Saturday, May 09, 2009

Ihanuus

Läppärin paras puoli on se että se on mäcci, mutta hyvänä kakkosena se, että ei ole enää sidottu työpöydän ääressä surffaamiseen. Ennen kökötti tuolilla epäergonomisessa asennossa, nyt tämän voi viedä ihan uudelle levelille ja esimerkiksi makoilla sohvalla niska kenossa, jalat selkänojalla ja surffailla samalla kun toisella silmällä katsoo telkkaria.
Tykkään, tykkään niin paljon. Eikä se ikinä kaadu, käynnistyy sekunneissa ja käyttömukavuus on ihan omaa luokkaansa. Aikamoinen ero siihen, että Vista kaatui noin kymmenen kertaa päivässä ilman järkevää syytä, ja käynnistyminen kesti sen 10-15min, ja jos sinä aikana menit koskemaan niin jumitus oli täydellinen. Ja kyseessä oli siis kuitenkin kone millä oli nämä featuret alusta lähtien, ymmärrykseni mukaan Vistan perusominaisuuksia..... Noo, vastedes käytämme mikkisoftan tuotteita vain X360:n kanssa, siltä nyt ei voi välttyä. Ja se sentään on paras pelikone mitä löytyy :) .

***
Ulkona on surkean sateinen sää. Minusta se on ihanaa, ei tarvi kastella vasta heiteltyjä nurmikonsiemeniä ja luonto herää lopullisesti eloon. Lasten mielestä se on kurjaa, ja ilmoittivat heti aamusta että tänään on niin surkea päivä, että nyt kyllä pelataan afrikan tähteä :D.

Nii ja neiti kaikkitietävä nimesi eläinkirjan liito-oravan kissahamsteriksi, mistä se keksiikin :).

5 comments:

Päivi, Lankakomero said...

On tainnut olla Vista-koneesi asennus pielessä alusta alkaen, kyllä se normaalisti käynnistyy minuutissa eikä ole ainakaan minulla kaatuillut DTK Infinite 4700Rw:ssa, vaikka paljon monenlaisia ohjelmia asentelen ja käytän ja selaimessakin on yleensä lähes parikymmentä sivua yhtäaikaa auki. En tiedä minkä merkkinen entinen koneesi on, mutta itse kartan HP:n ja Fujitsu-Siemensin koneita ihan aikoinaan työssäni saamien kokemusten vuoksi. Ei sen puoleen kyllä mäcci-koneeseenkin olisi kiva tutustua, kun kaikki aina niiden käytettävyyttä kehuvat. Onnea uudelle koneelle!

Susanna said...

Joo mä luulen että varsinainen vika on se että kone oli Acer. jotenkin se acerin ihmesysteemi ei toiminut ollenkaan kunnolla ja pisti vistan ihan sekaisin. Mutta koska olen kuullut ihan samanmoisia kokemuksia muiltakin vistalaisilta, niin pistän viatkin vistan piikkiin :). Tuntuu kyllä että nykyään on ihan tuuripeliä mikä toimii ja mikä ei, enää rahakaan ei välttämättä ratkaise.Mut sellaista tämä elo...

Päivi, Lankakomero said...

Niin Acer taitaa olla se kolmas murheenkryyni-konemerkki, itsellä ei ole siitä kokemusta. Noi esiasennetut koneet on yleensä ongelmallisia, kun niihin tungetaan kaikenlaista ohjelmistoa bonuksena oletuksena mukaan ja pahimmissa tapauksissa ei edes Windows-levyä tule mukana, vaan asiakas joutuu itse heti aluksi ottamaan koneesta turvakopiot. Me meinattiin ensin miehen kanssa itse koota kone mulle, mutta sitten päädyin tuohon DTK:hon, kun siinä oli niin hyvä hinta-laatusuhde ja käyttöjärjestelmä tuli erillisenä dvd:nä mukana. Vastaava olisi itsekoottuna tullut maksamaan pari-kolmesataa enemmän.

Susanna said...

Sepä se, en minäkään olisi halunnut koottua valmispakettia, mutta oli vähän pakkorako silloin, kun ei ollut rahaa muuhun ja xp levis käsiin :D:D. Silloin vielä acerista puhuttiin, että on suht hyvä, mutta nykyäänhän yleinen mielipide taitaa puhua ihan muuta. Siinä oli outoja acerin omia juttuja, mitkä käynnistyi automaattisesti vaikka ne poisti ja esti ja vaikka mitä.... hohhoijaa.

-maria- said...

Minä haluaisin linux-koneen vielä jonain päivänä... Duunissa mulla oli XP-kone, ihan hyvää merkkiä ja tarpeeksi varmastikin "rautaa rajalla", mutta kun työnantajan ohjelmistopakettikin oli raskas, niin... kyllä kesti sekä käynnistyminen että sulkeutuminen. Mac-maailma on mulle ihan vieras, linukka tuntuisi enemmän omalle, mutta mistäs sitä koskaan tietää (pitäisi ensin vain kouluttaa mies linux-mieliseksi ;-) )