Tuesday, January 31, 2006















Tytär sairastaa, ilmeisesti rs-virus. Istualtaan vaunuissa on ainoa asento missä pystyy hetken nukkumaan. Viime yö meni pitkälti hereillä, nukuin ehkä 2x45min, puoli viideltä noustiin jo kunnolla ylös. Kerran jouduin viemään pikkuisen pihalle, kun ei millään hengitys tasaantunut. Kamalaa...















Muutaman pampulan sain yöllä/päivällä tehtyä. Tällaiset tulee Jocsun kaulaliinaan. Piti tehdä pallot nyt, jotta voin käyttää kaiken lopun langan huiviin, en tahdo että sitä jää kaappeihin notkumaan :D Huomenna alkaakin hamsterikuukausi! Ja mä en ennättänyt käydä ostamassa Olympialaislankoja... Sain kyllä rouva ylidiktaattorilta luvan käydä ne hankkimassa, kunhan en osta muuta. Mutta aloin sitten miettimään, että löytyisikö varastosta mitään siihen sopivaa. Riittikö yksi kerä Nalle coloria siihen? Täytyypi funtsia tätä asiaa :D

Nyt täytyy yrittää keksiä jotain hereillä pitävää tekemistä. Piiitkä yö edessä. Lapsivakuutus takataskussa lämmittää ihanasti...

Monday, January 30, 2006

Tylsää















Kirjonta alkaa sujua vähän paremmin. Kokeilin uudenlaisia pistoja, ja piirsin tuon oikean kaavan, niin tulee jotain järkevääkin aikaiseksi. Laakapistojen (tuo lilalla tehty "väritys") teko on kyllä aika hidasta, ja pitäisi myös vaihtaa pienempi neula, että tulisi siistimpi. Mutta aika hieno jo! Vauvahaalariin taidan tehdä vain tuon nallen, tai jonkin muun kuvion. Kun se tulee kuitenkin vain vuoriin, niin en halua käyttää siihen ihan määrättömästi aikaa.

Syvä anteeksipyyntö että menin vastaamaan tuohon meemiin. Pikaisesti luin ja luulin että vaihteeksi kuka vaan saa vastata, eikä ketään erityisesti nimetä. Jos nyt jonkun päivä meni tästä pilalle niin...so be it.

Nyt huvittaa

Vaikken tykkääkään näistä meemeistä, kun ne täyttää aina kaikki blogit, niin on niissä joskus jotain kivaakin. Ja mulla on just nyt niin tylsää, enkä halua että tuijottelette tuota kirjontatekelettä, kun se on niin epäsiisti. Aloitin kompassinallen tekoa aamulla, ja siitä on tulossa kaunis!!! Eli tässä meemi. Ei tarvi kenenkään jatkaa, jos ei halua :D

1. Julkaise omassa blogissasi koko lista yhdessä näiden ohjeiden kanssa.
2. Lihavoi ne väitteet, jotka ovat voimassa sinun kohdallasi.
3. Lisää loppuun väite, joka pätee sinuun.
4. Seuraavan osallistujan löydät tämän kirjoituksen kommenttilaatikosta (eli siis ekana ehtinyt saa luvan vastata).

1. Punainen on lempivärini.
2. Omistan auton. * no en todellakaan. sitä päivää ei tule
3. Minulla on kissa. *Itse asiassa kaksi!
4. Seuraan Emmerdalea.
5. Kykenen juomaan litran appelsiinimehua 15 minuutissa. *luulisin joo
6. Sain töitä!
7. Conan O´Brien ärsyttää minua.
8. Olen aamu-uninen. *ja iltauninen. ja kaikkea siitä väliltä
9. Rakastan suklaata ja salmiakkia.
10. Havukasvit ovat kauniita.
11. En osaa rullaluistella.
12. Näen kummallisia unia. *mm.langoista jotka puhuvat mulle
13. Vihreä on lempivärini.
14. Leivon usein pannukakkuja.
15. Olen laulanut karaokea. *kröhöm
16. Käytän julkisia liikennevälineitä.
17. En voi sietää verilettuja. *ei ne nyt mitenkään erityistä lempiruokaa kuitenkaan ole..
18. Pidän Kotiteollisuudesta.
19. Minulla on silmälasit. *laatikossa
20. Olen huulirasva-addikti
21. Minulla on koira/koiria.
22. Haluan superhyperjättisuuren perheen. *en takuulla suostu olemaan raskaana tai synnytä enää ikinä koskaan.
23. Rakastan lomakkeiden täyttämistä.
24. Osallistun neuleolympialaisiin 2006
25. Olen neulonut Fifin.
26. En osaa viheltää.
27. Olen liimannut pikaliimalla suuni (=hampaat yhteen ja kieli kitalakeen) kiinni *Vikke!
28. Tykkään tehdä listoja ja luetteloita, aiheesta kuin aihesta :D

Että joo, tsaida-daida vaan. Eilen totesin, että tarvitsen ehdottomasti kangastussin missä väri haihtuu itsestään, irtirevittävää tukikangasta, vedellä liukenevaa tukikangasta, sellaisen liituvarikynän missä on kiva rulla, ja myös muita tuiki tarpeellisia juttuja keksin illalla saunassa istuessa! Äh, nyt mun pitää heittää kersat pihalle.

Sunday, January 29, 2006

Kirjontaa

Innostuin taas ajatuksesta, että voisi kirjoa jotakin. Taas. Jos innostus tällä kertaa vaikka kestäis vähän kauemmin. Otin sitten palan kangasta ja päätin vähän verestää muistoja, ennen kuin menen tuhoamaan jotain vaatetta. Ja hauskaahan se oli, just niinkuin muistinkin!!! Kuva on ihan vapaalla kädelle piirretty, lyijykynällä, joten siksi se on niin outo :D Mä en ole mitenkään hyvä piirtämään yhtään mitään.

















Kokeilin eri paksuuksilla, ja erilaisia pistonpituuksia. Eiköhän tästä jotain vielä tule. Ens alkuun ajattelin tehdä kompassinallen ystävän vauvan haalariin. Sia on tehnyt tämän nallen vauvansa makuupussiin, kuva tässä postauksessa. Kattoo ny, jaksanko :D

Nyt täytyy lähteä jännäämään äänestystulosta.

