelmä, saa neuloa niistäkin langoista mitkä ohuutensa vuoksi eivät muuhun kelpaakaan (mun mielestä...).
Paras hetki on kun valmiin huivin saa kasteltua ja pingotettua. Rumasta ankanpoikasesta tuleekin joutsen.
Harmi että huivit harvoin pysyvät käytössä yhtä kauniina kuin pingotuspöydällä. Kuvan omppu on aina niin kierteellä ja kasassa että kuvio voisi hyvin olla ainaoikeaa.
Huivit olis ihania jos ne olis aina näin pieniä.
Mut miksi helvetissä niiden pitää olla näin suuria?????

Kesken on se mikä sai alkunsa Nöykkiksen risteyksessä, en kyllä kerro mikä se on, tulee vain huonoa onnea eikä se valmistu ikinä ;). Mutta puuduttaa.... Ja hartiat lyö niin lukkoa, että tuntuu niinkuin koko pää olisi puristimen välissä ja korvissa humisee, kun viis minuuttia neuloo. Paska.

Jari on pelipoikien kanssa Tampereella ja mä olen melkein yksinhuoltaja ja lapsiakin on yksi teini-ikäinen ekstraa. Tulisin ehkä hulluksi (tai hullummaksi) jos tää jatkuis viel pitkään... Ensinnäkin, miksei meillä ole yläkerrassa telkkaria? En ole voinut katsoa kaikkia niitä riippuvaisuuden aiheuttajia viikkoon, siis viikkoon! Neiti teini on kyllä sitten katsonut senkin edestä.. No en valita, hänestä on ennenkaikkea suunnattomasti iloa, seuraa ja apuakin, kun leikkii muksujen kanssa niin paljon. Sitäpaitsi mä olisin ehkä joutunut ottamaan rasiallisen rauhottavia jos olisi pitänyt olla koko viikonvaihde yksin.

Nyt olen fiksu ja menen ajoissa sänkyyn. Lainasin kirjastosta jonkin Erica Jongin kirjan, en nyt edes muista minkä, mutta eiköhän sen parissa taas aamuun mene. Huomenna vallaton ompelupäivä, ihania juttuja on kesken. Ihana Ottobre tuli viime viikolla ja samanlainen-kuin-viime-vuonna Novita myös. Pitääkin muistaa peruuttaa se.. Öitä murut ;)

6 comments:

Iinu said...

Joo, Novita peruttu täälläkin. Toistaa itseään numero numerolta...
Mutta Ottobre parantaa koko ajan:o)

Susanna said...

Samaa mieltä. Vaikkakin yks tuttuni kritisoi kun kyllä Ottobrellakin on samanlainen puolipallo haalarin/takin edusta ollut monessa jne, mutta on se kuitenkin eri asia, kun tehdään eri materiaaleista, eri näköistä ja annetaan ihmisille inspiraatiota.

Tosiasia kuitenkin on se, että (varsinkin lastenvaatteissa) ei tarvita muuta kuin perushousun ja paidan kaavat, ja niitä muuntelemalla voi sitten tehdä mitä vaan. Mä ainakin tarvitsen nimenomaan inspisapua, ja nykyään lähestulkoon aina muokkaankin jo valmiiksi piirretystä kaavasta haluamani, katson vaan kaavan minikoosta mallia ;).

Novita ei ole inspistä tarjonnut vuosiin, ja suoraan sanottuna Novita on neulemallien Tarjoustalo tai halpahalli. Ihan kivoi perusrytkyi, mut kuka maksaa liki 100e tarjaripaidasta minkä joutuu vielä itte tekemäänkin???

Iinu said...

Totta puhut. Jos on jotkut hyvät peruskaavat, niin niillähän voi vaikka vähän mallata siihen kaava-arkin päälle, ja katsoa, mitä muuttelee.Eihän ne housun tai paidan osat voi kovin radikaalisti muuttua joka vaatteessa.
Ja niin kuin sanoit,niitä inspiraatioita nimenomaan saa kyllä sitten vaikkapa tuosta Ottobresta. Tai joku jostain muusta, kuka mistäkin tykkää;o)
Sinä uskalsit sanoa ääneen tuon saman, mitä olen aika pitkään jo tuosta Novitasta ajatellut...Moda minulle sen sijaan edelleen tulee, ja siinä on silloin tällöin tosi kivojakin juttuja. Vaikka alunperin monet lehden ohjeet onkin jostain jo ehtinyt bongata, mutta onhan niissä sitten se suomenkielinen ohje...aina siitä kuitenkin helpompaa on ymmärtää, kun se kuitenkin tuo äidinkieli sattuu olemaan...

san said...

Ei iske Novita täälläkään, vaikka suomalaista haluaisi toisaalta tukea.

Liina said...

jep! Novita toistaa itseään, kuin myös Modakin. Ravelry ja blogit tarjoavat satoja persoonallisia ja ilmaisia ohjeita, joita ei voi edes verrata näihin suomalaisten lehtien tarjontoihin.

Silkkivilla said...

Kauniita huiveja :) varsinkin tuo punainen!