Monday, August 04, 2008

Bambi

Huh huh mikä päivä! Aamulla luin yhtä kirjaa mikä olisi tänään pitänyt palauttaa, kunnes muistin että jännityskirjallisuudessa koska tahansa joku saattaa vaania nurkissa, enkä enää uskaltanut lukea (pathetic, I know). Piirsin kaavaa yhteen isompaan juttuun, kunnes totesin etten enää tajua mitään mitä teen. Surffailin, kunnes niska oli taas jumissa ja, no, netti on tylsä.

Ompelin ompelin ompelin, ja joka työstä jotain jäi puuttumaan -lankaa, resoria, framilonia, kapeaa vinonauhaa -you name it. Plääh.

Lähdin kirpparille tekemään upeita löytöjä, mutta rankka reissu oli. Käyn taas niin kierroksilla että yli- tai alihengitän koko ajan, päässä suhisee ja on huono olo. Arvatkaa miten väsyttävää on olla koko päivä semi-hyperventiloivassa tilassa. Miksei tää vuosi vaan voisi jo olla ohi... Illalla piti lähteä spinningiin, eli mun olis pitänyt jollain voimilla ruokkia lapset ja viedä ne jarille selloon, ja sitten hoitaa vielä itseni keskustaan. Ei vaan pystynyt.
Melindan paitaan tuli Bambi. Tästä tulee ihana paita, ihan lemppari jo nyt. Mutta se framilon. Tai edes se kapeampi vinonauha. Minä, joka aina ja jokaisessa mahdollisessa tilanteessa hehkutan vinonauhankääntäjiä, en omista itse niitä kuin yhtä kokoa. Suutarin lapsen kengät...

Niin tosta hengittämisestä vielä. Osaako joku neuvoa miten sellaista pep (?)- pulloa käytettiinkään? Pulloon vettä ja pillillä... puhallettiin keuhkot tyhjäksi? Ei muista.. Jocsun syntymän jälkeen jouduin opettelemaan uudelleen hengittämään, ja silloin tosta pullosysteemistä oli iso apu, mutta enhän mä sitä enää muista...

5 comments:

Mari said...

Astmaattinen kaverini käytti ihan vaan vesilasia ja mehupilliä. Pillillä hitaasti keuhkot tyhjiksi.

Onko se koulu loppu, vai mitä syksyn ohjelmassa on?

*lähettää jaksuja*

Terde said...

Hei Susanna,vastaan sulle tänne kun vuodatus ei anna kommentoida omaan blogiin.

Karnaluksista muistan pikasilmäyksellä vain tilkkuilijoille tarkoitetut kankaat mutta ompelulankoja,satiininauhoja, nappeja, ompelumerkkejä, neuloja ym.tarvikkeita siellä toki on. Muistaakseni myös ompelukoneita!

Kangaspakkoja ei kyllä silmiini osunut. Onneksi siellä käy vain käteinen niin ei ihan mopo karkaa käsistä!

Hyperventiloivaan tulaan...Paperipussihengittäminen ja rentoutuscedareiden sekä maltillisten asioiden ajattelu muuten auttavat myös.Voimia!

–Terde

Päivi said...

Itse olen astmaatikkona irrottanut limaa keuhkoista siten, että isoon limpparipulloon vettä ja noin sentin paksuinen putkenpätkä, keuhkot täyteen ilmaa ja pitkä tasainen puhallus.
Nauhankääntäjä on todella verraton. Itse olisin tarvinnut 3 -3,5 cm leveää eilen.

Susanna said...

Mari, koulu jatkuu vielä vuoden :(. En koe saavani sieltä sellaista hyötyä mikä olisi kaiken sen ajankäytön arvoista, ja henkilökemiat sekä yleinen asioiden käsittely on niin persiillään että on jotenkin raskasta. Mutta käyn loppuun kuitenkin koska tarvin perustutkinnon että pääsen jatkoon..

Terde, kiitos tiedosta! Täytyy päästä katsomaan... Paperipussi auttaa joo, tai osaan mä kaikenlaisia muitakin tapoja mutta olis kiva päästä tästä eroon. Kun en mä edes tajua että hengitän "väärin", sitten vasta kun on jo huono olo. Pitäis vaan saada olla ja elää oman aikataulun mukaan, ilman että tarvii ottaa syyllisyyttä tai kiirettä ulkoisten asioiden takia...

Päivi, juurikin samanlevyinen kääntäjä mullakin hakusessa. Pitäis kyllä panostaa ja ostaa muutama leveys kerralla, etenkin ne kapeimmat on käteviä kun eihän kukaan pysty taittamaan niitä ihan kapeita käsin :D.

Outi said...

blogissani on sinulle jotain... et varmaan tiedä kuka olen mutta ahkera lukijasi olen.