Saturday, January 28, 2006

Ostoksilla

Tänään kävin Tapiolassa kangasostoksilla. Alunperin tarkoitus oli tehdä myös viime hetken lankaostoksia, mutta koska rahaa ei ollutkaan vielä siirtynyt tililtä toiselle, ajattelin kerran fiksusti, että enpäs vedä tiliä turhaan miinukselle. Hyvä hyvä! Tapiolahan on todella turvallinen paikka viikonloppuisin, noin niinkuin hamstraamisen kannalta. Neuletikki ei ole ollenkaan viikonloppuisin auki, ja muualta Tapiolasta ei saa minkäänlaisia lankoja. Ja kankaiden hamstrauskin on tehty erittäin vaikeaksi, Eurokankaassa oli kolme myyjää ja noin 32 asiakasta. Odotin puoli tuntia että sain kankaani leikattavaksi, ja oikein hävetti siinä vielä myyjän kanssa pohdiskella, mistä tulis paras vuori vauvahaalariin. Nämä sain kuitenkin hankittua:

















Alimmainen on ruskeaa teddyneulosta, siitä ja luonnonvalkoisesta gollegesta tulee nallehaalari ystävän maalisvauvalle. Vaikka ainakin Nanna on kertonut vakavista traumoistaan, kun lapsena on puettu raitatrikooseen päästä varpaisiin, aion silti tehdä lapsilleni näistä parit paidat/bodyt. Havaittavissa ihan selkeitä masokistisia piirteitä minussa, mun mielestä raitatrikoosta on paljon helpompi leikata kankaat, kuin yksivärisestä. Useimpien mielestä tää olis just päinvastoin.

Lueskelin eilen pikaisesti, mitä ihmiset olivat minun blogista sanoneet Kudinpuikko-äänestyksessä. Voi että mulla oli hauskaa! Ihania kommentteja! Mieltä lämmittää, ja pitkän aikaa. Kiitos kaikille äänestäneille!!!! Monet olivat maininneet mun ihanat pikkusmurffilapset, jotka värjäsivät talon siniseksi. Pikkuhiljaa se tarina alkaa naurattaa minuakin :D Alla hiustenvärjäysyritys:

















Päivänä eräänä jätin lapset makoilemaan sängylle ja kävin itse suihkussa. Koska lapset olivat kiltisti vielä tullessani suihkusta, kävin nopeasti tarkistamassa meilit ja pari blogia. Yhtäkkiä oli todella hiljaista, menin katsomaan. Lapset olivat keksineet yöpöydän laatikossa olleen avokadobutter-rasvapurkin. Siis sitä Body shopin megakosteuttajaa, vihreää sellaista. Yksi seinä, kaikki petivaatteet, ja Melinda päästä varpaisiin vihreän tökötin peitossa. Jocsu kaapi tahnaa purkista ja lätki Melindan päähän, kun on kuulemma niin kuiva iho... Nauratti muuten, ihan pirusti.

***
Nyt vasta huomasin että Johanna on haastanut mut. Laitetaan tää tähän samaan viestiin :D

Kerron mitä mulla on päälläni kun saan tämän haasteen. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perässä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikkoihinsa tästä haasteesta ja tästä merkinnästä.

Johanna oli haastanut mut, koska mä usein neulon väreistä, mistä hänkin pitää. Nyt mä oon kyllä tosi boring. Vaikka luinkin Tyyliä vai ei -kirjan, mun vaatteista 95% on yhä mustia, koska en ole vielä ehtinyt värikyllästää vaatekaappiani :D

Mulla on musta-harmaaraidalliset sukat, mustat farkut, musta tavallinen t-paita, korvarenkaat, sydänsormus, hiusklipsi. Ja mustat alusvaatteet. Aika tylsää! Tultiin joku aika sitten kävelyltä, enkä ole vielä jaksanut vaihtaa mukavampiin. Normaaliunivormuun kuuluu villasukat ja jotkut mukavemmat housut :D

Friday, January 27, 2006

Silmukkamerkit keksi...

...joku äiti jonka lapset eivät antaneet sen neuloa rauhassa.

















Mulla oli tänään todella plääh-päivä. Enkä oikein keksinyt mitä olisin neulonutkaan. Tein muutaman mallikerran BO:ta, ja sitten näpräsin vähän sitä sun tätä. Sitten ajattelin että viimeistelen piruhatun, mistä puuttuu enää sarvet ja tupsut. Mutta se tuntui liian hankalalta, joten otinpa hieman helpomman työn eteeni: Mystery Shawl! Tarjolla kaksi kuvaa, joiden yhdistelmästä näkee hyvin sekä mallin että värin.


















Kuten monet tietävätkin, en ole kokenut pitsinneuloja. Lisäksi mun mielestä on vaikea seurata kaaviota, koska mun silmät harittaa missä sattuu. Silmukan putoaminen tai katoaminen on pahinta mitä voin kuvitella. Joten on todella vaikeaa löytää hetki, jolloin saa rauhassa tehdä, muttei kuitenkaan ole liian väsynyt. Tänään mua alkoi ärsyttämään, kun tämä huivi on ollut kesken iät ajat. Ja keksin laittaa silmukkamerkit eri mallikertojen välille. Näin tietysti neuvotaan tekemään jo ameriikkalaisessa ohjeessa, mutta en ole ennen kokenut niitä tarvitsevani. Nyt sujuu neulominen! Vähän ärsyttää merkkien jatkuva siirtely, mutta nyt ei haittaa jos en ehdikään tehdä koko riviä loppuun, teen vain seuraavaan merkkiin asti. Loistavaa!

Olen huomannut, että olen kehittynyt pitsinneulonnan saralla. "Näen" jo mitä seuraavaksi pitää tehdä, ilmankin kaaviota. Osaan jo vähän tutkiskella edellisiä rivejä, ja enää ei ole katastrofi, jos en muista minkä rivin viimeksi olin tehnyt. Jostain syystä tämä tuntui minusta ennen ihan käsittämättömän vaikealta, siksi pyrinkin aina tekemään koko mallikerran loppuun kerralla. Mysteryn kaavio on sen verran iso, että pidän postIt-lappua rivin alla, lisäksi merkkaan rivin tehdyksi :D Ettei vaan tule tehtyä virheitä. Mä EN aio purkaa silmukkaakaan.

Mulla on sitten ihana mies; toi mulle suklaata kun tiesi että mulla on ollut paska päivä (viikko), ja kokista, että on kivempi aamulla herätä :D

Pingotetaan pinnaa ja paitaa

Tässä tosi huono kuva, pakko oli jotenkin editoida ympäröivä kaaos kuvasta pois, eikä lapset anna rauhaa keskittyä... :D Mutta idea varmaan tulee selväksi, jotain on tapahtumassa.














