Saturday, October 10, 2009

Muodin huipulle osat 1 ja 2

Vihdoin lupaamaani höpötystä Suomen Muodin huipulle -ohjelmasta. Kaksi osaa on jo nähty, mitä mieltä olette olleet?

Ensimmäisessä osassa ei vielä oikein päässyt kiinni ihmisiin, kun niitä on niin paljon ja osa on ihan seinäkukkasia - toivottavasti eivät kuitenkaan taidoiltaan. Suunnittelijoista Antti A ja Mert ainakin ovat kiinnostavia, mutta olisin kyllä toivonut että tuomarit olisivat ottaneet kunnolla luulot pois Antilta, joka käyttäytyy kuin jo olisi Suomen lahja huippumuodille. Olga on mielestäni melkoisen rohkea aloittelijaksi, tavallaan kuitenkin olen sitä mieltä että pitäisi jo aika paljon osata tuonne mennessä.

Helyn nimesin mielessäni heti Hissukaksi, ja jotenkin siinä ihmisessä kaikki ärsyttää mua, etenkin se "minä olen teitä vanhempi ja minä kyllä tiedän miten töitä tehdään". Olin aivan varma että hän putoaa järkyttävän turkissillisalaattinsa vuoksi, mutta kenties hänen koettiin kuitenkin tuovan enemmän jännitettä porukkaan kuin suloisen Hanna-Marian.

Tuomareita olisi mielestäni voinut olla neljä, jotenkin se antaisi kattavamman kuvan. Ihanaa kuitenkin että mukaan on saatu ihan oikeita ammattilaisia, kuten ekan jakson vieraileva tuomari Teemu Muurimäki (ihku jopa mun mielestä).

Jäin ihmettelemään kuka Minna Cheungin oikein on meikannut runwaylle, kaula oli erivärinen kuin naama ja jotenkin ihon ja huulipunan kontrasti näytti huonolta. Mainoskuvissa Minna on aina niin siloiteltu, että vähän puuteria olisi voinut tuputella tai jotain...

Ensimmäisessä jaksossa putosi Hanna-Maria, ei nyt aiheetta mutta oli siellä pari huonompaakin. Ja hei, tyttö tykkää skottiruudusta, jo pelkästään siksi olisi pitänyt saada jäädä :) Joo mä olisin tosi reilu tuomari :DD.

Toisessa jaksossa piti suunnitella ja toteuttaa Elnettin hengessä glamour-asu punaiselle matolle. Ja sitten ne meni Eurokankaaseen ostamaan tarvikkeita, kyllä itketti!!! Sieltä nyt ihan aikuisten oikeesti ei niin hirveästi valinnanvaraa löydy oikeasti glamouriin. Lopussa nauratti kun kysyivät yhdestä asusta, että onko kangas uimapukukangasta vai satiinia, ja kangas oli morsiussatiinia..

Nyt kun pääsi vähän enemmän tirkistelemään työtilaan, alkoi ärsyttämään liiallinen product placement. Senkin kuitenkin voi tehdä järkevästikin, eikä niin että pöydillä lojuu Phillipsin silitysraudan pahvikoteloita....Mistä päästäänkin suoraan siihen, että hei HALOO, PHILLIPSIN RAUDAT??????? Ei kai kukaan itseään tai asiakastaan kunnioittava tuhraa parin kympin markettiraudalla? Edes laudat ei ole kunnolliset, ei imua, ei puhallusta, ei kunnollista höyryä. Kyllä sääliksi käy. Myös ompelukoneet on kuluttajakamaa, onneksi sentään Berninaa ja Husqvarnaa että sentään jotain saavat niillä tehtyäkin. Amerikan versiossa suunnittelijoille sentään suotiin kunnolliset välineet työn tekoon.

Mallinuket on meidän koululta ja sääliksi käy kyllä taas suunnittelijoita. Ylhäältä kiinni olevan heiluvan nuken päälle muotoilu voi olla, tuota, työlästä.

Harmittaa että jaksot on niin sliipatusti leikatut, varmasti parempaakin materiaalia olisi tarjolla. Kokonaisuus on paljon hajanaisempi kuin alkuperäisversiossa, ja katsojille ei pahemmin näytetä suunnittelijoiden saamaa palautetta.

Mirkan Katrin asu voitti molemmat jaksot, ja toisesta kotiin lähti Silja. **muoks, anteeksi virhe :).

Muodin huipulle extra on kivasti toteutettu siinä mielessä, että käsitellään laajemmin muotiin ja suunnitteluun liittyviä asioita, ja Janne Kataja on just sopivan tavis vetäjäksi :). Ohjelma-aika voisi olla pidempi niin ei menisi niin pintapuoliseksi..

