Thursday, August 30, 2007

Viikko 3

Kiitos kaikille edellisen postin kommenteista! On kiva kuulla että tykkäätte yhä vaan ;). En tiedä miksi itse aina ajattelen että tämä on "neuleblogi", ja koen jonkinasteista syyllisyyttä vähäisestä neulesisällöstä. Ehkä kuvittelen että ihmiset tahtovat vain tietynlaista sisältöä? No, tahdotte mitä hyvänsä, mä nyt kirjoittelen näin ja useille (sadoille!!!) se näyttää kelpaavan hyvin ;).

Päätin, että yritän aina välillä tehdä koosteita siitä, mitä me koulussa tehdään. Itselle talteen, ja teille monille kiinnostuneille tiedoksi. Sivupalkista klikkaamalla "koulutus"-labelia saa sitten kaikki koulutusjutut näkyviin.

Koulu aloitettiin neulosvaatteisiin, kaavoihin ja kankaisiin tutustumalla.
Tehtiin valmiilla kaavalla peruspaita ilman hihoja. Kädentiet ja kaula on vain saumuroitu (yöks) ja helmataite on ommeltu tasosaumakoneella (ihana). Ja seuraavalla kerralla lupaan kuvata vain yhtä mallinukkea, nyt oli vähän kiire ja akkukin loppu :D.

Sitten harjoiteltiin tekemään napitushalkio. En olekaan tällaista ennen tehnyt ihan ohjeen kanssa, oli pikkusen helpompaa kuin itse säveltämällä!
Harjoittelin samaan kankaanpalaan kaksi halkiota, toinen onnistui jo opettajankin mielestä hyvin.

Harjoiteltiin myös erilaisia kauluksia.
Veemäinen kaulus, tehty niin että kulmassa on muotolaskos. Joku jakoi resorin vähän epätasaisesti... *en myönnä*


Toinen veemäinen, missä kulma ommeltiin ensin reunat päällekkäin, leikattiin kolmio pois ja käännettiin np:t vastakkain. En osaa selittää..... Tää oli ehkä vaikein tajuta mutta sit kuitenkin helpoin ja siistein tehdä.

Tehtiin myös pyöreitä päänteitä, mutta en nyt ottanut kuvaa kun on niitä muutamia tullut tehtyä.

Tehtiin myös kuositteluharjoituksia, todella mielenkiintoista puuhaa! Idea siis se että peruskaavasta muokataan halutunlainen uusi kaava. Leikkaa-liimaa-askartelenäpertelyä parhaimmillaan!

Viikko 3 pähkinänkuoressa:

  • resorikauluksia
  • kuositteluharjoituksia
  • trikoopaita
  • paidan ja legginsien kaavoitusharjoituksia pienoiskoossa
  • ryhmäytymispäivä Mustikkamaalla (en osallistunut, vaan ryhmäydyin pankin tätien kanssa mieluummin :D)
Sellaista tällä kertaa, huomenna jotain ihan muuta.

4 comments:

AnneV said...

Hihi. Oot aina käyttänyt niin värikästä kieltä, että heti kun sanot kauluksen olevan veemäinen, niin heti tulee mielleyhtymä että se on sitten to-del-la veemäinen eikä mikään tavallinen v-kaula-aukko.

Ja vielä tuosta sisällöstä. Eikös tää ole "Susannan käsityöt", ja käsityöt sisältää aika paljon muutakin kuin neulomista. Täällä aina sattuu ja tapahtuu, mennään ylä- ja alamäkeä mutta aina kuitenkin eteenpäin (toisin kuin erään nimeltä mainitsemattoman blogissa, jossa kiertää vuodesta toiseen ne samat jutut suunnilleen samoihin aikoihin. - tässä kohtaa viheltelen siis viattomana) Joo mutta miksi pitäisi kosiskella yleisöä? Jos tällä hetkellä elämä on opiskelua, ompelua ja bussin odottelua, niin sitten se on - voit muutaman vuoden päästä taas kelata blogia takaisinpäin ja kaikki muistot ja tunnetilat palaa mieleen.

Ei vais, jos menis rakenteleen omaa blogipostausta. Kirottu ristipistotyö on valmis ja meinaan kyllä sen kertoa omassa *neule*blogissani vaikka sitten lähtisi viimeinenkin tilaaja. :-)

Kristel said...

Hauskaa on näitä koulujuttuja on lukea. :) Mikä susta muuten silleen Wirallisesti tulee isona?

Susanna said...

Anne, juu en mä koekaan että mun pitäs ketään kosiskella, se on vaan sellainen oma fiilis :D. Ja jotenkin aina olen yhtä yllättynyt, että mun tapa kirjoittaa on ihmisistä niin kiva, itse vaan ajattelen että tulipa taas vuodatettua. Ehkä se fiilis onkin enemmän sitä, etät tahtois neuloa enemmän ja se harmittaa? ääh mä oon liian väsynyt tällaiseen pohdiskeluun :D.

Kristel, musta tulee pukuompelija. Ja tuo on sellainen yrittäjä-painotteinen linja.

pinkkitoukka said...

Oi voi, et sais leveillä noin, kun täällä kaivataan niiiin sitä koulun uutta paineilmaistettua tasosaumuria, tsiuh vaan ja langat on katkaistu.. :D (tai siis uus se oli sillon muutama vuos sitten.. ;)) Oma on niin kökkö ja rämiseekin.. Ei kehtaa täällä kerrostalossa kovin myöhään hurruutella.

Mun aikana ei saanut valita yhtään valinnaisia kursseja, joten se yrittäjäpuoli jäi ihan paitsioon. Tosin opettajilla on paljon yrittäjätaustoja ja ne kertoo kyl kaikkia pikkukikkoja kun kyselee. :)

Käsityöt kattaa aika laajalti tekemistä. Illan tullen kun lapset on saatu sänkyyn, ei ihan ensimmäisenä välttämättä kaiva puikkoja esiin (etusijalle menee lämmin ruoka ja suihku), mutta sekin taitaa mennä kausittain - välillä jaksaa, välillä ei :) Ja onhan siellä koulullakin nyt paljon trikooNEULEtöitä.. ;D