Voi että mä vihaan pingottamista! En saa niitä kappaleita ikinä samankokoisiksi, ja aina joku reuna vetää jonnekin, silmukat on vinksallaan ym. Pitäs hankkia sellainen blocking board, josko touhusta sitten tulisi siedettävämpää. Kietsun viime metrin tuntuivat todella puuduttavilta, mutta hammasta purren väänsin loppuun asti. Olisi pitänyt tehdä se takakappale ensimmäisenä, eikä viimeisenä, koska se oli kyllä maailman tylsintä neulottavaa. Tässä paidassa on kyllä todella mielenkiintoiset olkapäämuotoilut, eikä mitään selityksiä miten ne olis tarkoitus yhdistää. No kai mä jotain keksin...



















Tämä onkin sitten jo mielenkiintoisempi juttu. Vasemmalla alpakkaa 5g ja oikealla 12g. Molemmat kerät aloitettu samalla sekunnilla, ja koko ajan neulottu yhtäaikaa. Myös edellisille kahdelle kerälle kävi samoin, mutta silloin ajattelin, että ehkä oon neulonut jonkun tilkun toisesta, vaikka olinkin kyllä varma että kerät oli korkkaamattomia. Omituista!

Eilen illalla jouduin toteamaan, että mulla ei ole kesken mitään kivaa telkkarineulomusta. Tai no se Jocsun Pop-paita, mutta se on vaiheessa x jossa pitäs tehdä mittauksia ja hakea lisää lankaa. Jouduin siis katsomaan 24 ilman neuletta! Pitäs varmaan aloittaa jotain uutta kivaa.

Eilen tuli päivän piristykseksi uusi Ottobre, ja tänään tuli lapsilisät; mukava yhtälö, helppo ratkaista. Pari päivää sitten tuli muuten lapsivakuutusmaksu. Vaikka sen pitäisi laskea joka vuosi kun muksu kasvaa, se olikin noussut, 70 euroa!!!! Yhtiön mukaan korotus on vain 15%, vaikka mun mielestä 15% 210 eurosta ei ole 70e, varsinkin kun summan piti laskea, en nyt muista kuin pal. Jocsu on nyt 3v, ja sen elon aikana summa on yli kaksinkertaistunut. Tosin samaan aikaan saamamme alennukset ovat myös nousseet, joten maksettava summa on noussut vain 100e, kuitenkin yli 50%!!! Ihan perseestä. Mutta kun vaihtoehtona on lääkäri joka ei osaa edes suomea, niin eipä ole hirveesti valinnanvaraa. Ja tuo ei ollut rasistinen kommentti, mulle on aivan sama vaikka mun lääkäri olis eskimo, mutta kieltä pitää ymmärtää, ja ilman tavaamista kiitos.

Wednesday, January 25, 2006

Näky

Jo pidemmän aikaa olen halunnut tehdä yhdelle ystavälle "jotain". Mielessä oli jo hieman hahmottunut, että se jokin voisi olla huivi, esimerkiksi Branching out, koska mulla on joku pakkomielle tehdä sellainen. Langan pitäs olla jotain kivaa,pehmeää, ja esimerkiksi vihreää. No eihän mulla ole sellaista lankaa. Suunnittelin että ehkäpä alpakka (kuka olisikaan arvannut!) olisi sopiva -> lisätään ostoslistaan vähän lisää alpakkaa.

Toissailtana, juuri kun olin nukahtamassa, kerä vihreää Flavia Babya näyttäytyi minulle, ja muistutti olemassaolostaan. Meinasin pompata samantien ylös sängystä ja neulomaan, mutta hillitsin sentään itseni. Aamulla en muistanut koko asiaa, vasta iltapäivällä, kun mietin taas sitä kauppalistaa, muistin, että huivilankahan on jo. Sitten piti mennä tarkistamaan, että onko sitä todellakin, ja kyllä, siellä se oli, just siinä paikassa minkä olin unessa nähnyt!


















Tässä parin mallikerran tuotos. Todella hidasta touhua, sillä niinkuin varmaan monet muistavat, tässä taloudessa ei ole äidillä omaa aikaa, hiljaisuudesta puhumattakaan. Tänä aamuna nousin seitsemältä että saisin vähän aikaa hengittää, niin eiköhän nuo kaks herännyt sitten vartin päästä, pirun kiukkuisina. Kiitti vaan.



















Tässä toinen kuva, mikä on oikeastaan yhtä surkea kuin edellinenkin. Toivotaan että saan huivin valmiiksi pian.

Tuesday, January 24, 2006

Vihdoinkin Moda

Sain modan vihdoin viime viikolla. Koska mulla ei ole nyt muutakaan näytettävää, vilkaistaan pikaisesti mitä kivaa sieltä löytyi.


Mulla meni noin tunti ennen kuin tajusin miksi tämä kuva on niiiiin tuttu. No sehän on Voguen malli. Pyh. Ja ohje väännetty seiskaveikalle, ihan niinkuin sillä värikartalla ikinä saisi mitään tuollaista aikaiseksi. No kivat ne on kuitenkin. Muitakin Vougin ohjeita oli, ja mulla ei kyllä mene jakeluun, että miksi niiden ohjeiden alkuperäistä suunnittelijaa ei mainita missään? Ei missään.


Tästä mallista pidän paljon, mutten ole ihan varma sopisko se mulle. Kaikki näyttää hyvältä Nina Kurkisen päällä. Onko tuo edes se? No joo enivei, mun päällä nyt mikään näytä hyvältä niin että sama se. Ja raitalangasta en lähtisi paitaa tekemään.


Pakollinen verkkoponchokin on mukana....


Ihana. Ihana. Ihana. Tahtoo.


Tässä on kivaa kikkailua. Just tällaista pitäs olla enemmän suomalaisissa lehdissä. Ylläri ylläri tämä on Gedifran malli, eihän nyt suomalaiset suunnittelijat mitään noin monimutkaista tekis...


Regia silkille tehtyjä aivan ihanaisia lasten juttuja. Tykkään.


Kaunista ja selkeää.


Joachim ihan selvästi tarvitsee tällaisen paidan. Eikös mandarin fiesta ollut jotain samoksen paksusta? Ja siinä tais olla kans hyvä värikartta.


Löylymyssy? En ollut koskaan tällaisesta kuullutkaan! Mutta luulisi että tulee tukala olo saunassa tuollainen kotsa päässä?

Kaikenkaikkiaan olin tyytyväinen lehteen, se oli kiva kokonaisuus, vaikka siinä ei ollutkaan tällä kertaa varsinaisia pakko toteuttaa -juttuja.