Itse kaipaisin lisää ohjelma-aikaa, olisi mielenkiintoista nähdä tarkemmin henkilökemioita ja valmistusprosessia. Ja vaatteita en kyllä ala arvostelemaan, en osaa ja tähänkin asti olen ollut monesta eri mieltä kuin tuomarit :D.

9 comments:

Tuazophia said...

Heh, minäkin (joka en tosiaan ole tekstiilialan ammattilainen, vaikka sellaiseksi vähän aikaa opiskelinkin) ihmettelin varusteiden tasoa ja mietin, onko niillä oikeat, mutta ei-maksetun-mainoksen laitteet piilossa jossain nurkan takana. :D

Anonymous said...

Katrin asu voitti molemmat jaksot :) Mirkka on se blondi.

Pirjo-Riitta said...

Mä näin vasta toisen osan, ja olisin myös halunnut nähdä enemmän oikeaa työskentelyä; suunnittelua ja ompelua yms enkä vain miten mekko vedetään mallin ylle ja nuppineuloilla pistellään sopivaksi. ;o)
Eikös Diili-ohjelmasta jossain sanottu, että osa porukasta on mukana pelkästään "draaman" vuoksi eli ei mitään mahdollisuutta voittoon. Ehkä tässä on sama idea.

Susanna said...

Nimetön, kiitos korjauksesta! Sekoilin nimissä :).

Tanja, todella sopii toivoa että olis ammattivehkeet jemmassa, mutta sen perusteella mitä olen produktiosta kuullut, varustelut ovat olleet tosi heikot..

Pirjo-Riitta, joo musta tuntuu kans et osa otetaan aina mukaan vain julkisuusarvon takia, joko siksi et ovat kahjoja tai jostain muusta syystä. Esim Antti A - niin lahjakas kuin onkin - on varmasti valikoitunut hyvin pitkälti jo valmiin julkisen statuksensa ja ulosantinsa vuoksi. Tai sitten olen vain liian skeptinen...

Pampula said...

Mul ei oo muuta kommentoitavaa kuin että harmi kun Hanna-Maaria tippui :D olisi ollut kivaa seurata tutun ihmisen etenemistä, ja oikeesti sillä olis ollu kyllä paukkuja enempäänkin. Se on siis samassa koulussa kuin minä, eri linjalla tosin. Tosi lahjakas tyttö.

Marika said...

Tää on harvoja reality-sarjoja joita tulee tuijotettua. Mun lemppareita ovat Mert ja Olga, tosin kumpikaan ei vahvalla ammattitaidolla loista. Tykkään niiden freesistä ajatuksista ilman että mallit olisivat ihan ufoja. Kooma-Antista kyllä vähän mietin että tokko on ihan oikeassa ohjelmassa muttaa we´ll see.

Susanna said...

Pampula, mua harmittaa myös, se oli niin suloinen ja varmasti olisi ollut lisää annettavaa hänellä.

Marika, tavallaan suunnittelijoidenhan ei kuulukaan osata varsinaisesti ommella, kunhan saavat tuotteen kasaan. Mikä on jotenkin sairasta... Mutta siinä mielessä tuolla voi oikein hyvin pärjätä vaikkei olisikaan koskaan mitään tehnyt, kunhan on ideoita. Silti musta on tosi kiva että siihen epäkohtaan tartutaan aika hyvin, että jos on helma käännetty nuppineuloilla niin siitä sanotaan. Mun mielestä se on suunnittelijoiden koulutuksen suurin puute, että siellä ei opetella vaatetta kasaamaan, jos et ole perustutkintoa käynyt, ei välttämättä tiedä edes perusasioita..

Marja said...

meilläkin kaivataan enemmän tekemisen näyttämistä. Nyt tuntuu että vain paria tyyppiä ehditään edes näyttämään.
Selityksetkin toistaa toisiaan: eikö sieltä irtoaisi enemmän juttujua.
Tyttären kanssa harmiteltiin kanssa Eurokangasta: tarjonta on niin suppeaa (sieltä ei juuri koskaan löydä mitä haluaisi, kun tietää mitä haluaa).

Miss Bonde said...

Siihenhän ne, joilla ei juuri kokemusta ompelusta oo nii kompastu.. :D Ne osti tosi paskoja tai vaikeesti ommeltavia materiaaleja Eurokankaasta paremman puutteessa.. Tärkeintä oli ilmeisesti se väri.. Tosi hyvä lähtökohta.. Hieman ihmetytti myös tuo Mertin "ajattelin tehdä korsetin tässä..öö.. 11 tunnissa vaikken sellaista ole ikinä tehnytkään".. :D