Thursday, February 01, 2007

Happiness is in the mailbox


Eilen olin niin kipeä ja väsynyt, etten jaksanut vääntyä postilaatikolle, vaikka Jocsu spottasi posti-autonkin ja oikein komensi että mene nyt hakemaan. Illalla myöhään Jari sitten toi postin töistä tullessaan, ja siellä oli suuri ruskea laatikko minulle!!! Kuin ne nyt näin nopeita oli siellä amatsoonilla? Arvioitu laskeutumissaika oli 16.2!! Ihanaa, ihanaa. Wrap style oli just niin ihqun ihqu kuin tiesinkin sen olevan. Knitting beyond the edge aivan loistava eepos sekin. Enempää en kirjoista uskalla sanoa, kun selasin vain kerran läpi. Menin eilen taas lasten kanssa meidän sänkyyn nukkumaan ja laitoin kellon soimaan vähän ennen ku Jari tuli töistä ;). Mikään ei piristä niinkuin päiväunet, sama se mihin kellonaikaan ne nukkuu.

Tällaisen paketin sain vihdoin postiin asti alkuviikosta. Varastossa ei ollut mitään kivaa korttia, niinpä leikkasin vanhasta kalenterista pikkukuvan ja kas, home made Anne Geddes -kortti, tosta vaan! Paketti lähti siis Jennille ja kuukauden ikäiselle prinsessalle.

Unipussi on piirretty uusimman Ottobren kaavoilla. Ohjeen pussi avattiin kuitenkin vain olalta, mikä mielestäni on epäkäytännöllistä, kas kun lapset pitää usein pukea tai riisua niin että he jo nukkuvat. Joten on kätsyä jos homman voi hoitaa lasta sen enempiä heittelemättä. Suunnittelin siis eteen nepparirivistön, himpura miten vaikeaa oli hahmottaa että miten se sitten ommellaan ja kuinka monta kääntöaukkoa tarvitaan jne.

Tein lakanakankaasta prototyypin ja olin kerralla onnistunut miettimään oikein, ehkä musta vielä jotain tulee.. Nepparit oli seuraava ongelmakohta, pelotti sikana hakata niitä kiinni. Mummi oli henkisenä tukena ja opetti miten saan ne oikealle etäisyydelle toisistaan ja reunasta. Lopputulos on mielestäni tosi kiva ja siisti.

Kirjoin pussiin muutaman kukan. Ikuinen ongelma, että mikä on hyvä määrä. Yksi nyt on selkeästi liian vähän, kaksi näyttää siltä että jotain puuttuu. Kolme tuntuu hyvältä määrältä, mutta jos tekee enemmän, tuntuu että niitä pitää tehdä koko ajan vaan enemmän. Joten siis kolme. Saa riittää.

***
On muuten kurjaa huomata olevansa oikeasti riippuvainen kahvista. Olen vähentänyt radikaalisti kahvinjuontia, ja välillä jopa jättänyt päiväkahvit väliin. Eilen join vain yhden kupin aamulla, tänä aamuna en yhtään. Ja päätä on särkenyt koko ajan. Keitin sitten kupposen tuossa kun laitoin koneen päälle, ja kas, vartti myöhemmin; ei särje enää päätä. No ehkä sitä ei pitäisi lopettaa ihan kerrasta sitä ongelmakäyttöä. :D

15 comments:

AnneM said...

mä juon päivän aikaan kupista n kymmeneen kahvia.. ainoa mikä tuottaa ongelmia, on aamukahvi. Jos sitä en juo, on huono olo ja päätä särkee. On päiviä, jolloin juon vain sen aamukahvin. Joskus taas kymmenen kuppia :)
Ja upea unipussi! Kyllä pikkuneidin kelpaa..

KatjaL said...

Suloinen unipussi!

Mulla on tuo Wrap Style varattuna kirjastosta(kaukolainalla), sen saa ehkä toukokuussa...pitäisiköhän sittenkin vaan tilata se ihan "sokkona"?

Lea said...

Kyllä sinä osaat! Täällä on aina niin upeita tuotoksia esillä.

Kati E said...

Oi, ihana unipussi! Todella kaunis! Jenni on varmasti iloinen.

Anonymous said...

Onpas söpö pussukka. Mulla yks tuttu lopetti kerralla kaiken: viinan, tupakan ja kahvin. Väitti että kahvista oli vaikeinta luopua.

Carita said...

Nätti unipussi!
Mulla on neppareiden kiinnittämistä varten sellaiset kätevät pihdit. Oli pakko joskus ostaa ne, kun onnistuin aina vasaroimaan ne ihan vinoon.

Anonymous said...

Mä oon kuolannu noita molempia kirjoja ja muitaki edgejä..ja sit niitä ctichionaryja..jajjaja..
Hiivatti et tili on rajallinen.

Kiva tuo pussukka, voiskohan se toimia vähän isommallaki?

Susanna said...

Kiitoskia kaikille!

Tikru, kyllä ne pussukat toimii isommillakin, on noita myynnissäkin ihan aikuistenkin koossa.googlaa nimellä snuggle sac. Saksassa kuulemma (kukakohan kertoi) lapsia nukutetaan ties kuin vanhoiks pusseissa. Kätsyä. pitäs kans tehdä omilleni, kun palelevat aina.

Kati E said...

Meidän Veeralla on pussukka myös, Snuggle Sac just. En muista enää mistä ostin, mutta Kenguruulta niitä ainakin sai. Ja toi on sellanen isompien pussukka, mäkin mahdun siihen. ;)

Räpeltäjä said...

Ihana unipussi! Itse leikkasin juuri unipussiin kankaat pojulleni ja mietin kovasti materiaaleja. Mitä materiaaleja sinä käytit? Minä päädyin velour+trikoo-yhdistelmään.

Susanna said...

Räpeltäjä, mä käytin flanellia sekä vuoriin että päälliseen. Olisin halunnut jotain ihanaa vauvaveluuria, mutten päässyt kangaskauppaan joten tein mitä kotona oli :D

tinna said...

Onpa hieno pussi, hyvin onnistuit! Meilä on justiinsa ollu teoriatunneilla koulussa napituksesta asiaa! Ei se oo hirveen helppoa ;) Mulla on kotona sellaset nepparipihdit, ne on todella kätevät.

Ira said...

Ihana unipussukka.. Varmasti on sekä käyttäjä-saaja iloinen.

Kahvin suurkuluttaja täälläkin :D

Uneliashaave said...

Mulla menee paljon kahvia päivässä. Samoin kuten Annem kommentoi, niin aamukahvi on ihan pakollinen. Ilman sitä ei päivä lähde käyntiin. Aika hassua kuinka ihminen tulee riippuvaiseksi aineesta kuin aineesta. Cola-juomat on toinen juttu. Niitä on aina välillä saatava. Voiskohan tästä syyttää kofeiinia :)

Kenguroosa said...

Suloisen lutunen unipussi. Oi onnellista saajaa ;)