Mulla on käynnissä ryhtiliike. Keittiön kaapissa on lankojen päättelyä odottavia kappaleita, ja joka kerta kun pyörähdän siitä ohi, päättelen langan tai kaksi. Nyt on jo yksi vauvaneule päätelty! Kuka höyryttäs? Eilisillan neulomissaldo oli yksi solmimisnauha (15cm) kietaisutakkiin. Tänä aamuna sain tehtyä unisukkaa muutaman kierroksen, kun odottelin että netti löytäis mieleisensä IP-osoitteen... Siinä vierähti kyllä tovi jos toinenkin, mutta lapset heräs kesken kaiken, ja multa jäi aamusurffaukset väliin.

Eilen innostuin tekemään LISTAA kaikesta mitä tahdon tehdä noin suunnilleen NYT. Tuli muuten aika pitkä (a4 noin suunnilleen). Ajattelin että jos paneutuisi yhteen isompaan kerrallaan, ja lisäksi päivällä voisi tehdä pienempiä juttuja, sukkaa ja tumppua ja päätellä langanpäitä. Helmikuussa sitten pitäisi tekaista Clapotis 16:ta päivän aikana. No, Minna teki sen yhden pitkän viikonlopun aikana, kyllä minä tähän pystyn.

Monday, January 23, 2006

Olympiahaamu

Tuli pieni haamupäivitys. Ajattelin laittaa noita blogibuttoneita vihdoinkin paikalleen, mutta ei se nyt sujunut. Vastedes lähetän kyllä vain hellolla niitä kuvia. Mutta selkis sekin miksi kuvan ja tekstin väliin jää niin hitonmoinen kolo, niissä on asetuksena yli ja alapuolelle 10px väli!

On muuten välillä tosi vaikeaa tuo koodaaminen. Mulla meni nappulat ihan sekaisin ja välillä koko sivu oli ihan kaaoksessa. Sitten vaan div sinne ja tänne ja niin monta
joka väliin että näyttää hyvältä. Huh. Nyt mä oon uuvuksissa.

Sain sentään laitettua Suomen Olympiajoukkueen buttonin. Minäkin siis osallistuin. Aion tehdä Clapotiksen! ALPAKASTA! Nih. Mutta minkä värisenä? Argh.

Ai niin päivän hyvä uutinen, vaunut tosiaan myytiin, aamulla kävi noutaja :D Nyt mä kieriskelen tuskasta ja yritän päättää millaisen menopelin seuraavaksi hankin. Tai oikeastaan...kyllä mä jo tiedän..

Huomenta

Aloitin aamun 6.58 laittamalla kahvin tippumaan, ja kaivoin laatikosta unisukantekeleen. Ja aloin kahlaamaan läpi uusia neuleblogeja. Niitä on muuten paljon.

Toinen unisukkanen on nyt siinä vaiheessa, että muutama sentti puuttuu vielä ennen kavennuksia. Olen tehnyt yhden pahan virheen; en aloittanut toista sukkaa samaan aikaan. Olin niin innoissani kun mallineule on niin kaunis, että ajattelin että nehän syntyy tuosta vaan, yks per ilta. Ja sitten tulikin kaikenlaista muuta... Nyt mietin että pitäsikö aloittaa nyt se toinen, ennen kuin tuo yks on valmis. Ettei vaan käy niin että jää ressu parittomaksi.

Kun aloin päivittämään, mietin surullisena, että nyt ihmiset ei sitten lue mun viikonlopun postauksia eivätkä huomaa suitsuttaa miten hienon takin olen tehnyt, ja miten ihanainen pieni alpakkakietsu on. No, takkia ehditte vielä ihailemaan kunhan saan siihen napit. Otetaas uusintakuva kietsusta:














Kerroinko jo että se on ihanan pehmeä? Tänään jos sais toisen hihan edes tehtyä. Eilen mietin mitä kaikkea kivaa pitäisi tehdä. Lähdemme risteilylle maaliskuussa, ja tottakai lapsilla pitää oll akivat vermeet. Melindalla on ihana violetti samettimekko, tämä kietsu sopii sen kanssa loistavasti. Jocsu on nyt murheenkryyni, koska se tarttis vaikka mitä, enkä mä oikein osaa päättää että mitä tekis eka. Taannoin Modassa oli se palmikkohuppari tehty Snuglysta, sitä mä olen suunnitellut vaikka kuin kauan. Oliskohan palmikoiden teko vaikeaa kaksinkertaisella langalla? Jos tekis sen alpakasta...

On muuten tosi raivostuttavaa kun lapset kasvaa niin nopeasti. Ja vielä yhtäaikaa tekevät noita kasvupyrähdyksiä! Melinda hyppäs käytännössä suoraan 68cm ->80cm vaatteisiin, ja Jocsullakin tuli pituutta niin että tällä hetkellä sillä ei ole montaa paitaa mitkä olis kunnolla sopivat sekä pituudesta että leveydestä. Pah. Eilen sain meidän vaunut myytyä, joten kai sitä täytyy mennä kangaskaupan kautta tänään :D Täytyykin ehkä tehdä lista, että mitä huvittaa tehdä itse ja mitä voisi ostaa.

Sunday, January 22, 2006

Alpakka on ihanaa



















Melindan kietaisuneuleesta puuttuu enää yksi hiha ja takakappale! Ja koko työ on tehty seisten keittiössä, se on nykyään ainoa paikka missä saa olla ilman että kukaan häiritsee. Välillä voi potkia kirppuja jaloista :D

Neulon tätä kaksinkertaisella langalla, 3½ puikoilla. Lankaa on tähän mennessä kulunut vain 70 grammaa!!! Mä rakastan tätä lankaa. Ihanaa, ihanaa. Suunnitteilla on monta muutakin työtä siitä. Itse asiassa taidan käydä ostamassa sitä pienen säkillisen ennen kuin hamsterointikuukausi alkaa. (Ja sehän se oli se lankahamstereiden idea, ostaa ennen taistoa kolme kertaa enemmän lankaa kuin pystyy kuluttamaan).

Vielä muutama tunti aikaa äänestää!

Samettitakki



















Mahdollisesti kauneinta mitä olen koskaan ommellut :D Pitää vielä silittää, ja tehdä napinlävet, plus käydä siellä Sypressissä päällystämässä niitä nappeja. Takista tuli aivan ihanaisen suloinen! En ole koskaan tehnyt kokovuoria takkiin, tjaa en ole tehnyt koskaan edes takkia. Kaksi kertaa piti soittaa mummille. :D

Muistakaa käydä äänestämässä (minua)!

