Thursday, February 11, 2010

Miksi suomalaiset yritykset ei...

Viime aikoina olen kovasti miettinyt kotimaisuutta, pieniä kauppoja, niiden tukemista, pehmeitä arvoja ja sen sellaista. On kerta kaikkiaan kestämätöntä, että minun ei ole mitään järkeä asioida paikallisissa liikkeissä, kun nettikaupat tarjoavat sekä paremman valikoiman että edullisemman hinnan - ja usein myös ystävällisemmän palvelun. Se vielä menisi että kannatan sitten kotimaista nettikauppiasta, yrittäjähän hänkin on, eikä suinkaan ole hänen vikansa että on ajassa mukana ja pitää valikoimansa ja hintansa kilpailukykyisinä.

Nyt olen taas ajautumassa ulkomailta tilailemaan. Ensinnäkin asioiminen ulkolaisten (tukku)myyjien kanssa on nopeampaa ja helpompaa. Hinnat ovat alhaisemmat. Toimituskulut pienemmät. Toimitusajat nopeammat. On siis tasan yksi syy olla tilaamatta, se kotimaisten yrittäjien kannattaminen. Mutta jos kuukausitasolla puhutaan satojen eurojen hintaeroista, ja toisaalta saan myös nopeammin tarvitsemani tuotteet (mitkä ovat siis usein myös samanmerkkisiä kuin mitä olisin tilannut kotimaasta), kotimaisuuden painoarvo on aika vähäinen.

Haluan herätellä suomalaisia yrittäjiä tai sellaisiksi aikovia. Markkina-alueesi ei ole pakko olla se 50km rinkula yrityksen ympärillä! Nettikauppa tai edes postimyynti ON mahdollisuus laajentaa asiakaskuntaa. Tuotemaailmaan on kenties tullut jotain uutuuksia ihan viimeisen vuodenkin aikana, edellisestä kymmenestä puhumattakaan. Pyydä se myyntiedustaja kahville. Nyt! Vielä en ole kuullut yhdenkään yrittäjän sanovan että myyntiä on just sopivasti tai että uusia asiakkaita ei tarvittaisi, päinvastoin. Joten, tee jotain, tai lopeta valittaminen, jooko?

***
Eniveis, tämä posti sai alkunsa siitä kun tarvitsisin uusia riippulappuja ja nametageja vaatteisiin. Etsystä löytyy montakin tällaista yritystä, niistä yksikään ei käsittääkseni ole suomalainen. Miksi??? Lempparikauppani on kiinni tällä hetkellä, mutta tässä pari linkkiä; Paperkingdom (riippulappuja, tarroja ym)ja Worldwidelabels (nimikointinauhoja). Kuten voi nähdä, hinnat ovat verrattain edullisia. Pystyykö Suomessa tarjoamaan tällaista palvelua kilpailukykyisellä hinnalla? Paperkingdomista saa 50 riippulappua postitettuna 20 dollarilla. Ja tässäkin ennenkaikkea se helppous; mä en todellakaan tahdo itse toimittaa painovalmista korttia millaisen tahdon. Värivaihtoehdot, fonttivaihtoehdot, suunnilleen ja sinne päin, helposti ja nopeasti. Anyone?

Tarvitsen riippulappuja (n. 5x12cm ja 4x8) parilla printillä kolmelle eriväriselle pohjalle, sekä tarroille tulostettuna yhdenlaista. Ja samaan syssyyn firman logoa tarroina.

Kudottuja nimikointinauhoja tarvitsen ainakin kolmea erilaista, sekä painettuja nimikointinauhoja parilla tekstillä.

Yhteyttä saa ottaa susanna (a) headoverheels.fi.

***
ps. Ihan pian tulossa uuden ihanan ompelukoneen esittelykierros <3

2 comments:

Prefecta said...

Aika moni suomalainen nettiputiikki tulis pikkasen paremmin toimeen jos nuo lähetyskustannukset ei ois niin hillittömät... eräskin tuttu tilas Saksasta 50 kpl tuotteita joiden postikulut oli yhteensä edullisemmat kun ne, joilla hän lähetti yhden eteenpäin täällä Suomessa.

Mä olen vasta löytänyt tuon Etsyn. Viimeksi tilasin 29 kpl metallinappeja hintaan 4,50 euroa joka sisälsi lähetyskulut...

Susanna said...

Olet ihan oikeassa. Postikulut on törkeät. Mutta sitä en ymmärrä, et onko ulkomailla mahis tehdä jotain lähetyssopimuksia tms, kun eihän ainakaan euroopan maat käsittääkseni mitenkään halpoja ole näissä postikuluissakaan. Minen ymmärrä :). Mutta olisin valmis maksamaan korkeampia postikulujakin, jos sitten saisin hyvää ja nopeaa palvelua. Monista paikoista onneksi saakin!