Saturday, January 21, 2006

Ompeluksia















Sain vihdoin puristettua hetken ompeluaikaa. Tuloksena Melindalle housut ja Joachimille kypärämyssy. Housukankaat on olleet leikattuna kuukausia, ja kerran ommeltukin, jo ennen kuin sain saumuria. Tein niiden kanssa jonkin virheen, ja purkaessa repäisin vahingossa kankaaseen reiän... Sitten niiden korjailu vaan jäi. Nyt leikkasin uuden kappaleen repeytyneen tilalle ja saumuroin kokonaan uusiks. Hyvä tuli, vyötärökuminauha olis voinut olla tiukempikin, mutta pysyy kyllä. Tykkään pitää tuollaisia housuja mekkojen alla, siis jos tarvii jotain paksumpaa kuin sukkikset. Housujen ohje Ottobresta.

Kypärämyssyn ohje ja kaavat on ilmaisena Ottobren sivuilla. Aina oon kuvitellut että itse ei ole mahdollista tehdä kunnollista kypärämyssyä, pah, olin väärässä. Tämä on paljon paljon parempi kuin kaupan! Jocsu näyttää ihan nunnalta valkoisessa myssyssä, mutta ei nyt ollut muunkaan väristä, ja kaavaa piti päästä kokeilemaan. Tämänkin itse asiassa saumuroin jo viime viikolla, nyt vaan viimeistelin... Melindan takkiin sain päällisen kasattua, toivotaan että huomenna lisää.

Ai niin, eilen aloitin Melindalle kietaisuneuletta alpakalla, ja sain tänään jo toisen etukappaleen valmiiksi! Kuvia siitä ehkä huomenna!

Friday, January 20, 2006

Maailman parasta lankaa
















Kiitos vaan novita, hyvin kestää käyttöä nämä maailman parhaat langat. Sukat ovat olleet pojalla jalassa kahtena päivänä, yhteensä reilusti alle 10 tuntia. Ja vain sisällä, ei saappaassa. Sukat on ihan nuhjaantuneet ja vanuttuneen pörröiset. Regia Silk alkoi just tuntumaan halvalta langalta. Tässä meni nyt kyllä 6.90 vähän niinku harakoille.

Thursday, January 19, 2006

Harmillista

Tajusin just, että tuohon takkiinhan tarvitaan napit! Ja koska haluan siihen samalla kankaalla päällystetyt napit, joudun käymään Sypressissä. Kuinka harmillista! Sypressissä muuten myydään Dropsin alpakkaa. Varmaan pakko ostaa sitten sitäkin :D

Ompeluaikaa odotellessa

J muisti eilen ostaa leivinpaperia, ja niinpä mä ryhdistäydyin het aamusta ja leikkasin Melindalle takin kaavat ja kankaat. Vuori ihanaisen pehmeää, ohutta vaaleanpunaista fleeceä ja päällinen vaalean beigeä babycord-samettia. Ja kun mä oon jo niiiiin taitava niin oli ihan pakko vähän modifioida kaavoja, sen verran vaan että teen helmasta hieman alaspäin levenevän. Ja jätin taskut pois. Mä inhoan päälleommeltavia taskuja.


















Eilen en oikeastaan ehtinyt paljoa neuloa. Puuhailin kaikkea muuta, järjestelin tavaroita ja siivoilin. Sain myös laitettua pussikaupalla chilejä itämään, on taas se aika vuodesta. Ja jos joku ihmettelee että nytkö jo, niin kyllä, chilit kannattaa laittaa jo nyt itämään, idätyksen voi aloittaa jopa jo joulukuussa, ja näin voi saada yhden kesän aikana monta satoa. Puutarhajutut on täällä.

Osaisko joku suositella ilmaista sähköpostin tarjoajaa? Mulla alkaa mennä hermo yahooseen, varsinkin nyt kun se alkoi sekoittamaan kaikki ääkköset ja plaah. Kuitenkin on hyvä olla joku mitä levitellä netissä :D

Wednesday, January 18, 2006

Miten niin joka puolella?

J on vakaasti sitä mieltä että mun lankoja ja töitä on kaikkialla. Mä olen eri mieltä. Ja puolustukseksi totean, että kissojen takia mun on aina pakko jemmata kaikki, ja sitten ne unohtuu sinne kaappeihin. Ja koska mä en saa koskaan neuloa aivan rauhassa ilman kolmea keskeytystä per minuutti, mulla pitää olla työ aina saatavilla. :D Mennäänpäs pienelle kiertoajelulle.

KEITTIÖ

Keittiön pöydällä majailee ainoastaan yksi työ, keskosvauvan neule, ja sekin on vain odottelemassa neulojaa, joka lähti päivittämään blogia. Tämän kuvan kanssa meinas sattua kömmähdys, nappasin sen vauhdilla sen enempiä katsomatta. Koneella suurensin kuvaa ja katsoin että mitäs tuolla on, ja sielläpä oli paperi missä oli koko perheen sotut ja muuta kivaa tietoa :D Kannattaa olla tarkkana... Tasot oli näin käsityövapaat, koska olin juuri tunti aiemmin siivonnut sieltä muutamat kaavat, pari minimallistoa, ja yhden keskeneräisen työn... Seinäkalenteriin on tökätty pari nuppineulaa..


Astiakaappi. Lokerikkojen takaa löytyy kerä Alpaca Silkiä. Puolustuksen puheenvuoro: esittelin sitä vieraille, ja koska pelkäsin kissojen kostoa, oli pakko piilottaa se. Yläkertaan on liian pitkä matka.

ETEINEN:

Hattuhyllyltä löytyy laatikko, missä oli pipoja ja tumppuja ym, mutta ne laitettiin jonnekin muualle ja tilalle vähän lankaa! Ja kun laatikolle nyt sattui olemaan hyvä paikka siellä hyllyllä, niin.... Ei ihme että niitä talvivermeitä tursuaa joka paikasta. hmph. Yhdestä henkarista roikkuu kuivumassa oleva florica-kerä. Se on nyt pitkälti toista kuukautta roikkunut siellä, pitäs varmaan keriä pois..

OLOHUONE:

Kirjahyllyssä neulekirjat valtaavat tilaa, mutta mahtuvat vielä yhdelle hyllylle. Ottaen huomioon, että olkkarissa on kolme kirjahyllyä ja vitriinikaappi, on aika hyvä suoritus että mitään neulonta-aiheista ei majaile missään. Kirjathan tietysti kuuluvatkin hyllyyn, eikö.

ai niin onhan siellä se lipastokin, kröhöm...

esitellään vain yksi laatikko. Täynnä keskeneräisiä. Tämä on se laatikko, mikä alunperin oli miehen laatikko. No more! Lipaston päällä on jämälankaloota, ohjeita, puikkopurkki, keskeneräinen työ, vähän lankaa... Lipaston kaapissa on korillinen lankaa ja töitä, sekä valmiita että päättelyä vailla. Yhdellä hyllyllä on korillinen lankaa. Olkkarin lattialla on mallien suunnitteluvihko.

YLÄKERTA:

kylpyhuoneessa kuivumassa vyyhtejä, joista osa on roikkunut siellä jo pari kuukautta. Täytyy keriä...


Työhuoneen nurkassa lankalaatikko; nämä oli punnituksessa lankahamsterikisaa varten, ja odottavat että joku raivais niille uudelleen tilaa kaapista. Kankaat odottelevat leikkuuta, mutta kun leivinpaperi loppu.


Työpöytä on kaaos. Mutta kaikki siinä olevat ovat menossa jonnekin; etualan pussissa on vaaleanpunaista fleeceä mistä pitäisi leikata Melindan takkiin vuori, Samokset tulee tuohon ensimmäisen kuvan palmikkoneuleeseen ja sen isompaan kokoon, itkuhäläri on myynnissä, ottobresta pitäs ottaa kaavoja (se leivinpaperi!), Eowyn on siinä muistuttamassa että pitää ostaa lisää Wonderwoolia. Nih!

Että näin! Tänään olen perehtynyt kirjanpitoasioihin ja alv-asioihin. Neulonut pari riviä, siivonnut, lohduttanut itkeviä lapsia. On ollut mukava päivä. Paitti että ne kirjanpitoasiat saavat pään sekaisin. Täytyy mennä jonnekin kurssille. Ja juu-u, palkkaan kirjanpitäjän, mutta mä en vaan pysty olemaan niin, etten itse ymmärtäisi asioista yhtikäs mitään.

Lisää kahvia, kiits.

Tuesday, January 17, 2006

Hurahdus


















Voi pientä, siinä on hyvä nukkua äitiä lähellä. Kun Melinda oli vielä masussa totesin että mä voisin sittenkin olla kantoliinaihminen, ja ostin Hug-a-bub liinan käytettynä. Kun olin monta viikkoa jo valvonut, kipeänä ja sairaana, ei ehkä ollut ihan paras ajoitus kokeilla liinan käyttöä. Eihän se huutava kakara siitä rauhoittunut, ja minä totesin hyvin nopeasti että en ole kantoliinaihminen, eikä Melinda halua olla liinavauva. Myin liinan samantien pois, enkä suonut ajatustakaan liinoille pitkään aikaan. Ennen kuin nyt.

Jonkin aikaa jo olen miettinyt, että olisi niin paljon kätevämpää kantaa tyttöä liinassa. Se kun tykkäis olla sylissä yhtenään, ja esim ommellessa neiti alkaa olla jo liian iso, ei pysty enää pitämään huolta ettei kädet ole neulan alla. Ollaan siis aina ommeltu niin että Melinda on sylissä, nukkumassa/tissillä ym. Pari viikkoa tässä olen sitonut neidin pashminahuivilla, mikä pelittää ihan kohtalaisesti näin kotioloissa. Mutta koska mä olen välineurheilija kaikissa lajeissa, niin toki kunnollinen liinakin on PAKKO sitten saada ja HETI. Kaverilta saan rengasliinan ja Villiankasta tilasin Babun. Tulis jo,pliiis.... Just tällainen mä oon, täysillä innostun jostakin ja se on sitten menoa. Mies on varmasti tyytyväinen, koska eteiseenkin saadaan tilaa; tuplat saavat löytää itselleen uuden kodin, ja vanhat yhdistelmät myös, niiden tilalle juoksurattaat, jos vaikka alkais lenkkeilemään. :D

Meni hieman ei neuleaiheiseksi, mutta ei se mtn. On tylsää. En aio sittenkään lähteä leppävaaraan, siellä on aivan sairas ilma, ja mä olen pahalla tuulella ;)

Haaste

Tuitu on haastanut minut paljastamaan viisi omituista tapaani. Mutta mä en haasta ketään, kun kaikki ei näistä tykkää :D Tosin mua kyllä pohjattomasti kiinnostaa Katin, Lauran, Kirsin ja Anne Veen ja AnneM:n omituiset tavat. Ja itse asiassa nyt kun tarkemmin mietin, niin aika monen muunkin.....

Nämä nyt ei ole missään omituisuusjärjestyksessä.

1. Vaunut
Lapsi laitetaan vaunuihin tietyllä tavalla, siististi, peitteet ei saa olla mytyssä ym. Vaunuja pitää kohdella kauniisti, ne ei ole mikään nojailuteline (äiti!) saati kiipeilyteline tai vaatenaulakko. Ne ei ole lasten vaunut, vaan minun. Vaunuihin liittyy monta muutakin omituista tapaa, mutta ei puhuta niistä...

2. Saunakalja
Kiukaalle pitää heittää kauhallinen missä on mukana vähän olutta (Koffia tai Karhua). Tämä on lapsena opittu tapa. Systerin ja broidin kanssa ollaan kokeiltu heittää kiukaalle myös kokista ja spriteä, mutta..ne ei tuokse hyvälle. J inhoaa tätä tapaa, ja joudunkin aina viimeisenä saunomaan. Saunan jälkeen unohdan tölkin lavuaarin reunalle aina.

3. Vaatteiden viikkaus ja ripustus narulle
Varsinkin lasten vaatteet pitää viikata just tietyllä tavalla. Mekot laitetaan henkarille kuivumaan siististi. Kirjaillut kukkaset pitää suoristaa kun ovat vielä märkiä. Pyyhkeet viikataan tietyllä tavalla, ja mikään muu ei käy. J viikkaa paidat aivan erilailla kuin minä, kuulemma joku inttijuttu. Tästä tapeltiin erinäisiä kertoja, ja nyt J viikkaa vain omansa ja lasten, ja mä saan viikata omani :/ Kukkia se ei suorista koskaan ja mekotkaan ei yleensä päädy henkarille. Mutta en jaksa enää napista, onneksi sentään pesee ja viikkaa :D

4. Kaupassa käynti
Kauppalista pitää tehdä siinä järjestyksessä kuin kaupassa kuljetaan. Jos kauppa ei ole tuttu, menee ikuisuus ja olen eksyksissä. Listasta viivataan yli sitä mukaa kuin tavarat on otettu. Ne laitetaan tiettyyn järjestykseen kärryyn. Ne myös pakataan tietyssä järjestyksessä, tosin mä vihaan pakkaamista (ja kaupassa käyntiä ylipäätään), joten jos joku muu vain haluaa, feel free. Jos kaupassa ollaan vaunukyydillä, tavarat laitetaan tietyssä järjestyksessä vaunun koriin. En koskaan voi käydä esim Stokkalla tai Sokoksella käymättä tietyillä osastoilla (lapset, kirjat, kosmetiikka), vaikken voisi ostaa mitään. Jos kaupassa on lankahylly, se pitää tutkia joka kerta, vaikka tietäisin ihan tasan mitkä langat siellä on. Ja lankaa on yleensä pakko ostaa ainakin kerä. Mutta lankaa ei voi ostaa ollenkaan, jos ei ole minkäänlaista visiota. Siis vaikka se olisi miten halpaa (esim Silkegarnia puoleen hintaan...), ei voi ostaa jos lanka ei puhu...

5. Sänky
Sängyssä pitää olla monta tyynyä, vaikkakin pään alle tulee vain yksi. Ei voi nukkua jos peitto on niin että pussilakanan aukko on ylöspäin, siis ei jaloissa vaan kasvoilla. Ei voi nukkua jos peitto kurkistaa pussilakanan aukosta. yyyh miltä se tuntuu jalkaa vasten (naamasta puhumattakaan)! Ei voi nukkua jos aluslakana on pois paikoiltaan ja petari näkyy. Ja näihin kaikkiin saatan myös herätä, ei ole yhtään tavatonta että yöllä kääntelen peittoa ;) Niin ja peitto pitää olla aina, kesät talvet. Ennen mulla oli aina kaksi peittoa, myös kesällä, mutta nykyään Melinda hoitaa toisen peiton virkaa...

Ei meinannut ensin tulla mieleen näitä tapoja (mitä, minäkö omituinen?), joten kysäisin mieheltä. Tällaisen tekstarin sain sanasta sanaan: No jos kerran haluat tietää, niin sun lankaa ja töitä löytyy joka paikasta. Kierrä vaikka katsomassa eri paikoista ja laske... Sä kuivaat pyykkiä omalla tyylillä, kasassa (ENKÄ!). Sä jätät astioita tietokonepöydälle... (vain kahvikuppeja). *Reps*

Eowyn



















Yksi Eowyn valmiina! Tosin ainoa mikä tässä on ohjeen mukaan, on tuo pitsireunus :D Ranneosan tein pyörönä ja 2o2n ribbinä, silmukoita on muutama enemmän. Pitsiosan liitin renkaaksi kolmen puikon päättelyllä, mitä sitä nyt turhaa neulan heiluttelua tekemään! Ja kuinkas sitten kävikään - loppui lanka tietysti! En tiedä teenkö toista ollenkaan, tämä on yhä liian kireä. Täytyy pohtia. Tosin, mikä olisi parempi syy käydä Menitassa vielä ennen helmikuuta? Jos jotakuta kiinnostaa niin tässä on lankana Schoeller&Stahlin Wonderwool ja 4mm puikot.

Onko tänään Leppävaaramiitti? Mä oon ihan sekaisin viikoista ja päivistä. Pitää varmaan kirjottaa muistilappu etten unohda käydä Fabrissossa...Jaahas termiitit heräsivät. Moi.

Monday, January 16, 2006

Kommenteista

Kun en muutakaan jutunjuurta keksi, niin sanonpa yhden jutun noista kommenteista. Mulla on (onneksi) päällä toiminto, että saan uudet kommentit aina suoraan sähköpostiin. Jos ei olisi, niin minnekään edelliselle sivulle jätetyt kommentit ei varmaan tulis edes luettua. Kaikki ei käytä tätä toimintoa ollenkaan, niin että kannattaa kommentoida mahdollisimman uuteen viestiin, ainakin jos kaipaa vastausta :D

Nimetön, joka olit kommentoinut Melindan pörrönuttua, kiitos ;) Ohje on Ottobre-lehdestä. ja se on siis ommeltu.

On mullakin ongelmat

Olemme lähdössä risteilylle maaliskuussa. Viime yönä heräsin neljän aikaan enkä enää saanut unta. Niinpä makoilin ja vietin puoltoista tuntia pohtimalla millaisella vaunuarsenaalilla lähdemme reissuun :D

- kantoliina ja Softyt
- kantoliina ja yhdistelmät
- tuplasoftyt (ja kantoliina)
- kantoliina ja kantoreppu
- yhdistelmät ja seisomalauta

Ja kun en saanut tätä ratkaistua, aloin pohtimaan minkä kantoliinan ostaisin, ja varsinkin minkä värisen. Ei osaa päättää. Onneksi on vielä aikaa... Jos jollain lukijallani myynnissä pitkää kantoliinaa/rengasliinaa/Patapumia niin jätähän viestiä.

----

Eilen innostuin viimeistelemään yhtä hattua mikä on ollut passiivisesti keskeneräinen jo herra ties kuin kauan. Ja innostuinpa tekemään vähän mysteerihuiviakin, mua vaan häirittiin ihan koko ajan niin jäi pariin kerrokseen tuo edistyminen, mutta kuitenkin. Illalla yritin viritellä Eowynia puikoille, mutta siinä mallissa on jotain mikä vastustaa mua. En ole katsonutkaan ohjeeseen päin pitkään aikaan, mutta en vaan saa sovittua langan kanssa sopivaa silmukkamäärää. Palmikko vetää niin paljon kasaan, että on todella vaikea arvioida. Nyt luulen olevani oikeilla jäljillä, saas nähdä kuin käy. Kuvia edistyksestä myöhemmin. Nyt me lähdemme kangaskauppaan.

Sunday, January 15, 2006

Tumput



















Lanka: Hjertegarn pätkävärjätty 50g
ohje: omasta hatusta. 56s
puikot: 2,5 (resorissa 2mm)

Kas näin, tumput ovat valmiit! Hei siellä takana! Älkää yhtään napisko kuvan laadusta! On päiviä jolloin Photoshop on ystävä, ja sitten on niitä kun..... joten saatte katsella varpaitani, ja työhuoneen lattiassa olevia ihme jälkiä, jotka kuulemma eivät haittaa niin paljoa asumismukavuutta, että niille olis tehty jotain, kun muutettiin. Niin, siis tumput. Aikaa paloi viikko itse tumppuihin ja kaksi viikkoa peukaloihin. Mun mielestä aika hyvä suhde! Ja rahaakin eikun siis lankaakin paloi, kokonaiset 50g, jäljelle jäi jotain reilun metrin verran. Vähän meinas kylmä hiki tulla että loppuuko kesken.. Hyvät ovat kuulemma käteen. Mä oikeen höyrytin ne ennen kuin annoin miehen edes kokeilla.

Oi voi olis mulla ollut muutakin asiaa, mutta nyt täytyy kuulemma mennä syömään pannukakkua.. Mikä ikävä velvollisuus! Daaarling hier ai kam! Koittakeehan pärjäillä.

Lisää sukkia - ja sukkalankaa!


Laitoin nämä sukat pojan jalkaan aamulla. "Tekeekö äiti vielä näille jotain?" "En, nyt ne on valmiit". "Ei saa ottaa niitä enää pois". Voiko olla parempaa kiitosta? Jocsu oli niin superonnellinen kun aloin tekemään sukkia hänelle. Selvästi siellä pienessä päässä menee joku laskutaulukko, mihin merkataan mitä sisko on saanut ja mitä hän :D Ja nyt oli hänen vuoro.

Perjantaina oli tyhmä päivä, eikä jaksettu sitten ulos ollenkaan. Olis kannattanut, päivä olisi muuttunut hyväksi heti, sillä postilaatikossa majaili synttärilahja:

Lorna´s Laces käsinvärjättyä sukkalankaa. I-h-a-n-a-a. Mä rakastan tuota vyötettäkin. Täydellistä.


Hjertegarnin sukkalankaa, kortissa oli vihje että tästä voisi tehdä vaikka Jarille tonttulakkiin sopivat Xboxkämmekkäät :D Kiitos Kati!


Tässä on Jocsulle villapaita tulossa. Aion tehdä kokonaan pyörönä, saa nähdä kuin käy. Sitä mä en vaan ymmärrä, että miten ne hihat liitetään mukaan kehiin? Jos reunasta päättää vaikka 4s, niin teenkö mä ne päättelyt ensin, ja sitten otan hihat mukaan vai miten+ Mulle ei oikein päähän nyt hahmotu että miten se voisi tapahtua...

Friday, January 13, 2006

Nou nou Novita


Viime kevään ja tämän kevään Novitan erottaa vain siitä, että viime vuonna oli enemmän hyviä malleja, ja tänä vuonna on vähemmän Tahitia. Värimaailmat on täysin samat, ja yhä on supertrendikästä neuloa kapea pitkä huivi tai verkkoponcho. Siis niin tyhjäksi jättävä lehti että voi plaah. Ja oikein yritin keksiä jotain hyvääkin sanottavaa. No, käytän samaa fraasia kuin monet muutkin, lasten neuleet oli ihan kivoja. Valitettavasti ihan kiva ei riitä, kun tarjolla on todella upeitakin malleja.

Suomalainen voi ylpeillä sillä, että maailman upeimmat käsityölangat löytyvät omasta maasta. Sanoo Novitan omistaja. Todellakin. Sori vaan, mettään meni. Ei taideta Novitalla olla ihan ajan tasalla...


Tämä setti on kiva, vaikka onkin ihan perus. Mutta kuka voi pitää Nallelangasta tehtyä pipoja/hanskoja/kaulaliinaa? Okei, jotkut voi. Mutta kivan pinkki kuitenkin.


Mun mielestä tämä tytsy on keikkunu samannäköisissä pipoissa ja samannäköinen virne naamalla joka toisessa numerossa?!


Otetaanpas lähikuvaa sormikkaista. Haluaisitko sinä sormikkaat missä on tuplapitkät sormiosat? Kokeile ohjetta vain omalla vastuulla!


Helou..... Uutuuslankojen esittely muuten jäi mun mielestä tosi vähälle. Paljon enemmän oli malleja Tennesseelle ja Samokselle. Ja lähes kaikki uutuuslangoista tehdyt oli aika kummallisia viritelmiä.


No mitäs ihqun ihanaa näissä sitten on? Ihan samat mallit ja ohjeet kuin muissakin numeroissa. Luuletteko että me ollaan ihan tyhmiä ja lukutaidottomia dementikkoja! Sitä paitsi noi värit, yöks.

Onneksi on muitakin lehtiä, ei jää ihan inspiraatioköyhäksi tämä kevät. Anttilassa nuo uutuudet Havaiji ja Malibu eivät muhun vedonneet, mutta olin aivan varma että lehdessä ne olisi esitelty niin että olisi ollut pakko ainakin pari kerää ostaa. Nyt ne viehättää entistä vähemmän.

Thursday, January 12, 2006

Vuoden ekat sukat

Kirsi yrittää tehdä tänä vuonna vähemmän sukkia, minä taas pyrin tekemään mahdollisimman paljon sukkia. Tässä ensimmäinen valmistunut pari:

MUN SUKKIA EI KUVATA! malli läks heti kun näki kameran...


Malli: oma
lanka: Novita Wool neliraita 28g
puikot: 2,5
silmukoita: 40 (ja lapsella ikää reipas vuosi)


Lähikuvaa pinnasta.


Ja tulossa on Joachimille sukat 7veljes moniraidasta. Kuvassa kaikki kolme väriä... Mä kyllä tykkään, mutta on aika..valju jotenkin. Ja kauheen kylmät sävyt. Kiva silti. Minkäs sitä addiktioilleen voi... Mutta siis nyt kun mä tarkistin että oliko tuo moniraita vai jättiraita vai sekoraita, niin totesin että mulla ei sitä jättiraitaa näytä edes olevan. Mitäs se nyt oli? Ai nyt tajusinkin, Tikruhan oli tehnyt siitä sukat. Saakos sitä sitten muissa väreissä? Oih ja voih, tulis jo se lehti. Neulontalistalla ainakin yksi oli saanut jo eilen lehden, joten toivoa on että tällä viikolla tulis.

Ahdistus kulminoituu nyt tähän lehden odottelemiseen. Toivottavasti se nyt olis hyvä. Pliis. Edes kohtuullinen jooko. Mutta onkos tämä nyt jo se kevään toppinumero? ei kai? Nyt mä alan siivoomaan. Lepa sai edellisellä postauksellaan mut heräämään todellisuuteen, että on tosiaan tovi siitä kun kaappeja on siivoiltu. Jos joku lähistöllä asuva kokee tarvitsevansa lastenvaatteita, niin täällä olis kolmen äitiyspakkauksen verran vaatteita pojille ja tytöille, myös ulkohaalareita ja kenkiä ja ties mitä muuta. Saa tulla penkomaan, ja tarkemmin voi kysellä kissinen AT yahoo piste com.